perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lääkäri keikka

Kello 9.00 soi herätyskello ja siitä ponkaistiin ylös ja suihkuun. Aamupalat naamaan, tavarat kasaan ja kello 10.00 oltiinkin jo sitten auton ratissa.
Näinkin huima oli aamupalaan panostus.
Suunnitelma oli ajaa alkumatka autolla ja jatkaa sitten puolesta välistä matkaa junalla. Autolla siis Järvenpäähän ja hyppäys junaan.
Aikaa varasin suht reilusti koska ei noista junista ikinä tiedä. Olivat kuitenkin ajallaan joten jäi hyvin aikaa käydä pyörähtämässä Kampissa. Noin 45minuuttia ja pari liikettä myöhemmin suuntasin nenäni Kampin vieressä sijaitsevaan Terveystaloon.
Sisään vaan siis
Hiukan olin tavoilleni uskollisena etuajassa, mutta onnekseni lääkäri oli täysin aikataulussa enkä hirveän pitkään joutunut siis odottamaan. Odotus tilan/käytävän seinällä näytti olevan kolme NHL joukkueen pelipaitaa. Täällä on tainnut käydä siis jotkin hiukan suurempaakin palkkaa nauttivat urheilijat.
Lääkäri haastatteli, katsoi ja tutki jalan huolella. Koitin parhaani mukaan painaa mieleeni toimintatapoja, jos vaikka omiin työ juttuihin tarttuisi jotain.
Itse diagnoosi oli aikalailla sama kuin mitä minä ja duunin fyssari oltiin tehty. Reiden ruhjevammasta valunut verta ja muuta nestettä polveen joka aiheuttanut sinne pienen tulehduksen jne. Tulehdus tilaa ei nyt enää ollut, mutta neste polvessa aiheuttaa kivun ja säryn, vaikka reisi rupeaa olemaankin jo ok.
Etenkin liikuttaminen yöllä on kivuliasta koska aineenvaihdunta on hitaampaa. Liike pitää aineenvaihdunnan vilkkaana jolloin kivut ovat pienemmät. Liikuntaa jatkossakin siis niin paljon kuin kivulta pystyy.
1-2 viikkoa eteenpäin niin pitäisi olla täysin kunnossa. Jos oireet silloin vielä jatkuu niin uudelleen yhteyttä jos vaikka päästäisiin sitten leikkaamaankin jotain. Vitsi vitsinä, mutta ei olla kyllä pääsemässä. :)
Positiivisena asiana tuli esiin että polven nivelsiteet (risti ja sivut) ovat voimakkaat ja hyvässä kunnossa. Hyvä näin, pysyy suuremmat polvi ongelmat pois myös jatkossa.
Hoito ohjeet kainaloon, iso kiitos ammattilaiselle, rahat kassalle, kuitti laukkuun ja apteekkia kohti.
Droppia hakemaan
Lisää buranaa ja tuubi hirudoit fortea. Ei mitään sen ihmeellisempää.
Apteekin jälkeen kaivoin kuulokkeet (napit) korviin ja lähdin kohti Foorumia. Nyt kun kerran Hesassa ollaan niin pitäähän sitä lähiliikkeet kiertää ja kahvit juoda.
  
Lääkärin jälkeen kuuluu syödä jäätelöä. Eikö vain?
Chili suklaa ja minttu suklaa. Ihan parhautta.

En tykkäää hirveästi tuollaisesta ihmisten paljoudesta ja hälinästä, joten kuuntelen yleensä napeilla musiikkia kun kaupoissa pyörin. Tämän seikan takia sattuu pieniä kommelluksia, etenkin vaatekaupoissa. Myyjä tulee palvelemaan, mutta ei nää että napit on korvilla, kun pipot sekä hiukset ovat niin lahjakkaasti edessä. No siinä sitten saa ottaa nappeja korvista ja olla kysymättä että "anteeksi mitä?". Välillä kyllä vastaan vaikka ihan täysin kuulisi, koska tiedän että palvelun tarvettahan se utelee.
Tänään hyvä esimerkki tästä J&J liikkeessä.
Myyjä tulee innokkaana palvelemaan ja en tietystikkään kuule kysymystä kunnolla joten napit pois ja kysymystä perään. Hetken kuluttua olen sitten jo poistumassa liikkeestä jolloin samainen myyjä huikkaa jotain perääni. No täyskäännös ympäri ja sama juttu, "anteeksi?". Myyjä ei epäillyt varkaudesta vaan halusi kehua kuulemma törkeän hienoa laukkuani ja oli kiinnostunut mistä olen sen hommannut. No tapani mukaan hiukan jäädyin tilanteessa, mutta sain onnekseni vähän edes suutani auki. Ärsyttää nää jäätymiset kun tulee yllättäviä kysymyksiä tai vastaavaa.
Briteistä se on. Tilattu siis.
Kahvia hakiessa sitten tajusin että ilmaisin itseäni taas tosi huonosti. Ei laukkua ole briteistä haettu vaan tilattu sieltä. No kahvi mukaan ja takaisin liikkeesseen korjaamaan erhe. Myyjä tai myyjät olivat mukavaa sorttia ja tuli siinä sitten hiukan naureskeltua sekä jaettua ulkomailta tilaamis kokemuksia. Koitti tietysti myydä yhdet vintage kesähousut siinä sivussa vielä. Ei siinä mitään, ihan hienot housut, mutta 80euroa en kyllä maksa. Katsellaan syssymmällä.

Suunta kohti junaa, joka olikin sitten ihan täynnä. Kiitos Vr:än sekä töistä palaavien ihmisten. No eipä tullut myyjää vastaan, joten matka Järvenpäähän oli edullinen.
Järvenpäässä sitten ajattelin, että voisi kysyä onko Eno maisemissa, jos kävisi moikkaamassa. Kotona saikulla, joten sekin visiitti hoidettiin nyt samalla keikalla.
Sitten alkoikin jo paluumatka, mutta vielä piti tehdä nopea pysähdys porukoilla, kun matkan varrella sekin oli.
Suht pitkä reissu, mutta monta asiaa tuli hoidettua ja oli ihan mukavaa pyöriä. Eipä mennyt ainakaan tää päivä löhöilyksi, nyt kun ei voi vielä oikein treenatakkaan.
Vihdoinkin himassa
Hiukan enemmän olisi voinut napsia päivästä kuvia ja panostaa niihin, mutta ei aina muista että on kamera taskussa. Ja olisi mukavampi napsia niitä kuvia kunnon kameralla puhelimen sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...