perjantai 8. helmikuuta 2013

Ultimate treenimusa postaus

Tai voisi tämä olla ihan pelkkä musa postauskin koska itsellä treenimusiikki ja normaalisti kuuntelussa oleva ei juurikaan eroa toisistaan.
Rahkamuija listauksen teki jo omassa blogissaan ja siitä innostuneena pitää itsekkin sama tehdä
(vaikka olisi tuolla koulu juttujakin tekemättä) :D
Olen varmaan jossain sivunnut sitä seikkaa että kuuntelen suht raskasta musiikkia joten tältä listalta ei löydy Jvg:tä tai Jukkapoikaa.

Siviilissä ulkonäkö ei täsmää työn kanssa, mutta musiikkimaun kanssa kyllä
Olen myös huomannut että musiikkimaku on mennyt tässä vuosien saatossa koko ajan hiukan raskaampaan päin, joten en uskalla edes arvata mitä sitä tulee joskus +30 ikäisenä kuunneltua. Varsinkin kun pystyn kuuntelemaan ilman ongelmia vieläkin raskaampaa musiikkia kuin mitä tämä lista pitää sisällään. Voi tosin olla että hurahdan vaikka iskelmään tulevina vuosina.. ;)

Listaankin nyt määrittelemättömän määrän musiikkia jotka kuuluvat sellaisiin vakiosuosikkeihin. Kuuntelen suureksi osin kokonaisia albumeita joten yhdellä hyvällä kappaleella harvoin päästään mun suosikkien listalle.

Wintersun: Kun ekan kerran kuuntelin niin en oikein tajunnut kun biisit ovat suht pitkiä. No ehkä vuotta myöhemmin tajusin kuinka tyhmä olin kun en silloin tajunnut. Täyttä timanttia kaikki biisit.
Sopii kaikkeen ja ei mihinkään. Ehkäpä juoksu kamaa nopeiden tempojensa ansiosta. 

Tarot: Hietalan veljeksethän on aika kuninkaita. En tykkää juurikaan Nightwishistä mutta Tarot on täyttä rautaa. Etenkin for the glory of nothing levystä eteenpäin joukkoon ei juurikaan huonoa biisejä löydy. The spell of iron jolta tämä remake versio on, on ehkäpä kovin suomalainen debyyttilevy ever, mun mielestä.


Kiuas: Ensimäinen taistelu metalli henkinen kappale ja ensimäiset rastat. Ehkäpä sitä listan trasheinta tavaraa. Ilja ei enää valitettavasti laula orkesterissa, mutta nämä ekat 4 albumia on kyllä kaikki erittäin hyviä. Jos näät että Ilja on tulossa vetelemään jotain keikkaa omille lakeuksillesi niin suosittelen menemään paikalle. Herran kun osaa kyllä laulaa ja viihdyttää.


Ensiferum: Tättädädää tättädädää..! Nyt kun päästiin taistelumetallin makuun niin jatketaan sillä. Loistavaa tavaraa etenkin 3ekaa levyä. Ei ne jälkimmäisetkään huonoja ole, ei sillä. Tämä kuuluu ehkä juoksumusiikin piiriin koska välillä huomaa että neuvotaan valitsemaan lenkeille musiikkia jossa rytmi menee askeleiden kanssa samaa tahtia. Tästä rytmi hoida itse sitten se jalkojen liikutus.

Kalmah: Oulusta tuulee. Tuttu soitti tätä joskus kappaleen verran ja ajattelin että on kyllä vähän liian raskasta mun makuun. No kuten sanoin niin tässä mennään raskaampaan päin joten nyt tämä on jo uponnut useita vuosia. Tämä uppoaa varmaan parhaiten salilla kun jotain raskasta vääntää tai sitten juoksulenkillä siihen älyttömään ylämäkeen joka tuo veren mauan suuhun.

