torstai 8. maaliskuuta 2012

Intervallitreeni kentällä

Toinen kirjoitus jo tälle päivälle, melko hurjaksi on touhu mennyt. :)

Tänään oli siis joukkueen treenit mihin menin paikalle näyttäytymään ja tein kentällä sitten oman juoksutreenin. Tekonurmella on mukava juoksennella, koska alusta on super pehmeä lenkkareilla juostessa.
Reidessä ei tuntunut mitään sen erikoisempaa kuin terveessäkään jalassa, joten ihan hyviä merkkejä ilmassa. Terve jalka meinasi vetää itsensä ensin jumiin hölkästä, mutta kyllä sekin sitten taas muisti miten homma toimii, kunhan juoksua jatkoi.
Juoksentelin ensin muun joukkueen mukana alkulämpöä ja sitten kun muut aloittivat venyttelyt ja muut treenit, niin vetäisin napit korviin ja aloin kiertää kenttää yksinäni.
En laittanut gepsiä kellosta päälle joten pelkkä syke ja aika tallentui. Riittää kuitenkin ihan hyvin, koska suunnilleen tiedän noiden intervalli vetojen pituudet, koska kentällä ne tosiaan juoksin.

Alkuun siis 5min tasavauhtista muun joukkueen kanssa. Sitten olen näköjään 2½ minuuttia säätänyt soitinta ja venyttänyt jalkoja. Sitten juoksin 15minuuttia tasavauhtista kenttää ympäri. 150 - 166 sykkeillä näköjään menty. Sen jälkeen alkoikin jo sitten intervalli vedot. Sykekäyrien mukaan juoksin niitä 10kpl. Niin oli tarkoituskin, mutta meni laskut sekaisin juostessa, joten aika tuuria, että osui juuri oikeaan. Loppuun vielä 4minuutti tasavauhtista juoksua ja treeni oli valmis.

Siinä sykekäyrää ihmeteltäväksi.
Intervallit menivät siis niin, että vedot olivat noin 90m eli hiukan vajaa pitkä sivu kentästä. Juoksu oli aina "rennon kovaa". Sen jälkeen jatkoin heti kävelyllä, jota tein kentän lyhyen sivun verran. Sitten rauhallisella hölkällä yksi pitkä ja lyhyt sivu, jonka jälkeen taas mentiinkin pitkä sivu kovempaa. Yksi kierros kenttää oli siis aina yksi suoritus.
Vedon lopussa sykkeet olivat aina 170-175 ja kävelyn aikana tippuivat 140-150 missä sitten pysyivät myös tuon hölkkäys osuuden.
Ennen ensimmäistä vetoa tiputtelin venyttelyllä sykettä hiukan alas, joka tuossa käppyrässä hyvin näkyykin. Vähän päälle 120 oli syke kun ensimmäiseen vetoon lähdin.

Koko treeniin meni aikaa 54minuuttia ja oli kyllä erittäin mukavaa. Sen verran ehtinyt jo kaivatakkin tuota juoksemista. Lisäksi kun "pääsi" juoksemaan myös hiukan kovempaa ja pehmeällä tekonurmella, niin ei voisi parempaa oikein toivoakkaan. No tietysti normaalit futis treenit, mutta puhtaasti pelkkä juoksutreeni, ei paljon tästä enää parane.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...