keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Tehoviikko, day 2

Intervalleja, intervalleja.

Tänään piti olla alustavan suunnitelman mukaan kahden treenin päivä. Heitin kuitenkin suunnitelman roskiin, koska eiliset joukkueen treenit olikin odotettua rankemmat. Olin ennakoinut, että tehtäisiin juoksuja vasta loppuviikon treeneissä, mutta niitä vedettiinkin jo eilen.
Intervalli tyyppisesti mentiin ja samalla linjalla jatkoin sitten tänään, yksinäni.

Eilisestä treenien intervalleista ei pysty hirveen tarkkoja tietoja laittamaan, mutta hahmotellaan nyt kuitenkin niin hyvin kuin mahdollista.
Juoksut tehtiin puolikaalle futiskentälle tehdyllä neliöllä. Yhden reunan pituus noin 35m.
Juoksut piti tehdä n. 80% maksimi vauhdista, eli rennon kovaa.

Yksi reuna juoksua - yksi kävelyä. Kaksi juoksua - kaksi kävelyä. Kolme - kolme. Neljä - neljä. Sitten siitä sama alaspäin, eli lukuina jotenkin näin:
35m veto - 35m palautus,
70m veto - 70m palautus,
105m veto - 105m palautus,
140m veto - 140m palautus,
105m veto - 105m palautus,
70m veto - 70m palautus,
35m veto - 35m palautus.

Tänään sitten kävin juoksemassa "ylipitkiä" intervalleja. Ylipitkiä siksi, että jalkapalloilijan ei välttämättä ihan noin pitkiä tarvitsisi tehdä, mutta olen varma että nopeuskestävyys ja maksimihapenotto kehittyy hyvin noilla. Lyhyempiä tulee kuitenkin juostua joukkueen treeneissä.
7x 400m 1.40min palautuksilla. Treeni oli melkoisen rankka ja ehkäpä kahden ekan jälkeen juoksut tuntuivat melko "pahoilta". Aluksi rullasi, mutta puolesta välistä eteenpäin sai ruveta tekemään oikeasti töitä.
Pistetääs hiukan tarkempaa dataa esille.


Suht tasaiset käyrät näyttäisivät olevan. Viimeksi kun juoksin 600m vetoja niin sykkeet taisivat olla 170 luokkaa nyt vähän kovemmat eli n.180 ja tuon eron kyllä tunsi. Lisäksi eiliset juoksut tuntuivat jaloissa, mutta ei nyt mitenkään ratkaisevasti kuitenkaan. Palautukset olivat pientä kävelyä, joissa syke on tippunut 120-130 lyöntiin.
180 on ollut vedoissa maksimisyke ja vedon vauhti 3-4 min/km. Elikkäs suurin piirtein reilu 17km/h.
Vielä loputkin tiedot koko treenistä näkyviin.
D: 3.45 km.
Keskinopeus 9.33 km/h
Keskisyke 151
Aikaa kului 22.11 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...