Amorphis: Kun Tomi Joutsen liittyi amorphikseen syntyi sellainen liitto että tämä kaveri oli myyty. Tai no kuuntelin Eclipse levyä suht pitkään ennen kuin tajusin kuinka hyvä se onkaan. Magic and the mayhem remake levy on kuitenkin ehkä se paras. Ihan siitä syystä koska se on raskain. :D

Swallow the sun: Ensin en tajunnut koska luulin että kaikki biisit on hitaita, laahavia ja uneliaita. No eipä ole ja ne hitaatkin on jo auennut suht kivasti. Nää biisit sopii vähän mihin vaan. Venyttelyyn, salilla oloon, ehkä jopa juoksuun. Aloitteleva kuuntelija saa varmaan parhaan avun kuitenkin nukahtamiseen. ;)

Inomnium: Kuulin sinkun one for sorrow levyltä, kuuntelin levyn läpi ja hankin sitten samantien molemmat levyt himaan. Loistavaa tavaraa ja kuuluu ehdottomasti listalle. Sopii hyvin (niin kuin oikeastaan kaikki listan biisit) salitreeniin tai sitten siihen tappo ylämäki juoksenteluun.

Turisas: Lisää taistelumetallia. Tarkoituksella listan viimeisenä koska kuuntelukin pitää tehdä siinä vaiheessa kun treeni vetelee viimeisiään tai ollaan juuri siirrytty voiton puolelle. Osa biseistä on sellaista juomalaula tavaraa että salilla pitää varoa ettei kyykkyjen väliin eksy tanssi askelia. Raskaatkin treenit pitää loppua hymyyn, joten Turisas sopii loppuun mainiosta koska jokainen kappale loppuu kunnon duuri sointuun. !

Näitä nyt tuli muutama näköjään, mutta en voinut mitään näistä jättää listab ulkopuolelle. Listalta tosin jäi paljon poiskin mutta nämä on sellaista must tavaraa. Huomatkaa muuten sellainen seikka että kaikki bändit on kotimaisia, mutta yksikään ei laula suomeksi.
Listan ulkopuolella samaan kategoriaan menijöitäkin löytyy joten suomalainen englanniksi laulettu musiikki näyttää uppoavan paremmin kuin muut.

7 kommenttia:

 1. Asiaa, tättädädää tättädädäätä ja muita on muuten kuunneltu aika monta kertaa \,,/ Lähes kuin kopio omista suosikki bändeistä!
  Jos Insomnium on mieluista musaa niin suosittelen vielä kokeilla Omnium Gatherumia (heitetään vaikka tuo: http://www.youtube.com/watch?v=H_wwnGrRraU ) ja sitten Be'lakoria (http://www.youtube.com/watch?v=yY625tkzs2E ). Näiden kahden ja listaamiesi kanssa itse viihdyn treenata :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Omniumia on vähän raapastu päältä mutta vois kyllä tutustuu paremmin. Tää Be´lakor ihan uus tuttavuus. Pitää ottaa haltuun. :)

   Poista
  2. Juu, Omnium Gatherumilta nyt tulossa uutta levyäkin, tähän asti julkaistut kipaleet ovat kyllä olleet yhtä harmoniaa korvissani :). Be'lakor on oikein mukava tuttavuus, itse ihastuin juuri tuohon linkkaamani kappaleeseen ja sen jälkeen on muutamaan otteeseen koko heidän tuotanto kuunneltu. Tuo heidän viime vuonna julkaistu levy "Of Breath And Bone" sai hyviä kehuja NO CLEAN SINGING-sivustolta ja sitä kautta eksyinkin kokeilemaan. Itse olen jääny aivan koukkuun noihin riffeihin ja sooloihin...
   Kun nyt jo toistamiseen aloin blogiasi spämmätä niin heitetään vielä tällainen varsin aliarvostettu tuttavuus, Noumena ( http://www.youtube.com/watch?v=a6DCeAzC8iw ), mikäli on tuntematon niin kannattaa antaa mahis, muutama todella hyvä levy, mutta katsojamäärät ainakin youtubessa masentavan alhaiset :/. Raskasta mörinää mutta omien korvien mielestä toimii todella hyvin :).

   Poista
 2. Ei oo totta :D tuli lista lähes suoraan omalta soittolistalta.. Noilla jaksaa lenkillä pitkälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa.. Hyvä maku siellä päin ;)
   Näillä kyllä jaksaa mennä vähän kovempaakin..

   Poista
 3. Muuten tosiaan ihan hyvä lista, mutta mulla ei maltti riitä kuunnella noin pitkiä biisejä.:D Max. kolme minuuttia samaa kappaletta riittää kiitos! Amorphiksen olen nähnyt jopa muutaman kerran livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu osa on kyllä aika pitkiä, mutta mitä sitä nyt biisiä välissä vaihtamaan jos meno on kohdillaan. ;)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...