keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mitä päälle lenkille??

Piti kirjoitella tämä jo eilen mutta avain hässäkän takia siirsin tähän aamuun. Piti kuitenkin ehtiä rauhoittumaan sohvalle ennen kuin mestareiden liiga peli alkoi. ;)

Esittely siis siitä mitä itsellä on päällä kun lenkkiä käyn juoksemassa. Tämä setti on juuri näille keleille eli -5 - +2 noin karkeasti.
Pukeutuminen on kuitenkin vähän yksilöllinen juttu sillä toinen voi palella samoissa vaatteissa joissa toisella on kuuma. Itse olen enemmän selviytyjä kuin palelija, joten sillä silmällä voitte tuota settiä tutkia.

Nyrkki säännöt ovat kuitenkin lenkkipukeutumisessa kaikille samat:
- Jos pärjäät vaatteissasi ulkona kävellen ja aikeissa on kuitenkin vetää ihan juoksulenkki niin vaatetta on liikaa.
Kävelyssä ja oleskelussa pitää tulla kylmä, silloin juostessa on hyvä.
- Alla pitää olla ihon myötäistä kosteutta siirtävää kerrastoa ja päällä tuulta pitävää. Siinä välissä sitten enemmän ja vähemmän lämpöä pitäviä ja hikeä kerääviä rättejä.. ;)
- Mielummin siis paljon tosi ohuita kerroksia kuin pari paksua.
- Nyt kun kelit on lähellä nollaa niin suuri virhe on jättää haskat ja pipo/panta kokonaan himaan.
Suuri virhe!! Mielummin ne riisuu ja laittaa taskuun tai johonkin kuin että palelisi koko lenkin.
- Lopuksi täysi itsestään selvääs yli se että vaatteet pitää olla puettuna hyvin päälle ettei mistään pilkota ihoa.

Mennääs nyt kuitenkin tohon omaan juoksu varustukseen joka on suht sama pääpiirteissään joka lenkillä. Ainoastaan välissä olevien rättien paksuus ja määrä vaihtelee.

 Alin kerrasto. Lämpöhousut polven yläpuolella ja futis tai kompressio sukat polven alapuolelle.
Futis sukkia voi suositella kaikille talvijuosku sukiksi sillä ne ovat jalkaterän osalta laadukkaista ja pitkä varsi tuo pohkeille ja säärille yhden ohuen kerroksen lisää.

Seuraavaksi vähän pitempi kerros. Tämä kerros on ohut mutta silti jo vähän lämmittävä. Ulottuu polven alapuolelle ja on ihonmyötäinen.

Sitten tarvitaankin jo housut. Ohuet vettä ja tuulta pitävät. Ei mitkään trikoot mutta hyvin istuvat. Näin helpolla onkin jo alavartalo puettu.

 
Ylävartalossa homman aloittaa taas ohut täysin ihonmyötäinen tekninen paita. Tämän kun yhdistää noihin jalkojen alusasuun niin saa myös halvan supermies lookin, koska kaikki ovat täysin ihonmyötäisiä ja mustia. :D

Siihen päälle normi poolo paita josta oon leikelly hihat tuollaisiksi kyynerpäähän ylettyviksi. Tämä vaate on kyllä maksanut itsensä takaisin, mutta siitä lopussa lisää. 

Fleecen tai collegen laittaminen olisi näillä keleillä virhe joten sovelletaan kahdella pääli vaatteella. Ensin tämä ohut tuulta ja ksoteutta pitävä takki. Istuu ja hengittää hyvin. 

Sitten vielä ihan päälimmäiseksi liivi. Hiukan tuota takkia paksumpi ja kaulus on korkeampi. Luokittelisin silti vielä helposti ohueksi. 

Sitten vielä tarvittava määrä pipoa, hanskoja ja kauluria. Kauluria ei välttämättä noiden poolojen ja takkien takia tarvitse ellei ulkona oikeasti tuule. Kaikki kaulukset on kuitenkin pooloa myöten pystyssä.

