maanantai 13. elokuuta 2012

Salitreenin yksinkertaistamista

Otsikko ei viittaa siihen että jättäisin joitain liikkeitä salilla tekemättä tai niitä vaihtelisin, vaan enemmänkin siihen että niiden kirjaamista pitäisi helpottaa. Mitään ihmeellisyyksiä en salilla tee joten ihan hirveästi ei yksinkertaistamista siinä hommassa edes olisi. Juttujen kirjaaminen on vain jotenkin niin työlästä. Pitäisi melkein ottaa tuo päiväkirja mukaan ja kirjata joka juttu heti kun sen on tehnyt. Sellainen käyttäytyminen voisi vaan näyttää liian ammattimaiselta, joten en tiedä viitsinkö siihen ruveta. :)

Kävin viettämässä laadukasta loma-aikaa satamassa tekemässä sitä mistä todella tykkään. Musiikkia korviin, aurinkolasit nenälle ja pelkkää oleskelua kahvikupin kanssa. Kaiken liikkuvan katselemista ja ei minkään ajattelemista. Laatuaikaa tuollainen toiminta tälläiselle erakko luonteelle.
Ihan jouten ei kuitenkaan jaksa kauaa olla joten olenkin ostanut pienen vihon ja kynän jotka kulkee mukana laukussa. Jos on tylsää eikä löydy lukemista voi aina ruveta kirjaamaan joitain mielessä olevia asioita ylös.
Tänään kirjasin noita kuntosali juttuja ja keksin samalla miten tulen tuon treenien kirjaamisen syksyllä hoitamaan.
Sinne se hahmottui, ajankuluksi.
Saman `ryhmän` liikkeet kootaan yhteen ja annetaan aina yhdelle ryhmälle numero. Sitten vaan kirjataan ohjelmaan että mitä numeroita tehdään minäkin päivänä ja kuinka monta kierrosta.
Treenipäiväkirjaankin voi vaan kerran kirjoittaa ne ryhmät ja sitten voikin käyttää pelkkää numeroa jatkossa + sitten vaan sarjamäärät perään. Voi kuulostaa hankalalta, mutta itseä jotenkin autaa tälläiset systeemit ja muutenkin jo näiden `suunnittelu` on itselle hupia. :)
Huomisen salitreenin kohdalla lukee siis seuraavaa:
5 x1
3 x2
4 x2
reidet laitteissa x2
syvä smith x2
kyykky x2

Eka numero on siis liikeryhmä ja xJotain on aina sitä tehtävät kierrokset. Esim. 3ryhmään kuuluu ylätalja, etutalja, leuat myötäotteella ja pulldown. Kaikkia liikkeitä tehdään kaksi kierrosta.
Sitten tuossa on vielä jalkaryhmästä irrotettuja liikkeitä yksittäin perässä.

2 kommenttia:

 1. Hei, tulipas mieleen...onko sulla jokin lemppari liike, mikä on sulle salitreenin kohokohta? Onkos jokin taas vastenmielinen, mutta teet sen siksi, että se nyt vaan "kuuluu" tehdä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vähän vaihtelee...
   Vatsat on jotenkin sellaisia että ne ei Innosta, mutta ei ne mitään pakkopuullaakaan ole kunhan niitä alkaa tekemään.
   Erilaiset jalkaprässit on varmaan ne mitä mieluiten teen.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...