perjantai 26. lokakuuta 2012

Viikon salitreenit

Koska kirjoittelu ajat noudattaa jotakin erittäin epäsäännöllistä rytmiä, niin ihan jokaisesta tän viikon treenistä ei ole tullut kirjoiteltua. Kuitenkin 4treeniä ollut vaan tässä viikossa, joten helposti muistaa mikä on ollut fiilis ja mitä tehty. Ainakin vielä siis..
On jotenkin siistiä kun treeniajan saa valita itse. Ei tarvitse välttämättä mennä sinne kentälle, aika klo 18.00, vaan voi treenata joko matkalla töihin tai sieltä pois.
Olen sellainen ihminen että tykkään tehdä kaikki jutut pötkössä, eli töistä salille ja salilta kauppaan jne. Sitten kun tulen himaan niin sieltä ei tarvitse välttämättä poistua enää ollenkaan.
Normaaleilla treeniajoilla homma on aina vähän enemmän pomppimista, koska töiden ja treenien väliin jää aina jokin epämääräinen aika jona en meinaa osata tehdä oikein mitään.

Sitten itse asiaan:
Maantaina se terävempi jalkatreeni viikon jalkatreeneistä. Vaikka torstain ensimäinen salitreeni vetäisi kunnon kesto jumit niin maanataina jalat olivat jo hyvät ja valmiina uuteen koitokseen.
Lämmittelyt fillarilla.
Takakyykky. 1x6 50kg (lämpö), 2x6 70kg.
1jalan prässi 2x6 70kg.
Smith nytkytys 1x? 30kg
Prässi 1x6 150 (lämpö) 2x6 170
Bulgaarikyykky 2x6 15kg käsipainot
penkillenousut 1x10 17kg käsipainot
Cool down fillarilla.

Treeni oli suht lyhyt ja sitä on hiukan varaa rankentaa, mutta ainakin ensi maanatai mennään vielä noin.

Tiistaina tehtiinkin sitten yläkropaa jonka jäljiltä kainalot on vieläkin hiukan arat. :) No eka käsitreeni taas pitkään aikaan eli ensi tiistaina on jo taas helpompaa. Voi kun joku selittäis mulle oikein perin pohjin miksi toi ekatreeni vetää aina niin kipeeks vaikka sen tekis suht kevyestikkin...
Hauis, ojentaja, rintalihakset 2x16 kaikkia 11kg käsipainoilla. olkapäät 2x15 8kg käsipainoilla.
Rintaprässi 1x15, 1x10
Penkki 2x5 30kg
Ylätalja ja etutalja 2x15
Kulmasoutu 2x15 17kg käsipainot
vinopenkki smithissä 2x10 10kg
Myötäote leuat 4, 3, 3
Fillaria vähän loppuun

Muuten hyvä paitsi että lapaliikkeisiin laitan vähän lisää, joko liikkeitä, sarjoja tai toistoja. Rintaprässi jäi toisella kerralla tuohon 10 kun käsiä ei enää vain saanut yhteen. Ensikerralla tiputan toiselle sarjalle vastusta yhdellä pykälällä. Penkkiin menee 5kg lisää heti ensi kerralla ja vinopenkkiin samoiten. Kainalon seutu on ollut vielä loppuviikostakin arka kiitos taljojen sekä rintalihasliikeiden. :)

Keskiviikkona keskivartaloa. Tämä treeni ei aiheuttanut mitään pidempi aikaisia tuntemuksia tai jumeja, mutta kesken vatsojen teon tuntemukset olivat kyllä suht polttavat. Lisäksi seuraavana päivänä tehty mave herätti tämän päivän treenin selässä eloon. :)
Vatsat polvetkoukussa 2x20 suoraa ja 20vinoa.
Saksaus, soutu, pilates/fillari, kierrot 20kg kuulan kanssa, kyljet, hoover.
Kyljet 1x15 17kg käsipainolla
Maastaveto 2x12 45kg
Ylätalja 2x15
Selkäpenkki 2x15 10kg kiekolla
Myötä ja vastaote leuat 1xmax. 5 ja 5 siis.
Fillaria loppuun