Suht simppeliä. Aluspaidan ja takkien välissä ei siis näillä keleillä ole käytössä mitään paksumpaa paitaa vaan tuolla setillä pärjää mitä parhaiten. On myös suositeltavaa muistaa laittaa kengät jalkaan vaikka en sitä tuossa nyt esittelekkään. Näin talvella joku core tex voisi ja onkin ihan hyvä niin ei jalat kastu.
Hei hei, lähden lenkille. Kunhan vaan ensin vielä puen liivin päälle ja vaihdan kengät

Sitten vielä lopuksi tuohon poolopaitaan. Mulla on 2pooloa mutta huomaan käyttäväni jostain syystä vain tätä toista. Ehkä joku 10vuotta vanha paita minkä kanssa on pelattu junnuna jo jotain lätkääkin. Jos joku vaate on maksanut itsensä takaisin on se tämä.
 
Hihat leikattu ja tässä hihassa niin iso reikä että välillä luulen sitä käden reijäksi
Käsi siitä mahtuisi
Tälläisiä reikiä on siellä täällä
Kaulus on repaileina ja halkeamassa
Ai että miksi en vaihda, no siksi koska se toimii ja uusi ei olisi yhtä hyvä.
Vielä loppuun linkataan noiden juoksu housujen sekä takin esittely viestiin jos jotakin kiinostaa tutustua niihin vähän tarkemmin. Ovat olleet hintansa väärti ja uskallan kyllä suositella..
Ei muuta kuin kerrastoa päälle ja lenkille.!

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Taidan olla kohtuullisen lämminverinen, koko talven olen mennyt kahdella paidalla ja tavallisella tuulenpitävällä juoksutakilla. Housuina pitkät kalsarit ja juoksutrikoot. -15C oli tämän talven kylmin lenkki, viime talvena oli pari -18C ja -20C ja oli vielä ihan jees.

  Tota kauluria olen välillä miettinyt, mulla on kaula ollut paljas kun paidoissa ei ole ollut kaulusta ja takin korkean kauluksen olen taittanut keskeltä alas ettei hinkkaa leukaa. En ole kyllä tullut kipeäksi joten.. jää varmaan taas hankkimatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun luulin että olen itse lämminverinen. :)
   Mä tykkään kyllä tosta kaulurista. Väillä piden sitä jopa niin että leukakin on sen alla.
   Inhoon sitä jos kaulaan pääsee viimaa..

   Poista
 2. Hyvää settiä. Huomaan itse pukeutuvani näille keleille pykälän kevyemmin kuin sinä.

  Ei mulla juoksuasun alle mene kuin yksi kerrasto näillä keleillä ja kelin kylmentyessä lisään lähinnä yläkropalle kerroksia.

  Tuli muuten noista futissukista mieleen, että eikö noita ole juuri moitittu niiden huonon istuvuuden takia? Muistan vaan jostain lukeneeni, että moni huippupelaaja on saksinut pelisukista alaosan pois ja laittanut kunnon urheilusukan jalkaan ja jättänyt sukan yläosan paikalleen. Nilkan ympärille teipit ja näyttää normaalilta pelisukalta.

  Itsehän toki käytän futissukkia niin lenkillä kuin salibandyssäkin ja hyvin istuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän nuo on yksilöllisiä juttuja.
   Housuja mullakaan ei mene tuon enempää ikinä, vaan lähinnä lisään jonkun gollegen paidan tonne väliin. '

   Hyvät sukat on hyviä ja jotkut halpamarketin halvat huonoja.
   Suurin syy leikkaamiseen on se että nuo alaosat kuluu futiksessa sellaista vauhtia että siksi niitä itsekkin saksin. Voi vaihtaa aina uutta alaosaa kun vanhat kuluu puhki eikä tarvii koko sukkaa vaihtaa.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...