maanantai 25. helmikuuta 2013

Juoksu - Punttisali - Juoksu

Tänään mentiin taas tälläisellä yhdistelmä treenillä. Ensin juostiin n. 4km kuntosalille jossa punttien kolistelua hiukan vajaa tunti ja sitten vähän vajaa 4km juoksua takaisin himaan.

Perehdytään nyt kuitenkin vähän tarkemmin ettei tule maailman tylsin postaus.
Juoksu kulki kivasti vaikka reppu selässä olikin. Jotenkin tuntuu että omasta juoksusta on tullut vähän ilmavampaa ja vieläkin enemmän eteenpäin vievää. Pitäisi kyllä taas ruveta käyttämään tuota garminia että näkisi onko vauhti kasvanut tai jotain muita muutoksia ilmennyt.
Uskon että osa tekijä tuohon pieneen muutokseen on se että jalat ovat joutuneet tekemään vähän erilailla töitä jo pelkästään Minimuksien takia. Nyt se sitten näkyy vaikka ne eivät olisi edes jalassa. Tuntuu kyllä itsestä positiiviselta muutokselta.
Pitäisi vaan kuvata tuota juoksua koska kuvaileminen on suht vaikeaa. :)

Tein salilla sitten juoksun jälkeen suht kokokroppaa kuormittavan treenin paitsi että keskikroppa jäi vähän paitsioon.
Takakyykky 70kg. 3x5
Takakyykky hypäten 40kg. 3x3
Maastaveto 60kg. 4x6
Pohkeet 3x12
Etu ja ylä talja. 3x15
Hauis, olkapäät ja rintalihakset käsipainoilla
Voima leuanvedot kahvaotteella 4x5
Penkki 40kg 1x5, 50kg 1x5, 60kg 1x3, yritys 70kg

Siinäpä taitaa olla suunnilleen kaikki listattuna. Kuten viimeisestä huomaa niin yritin lopuksi penkissä nostaa tuon oman painoni mutta eihän se sieltä sitten tullut. 60kg meni 3 toistoa joten ajattelin että tuokin menisi mutta viimeisenä liikkeenä tuo 10kg nosto tuntui olevankin aika paljon.
Kyykyt tein ensin normaalisti 90asteeseen tuollaiselle suht kevyellä 70kg ja sitten tiputin painot 40kg ja tein terävempiä hypyllisiä kyykkyjä. Eli nopeasti siihen 90asteeseen ja sitten täysin hyppy sieltä ilmaan.

Sitten lenkkarit taas vaihtoon ja juosten kohti himaa. Juoksu kulki tuon lyhyen matkan ihan kivasti paitsi että ihan lopussa olisi voinut pitää tahtia enemmän yllä kun vauhti meinasi tippua sellaiseen mukavaan lömköttelyyn. No ei sitä nyt sentään ihan ryömimällä menty ei siinä mitään.

Nyt jo vähän tuntuu takareisissä ja huomenna tulee varmaankin vähän lisää tuntemuksia sinne tänne kroppaan. Johtunee varmaan siitä että en ole kunnon kuntosalitreeniä tehnytkään oikeastaan pariin viikkoon. Varmaan tuo 70kg penkissäkin menisi kun pari kertaa kävisi nostamassa ja ei tekisi viimeisenä liikkeenä, mutta ei selitellä, vaan päätetään nostaa se lähiaikoina. :)
Sitten kun penkissä nousee oma paino niin voin lopettaa kovempien painojen havittelun, vaikka tosin en ole penkissä niitä ikinä havitellutkaan. :D

2 kommenttia:

 1. Toi on kyllä jännä miten selkeästi penkissä on joku raja johon homma stoppaa vaikka 2.5kg tai 5kg kevyempi tanko menee helposti.

  Sulla oli tossa maksimiyrityksessä jo 13 nostoa takana, se on ihan liikaa. Ykköset 50 + 60kg:lla ja sitten 70kg niin aivan varmasti olisi noussut!

  Tein itse pitkään penkissä 5 x 5 sarjoja mutta se meni vähän yksipuoliseksi touhuksi niin laskin selvästi sarjapainoja ja teen nyt pitkiä hapottavia 3x 15 sarjoja. Vaikka tanko on kevyt niin sarja on jo niin pitkä että viimeiset toistot nousee todella hitaasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja toinen hauska on leuanvedot. Yhtäkkiä meno stoppaa vaikka edellinen meni vielä ihan kevyesti. :)

   En aluksi ajatellut että tuota 70 yrittäisin joten siksi siinä tuli nosteltua noin paljon ennen.
   Itse olen tehnyt aika lyhyttä eli n. 3-6 toiston sarjoja mutta voisi kyllä tosiaan vähän siirtyä noihin pidempiinkin.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...