Noista ilman painoja tehdyistä vatsoista puuttuu pari liikettä koska en ollut niitä muistanut listat, mutta ensi viikolla menevät jo tekoon. Kylkiin voisi laittaa enemmän painoa, mutta taidan vaan pidentää sarjoja hiukan. Maveen lisää painoa ja säätö vähän korkeammalle että takareisien osuus vähenisi. Selkäpenkin tilale keksin jonkun muun koska käy ihan törkeästi takareisiin. Tod. näk. kokeilen hyvää huomenta liikettä tuon tilalla. Noista vatsoista tuo pilates/fillari teki kyllä kunnon polteen. Tuntemusta lisäsi se että vaihtelin rytmiä eli välillä tosi hitaasti ja sitten taas nopeasti jne..

Torstai ja viikon viimeinen treeni. Tasapaksumpi jalkatreeni. Vähän erilaisia liikkeitä ja pidemmät sarjat. jos maanataina tehdään kaikki mahd. terävästi niin torstaisin saa etenkin viimeiset toistot olla vähän puurtamistakin. Selkä pamahti välittömästi jumiin kun muistutin sille maastavedon ihanuutta ja kyykyt + etenkin tuo askelkyykky kävely sai ahterin valittelemaan. Ei kuitenkaan mitään viime viikon tuntemuksiin verrattuna.
Fillaria alkuun
Etu ja takareidet laitteessa 2x12
Pohjeprässi 2x12
Syväsmith 2x15 30kg
Maastaveto 2x12 40kg
Takakyykky 2x12 50kg
Askelkyykkykävely 1x20 15kg käsipainot
Tasapaino hypyt 2x10 20kg kuula sylissä
1jalan mave testailua smithissä 1x15
Cool down taas fillarilla

En nyt tiedä että teinkö viime tortaina tuon askelkyykkykävelyn 15kg vai 17kg käsipainoilla. Nyt tein kuitenkin 15kg, mutta ehkä kokeilen ensi viikolla niitä 17 jotta saan varmistuksen. Tuntuu se noillakin varsinkin tuolla treenin loppuosassa. Tyhmänä tein maven ennen takakyykkyjä, sillä vaikka vastus oli suht pieni niin veti selkä itsensä tosiaan ihan jumiin. Siinä sitten kyykkäämään kun selkä on valmiiksi ihan väsynyt. No kyllä se ryhti silti onneksi pysyi.
Toisella sarjalla joutuin vähän hengästämään 8 ja 10 toiston jälkeen. Seistä tyhmänä paikallaan painot niskassa siis. Kyykyssä tuntuu että paino menee välillä enemmän toisen jalan puolelle, en kallistele, mutta tuntuu että toinen jalka tekee enemmän töitä. Pitää varmaan nostaa vastusta sen verran että molempien on pakko tehdä hommia jos haluaa nousta ylös. Kyykyn syvyyteen pitää myös kiinnittää huomiota että menisi hiukan vaikka 90yli kun nyt meinaa jäädä hiukan vajaaksi välillä.

Tämä päivä ja viikonloppu menee ilman varsinaista treenaamista, koska lähden heti huomen aamusta vaeltamaan. Kamat on pakattu ja kaikki valmiina, paitsi päätös siitä mihin olisi tarkoitus lähteä. Tampereen seitseminen tai sitten Repovesi again.. Tarkoitus ei ole mitään huisin pitkää lenkkiä heittää vaan enemmänkin testata miltä telttayöpyminen ja vaellus näillä keleille tuntuu. Kuvia ja jonkun sepityksen koitan kuitenkin saada aikaiseksi.
Hyvää viikonloppua.! :)

2 kommenttia:

  1. Jätin sulle tunnustuksen blogissani :)

    http://inmotionblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...