torstai 23. elokuuta 2012

Coopperia maybe?

Vettä sataa ja kaikkia ärsyttää..
Harmaata on ja vettä tulee. Hyvä syy kaivautua sohvalle ja laittaa konsoli tai elokuva pyörimään.
Aamun salitreeni on kuitenkin jo suoritettu ja edessä olisi vielä joukkueen treenit joten ihan koko päivää siellä sohvalla ei ehdi makoilla.

Tänään oli vuorossa keskikropan kiusaamista salilla. Ensin ilman painoja tehtävät liikkeet, siitä sitten ylä- ja etutaljan sekä leukojen kimppuun. Näitä kaksi kierrosta jonka jälkeen 2settiä pulldownia sekä yksi rintaprässi. Vielä maastavetoa 2x7 40kg.
Jalkoja en tänään juurikaan treenannut vaan annan niiden levätä taas lauantain peliä ennakoiden. Aikaa oli siis tehdä jotain tuon keskivartalo setin lisäksi. Päätöksen tein jo aikasemmin kun tuohon rintaprässiin ryhdyin. Päädyin tekemään penkkiä. 2x5 30kg. Siihen sitten vielä yhdet 10sarjat reisiä laitteessa ja 1x15 pohjeprässiä.
Hiukan oli normaalia nopeampi salitreeni koska liikkeitä ei ollut hirveästi ja tein aika pienillä palautuksilla. Liikkeestä liikkeeseen tyylillä siis.
Loppuun verrytin jalkoja ja nostin hien pintaan 10min juoksulla.
Naputin vauhdiksi 12km/h ja kun 10min oli tuolla vauhdilla menty huomasin että matkaa oli ehtinyt kertyä vajaat 2km. Vauhti oli kuitenkin tuollaista helpon rullaavaa, joten ajattelinkin että voisin vielä jollain salikerralla juosta coopperin tuolla matolla.

Cooperissa jos haluaa juosta 3km, tarkoittaa se 15km/h tasaista vauhtia. Matolla tuo coopperin harjoitteleminen on kyllä yllättävänkin helppoa koska vauhdin voit tarkasti vaan näpyttää tauluun, kun normaali juoksussa vauhtia joudut `pitämään itse yllä`. Matolla tosiaan helpompaa kun ei tarvitse arpoa ja vilkuilla koko ajan kellosta vauhteja. Oikea nopeus tauluun ja sitten vaan koitetaan pysyä siinä matolla, takaseinään lentämisen sijaan. ;)

Huomenna taas aamusta salille, jonka jälkeen siihen lystiin tulee pieni tauko. Lähden lauantain pelin jälkeen sukuloimaan (remontti avuksi) isovanhemmille, joten alkuviikon salit ja joukkueenkin treenit jäävät väliin. Tiistai iltana ajattelin tulla takaisin, mutta keskiviikon sali menee kevyissä merkeissä koska iltapäivällä pitäisi käydä tuo lyhyt juoksukilpailu juoksemassa. Loppuviikosta sitten taas normaalisti, jonka jälkeen itsellä loppuu lomat ja samalla tämä kuukauden punttisali kuuri.
No eipä tuossa ole kuin reilu kuukausi ja sitten kauden loputtua voi aloittaa taas uudelleen ja vähän pidempi kestoisen kuurin. :)

Vaikka ensi keskiviikon juoksukilpailu on superlyhyt niin kirjoitan siitä kuitenkin pienen ennakon vielä tämän viikon aikana. Onhan se kuitenkin kilpailu ja ensimäinen todella pitkään aikaan.

2 kommenttia:

 1. Cooper käy aika ajoin mielessä, mutta koskaan ei ole tullut mieleen treenata sitä matolla. Kiitti hyvästä vinkistä talvelle :).

  Olen jostain joskus lukenut, että mikäli juoksee matolla 1% (muistaakseni?) kulmalla, niin se olisi aika lähelle sama, kun "juoksisi normaalisti tasaisella"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuli itsellekkin mieleen kun matto sen juostun matkan siinä näytti.

   Tuota eroa normaaliin tasaiseen mietin kanssa. 1% on aika vähän, koska yhtenä kertana oli reilu 3% ylämäkeä eikä sitä juurikaan huomannut.
   Pitääkin tutkia. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...