perjantai 5. lokakuuta 2012

Pettymysten coopper

Otsikko olisi voinut olla myös, Ihan v***n paska coopper...
Mikään ei kyllä oikeastaan antanut odottaa hyvää tulosta tästä juoksusta mutta silti ärsyttää melkoisesti. Oon melko huono juoksemaan tuollaisia vähän kovempia tasavauhtisia, koska juoksen niitä niin harvoin. Nyt kun mitään lenkkejä ei ole tullut juostua pitkäään pitkäään aikaan ja kroppa on muutenkin suht hyvin tukossa, niin lähtökohdat ei mitkään parhaat olleet. Treeneissä on tullut kyllä juostua, mutta niin kuin tuli joskus kaverin kanssa todettua niin pyöräily on ihan eri juttu kuin juoksu ja juoksu on ihan eri juttu kuin jalkapallo.

Vaikka vettä tuli ihan mukavasti taivaalta sekä tuulikin oli kova ja puuskittainen niin lähdin silti kentälle. Otin varmaan jonkun 40minuuttia jotain epämääräistä lämpöä kentällä samalla kuin varusmiehet juoksivat cooppereitaan. Sitten kun varusmiehet lähtivät ja mä olin jo ihan litimärkä niin rupesin säätämään garminin kelloa paikalleen että pääsisi itse juoksemaan.
Vettä oli tullut ja tuli sen verran paljon että jouduin juoksemaan 2radalla koko ajan, koska 1rata oli täynnä vettä. Garminin mittoihin ei voinut pienen testaamisen jälkeen täysin luottaa tuolla kentällä, joten toivoin että löydän sitten jostain tiedon 2radan pituus erosta verrattuna ykköseen.
Just puoltoista viikkoa sitten totesin että sykkeet tippuvat oikealle tasolle vasta parin kilometrin hölkkäilyn jälkeen, mutta nyt olin sitten kuitenkin niin tyhmä että jätin tälläisen kunnon lämmön ottamatta. Jalat olivat kyllä `lämpimät` mutta keuhkot kaikkea muuta kuin `auki`.

No matkaan lähdettiin ja eka kierros meni ehkä jopa hiukan kovaa koska kello näytti 1.33 ja juoksin siis 2rataa. Toinen kierros taisi mennä sitten käsittämättömän lyllertävää vauhtia koska kello taisi näyttää 1.40 kierroksen ajaksi. No siinä sitten juostiin ja ekat kierrokset meni hengitystä kirotessa. Keuhkot ei ole auki ja mun kengät on jo valmiiks ihan märät.
Kolmannen kierroksen jälkeen huomasin että keuhkot rupeavat jo aukeamaan, joten ehkä tää tästä vielä, vaikka hiukset onkin koko ajan suussa ja silmillä.
4 ja 5 kierros meni ihan liian hyvillä fiiliksillä. Juoksu kulkee ja sillee, no tottakai se kulkee kun juoksee koko ajan hiukan liian hiljaa.
5loppupuolella vilkaisin kelloa ja huomasin että se näyttää jo yli 11minuuttia. Isompaa vaihdetta päälle ja viimeiset 200m kovempaa. Hienosti meni tämäkin, koska tuollaisen vauhdin olisi voinut laittaa päälle jo vaikka 4kierroksen kohdalla.
12minuuttia täyteen ja 100m matkaa 3000metriin. Siinä sitten suhteellisen iso kasa kiroilua ja angstia. Mikäs angstatessa kun henki kulkee ja puuskutuskaan ei ole paha.

Täysin metsään meni kyllä tää coopperi. Ainut mikä jätti jännitystä oli se että kuinka monta sääli metriä saan lisää tuosta 2radalla juoksusta?
Jonkin aikaa meni että jonkinlaisen faktan löysin ja sen mukaan laskeskellessa lisämetrejä tuli sellainen reilut 80, joten tulos oli jotakin 2980 luokkaa, tosin sillä ei ole mitään merkitystä, koska se on jotain aivan muuta kuin se mitä voisin juosta. Tai turha tässä on vissiin nyt huudella tuollaisia ennen kuin olen käynyt uudelleen kentällä sen todistamassa.

Eikö saa leikkiä vaikka juoksisi kuin 2-6 vuotias.?
Keskisyke 171, joten matkaa on taivallettu tuollaisella mukavalla vk alueella.
Mielessä kävi juoksun jälkeen kokeilla heti uudestaan, niin paljon ärsytti. Ajattelin kuitenkin että jätetään paremmalle päivälle, ei siitä olisi siinä ärsytyksessä enää mitään tullut vaikka jaloissa ei juurikaan juoksu tuntunut. Menen tämän vielä nyt syksyllä uusimaan kunhan hyvä päivä osuu kohdalle. Säädän vaikka kellon niin että se rupeaa ärsyttävästi piippaamaan jos sykkeet tai vauhti tippuu liian alas sillä näyttäisi siltä että en muuten tajua pitää sitä vauhtia oikeinlaisena.

Nykyajan kapinallisuutta parhaimmillaan..
Muistinko jo mainita kuinka paljon ärsyttää...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...