keskiviikko 8. elokuuta 2012

Loman salitreenit aloitettu

Aloittelinkin kuntosalitreenit vasta tänään, koska eilinen aamu meni helsingissä reissatessa, koska halusin tuon vuokrapuvun palautuksen pois alta. Samalla reissulla kuitenkin poikkesin tuolla salilla, hakemassa kortin, että pääsen tänään aamulla sisään.
Salille tulee henkilökuntaa vasta 13.00 joten eilen aamuna en treenaamaan olisi kyllä millään päässytkään, koska treeni aika tulee olemaan jotain 9-10 välillä.
Eilen kuitenkin oli joukkueen treenit ja tiistaiseen tapaan mentiin suhteellisen kovaa. Pienpelejä sun muita kova tempoisia juttuja. Maanantai yleensä palautellaan ja tiistaina tehdään viikon kovin treeni, jonka jälkeen to ja pe valmistaudutaan sitten jo enemmän tai vähemmän viikonlopun peliin.
Jalat toimi hyvin näin viikon täyslevon jälkeenkin ja pallokaan ei ihan hirveästi pomppinut jalasta. Loppupelissä rupesi hiukan pistämään alavatsaan ja rintaan, mutta sekin kesti vain hetken ennen kuin katosi. Niin se viikon tauko vaan vaikuttaa, sillä treneissä oli aivan törkeän hauskaa.
Kaiken lisäksi tiistaisin meidän mukana treenaa yksi vanhoista treenikavereista, joka hakee vähän laadukkaampaa treeniä itselleen, kun alemmassa sarjassa käy muuten pelailemassa. Jotenkin hienoa kun treeneissä pyörii pitkästä aikaa parikin sellaista kaveria joiden kanssa on tullut n. 10vuotta sitten tahkottua tosi monta vuotta samassa joukkueessa.

Tänään aamulla napautin herätyksen klo 8.00 ja siitä olikin sitten aamupalan kautta tarkoitus lähteä heti salille. Hiukan jännitti ihan uudelle salille meneminen. Onko siellä hirveitä karjuja, onko siellä mitään laitteita mitä osaan käyttää, onko sali ihan tupaten täynnä ihmisiä??
Kaikki ovat tietenkin ihan turhia kysymyksiä, mutta silti aina uuteen paikkaan mennessä tuollaisen saa aikaiseksi.
Lähdin himasta kävellen matkaan vaikka tiesin että matkaan menisi hiukan aikaa. Lomalla ei ole kuitenkaan kiire mihinkään ja eka reissu on helpoin noin tehdä kun ei tiedä minkälaiset suihkut ym jutut salilla on vastassa.
Sali oli kaikinpuolin toimiva ja yhtä ihmistä vaille tyhjä kun sinne saavuin. Hauskinta tässä on se että se yksi ihminenkin oli tuttu. Ihmisiä rupesi kuitenkin pikkuhiljaa valumaan saliin ja varmaankin vajaat 10 ihmistä oli kun lähdin pois. Noin isoon saliin mahtuisi reilusti enemmänkin. Normi päivinä menen salilla varmaan juosten tai pyörällä joten olen siellä jo tämän päiväistä aikaisemmin joten saa varmaan tehdä suht hiljaisessa salissa treenit.
Tänään ei ollut mitään tarkkaa ohjelmaa minkä mukaan olisin mennyt vaan tarkoitus oli tehdä vähän sitä sun tätä ja tutustua saliin ja laitteisiin. Nyt kun käyn tämän kuun salilla 4-5 kertaa viikossa niin voisi tehdä huoletta itselle 4jakoisenkin ohjelman mutta taidan päätyä erilaiseen ratkaisuun, koska en jaksa laatia tuollaista ohjelmaa itselleni vain kuukaudeksi. Yläkroppa ja keskivartalo omina treeneinään ja kumpaankin hiukan erilaisia jalkaliikkeitä. Kerran viikossa sitten jaloille iha oma.
Eli jos vähän hahmotellaan niin jotenkin näin:

Ylävartalo
rintalihakset: vapailla, laitteessa ja penkki, hauis vapailla, ojentaja vapailla, olkapäät vapailla,
lavat+ selkä: ylätalja niskaan ja rintaa + etutalja/soutu, jalkoja: yhden jalan prässi, prässi, askelkyykyt+luistelukyykyt painoilla, pohkeillenousut, syväkyykky smithissä.

Keskivartalo
Vatsoja ilman painoja, vatsarullaus, vatsarutistus laitteessa, kyljet vapailla, selkäpenkki, ylätalja kapeena, maastaveto. Jalkoja: etu ja takareidet laitteessa, normikyykky, sumokyykky smithissä.

Molempiin vielä loppuun 10-15minuuttia juoksumatolla jos matkat on tehty jotenkin muuten kuin juosten.
Jaloille sitten vielä olisi oma ohjelma joka ei mitään ihmeellisyyksiä sisällä, lähinnä noiden molempien liikkeet yhdistettynä + pari muuta. Hiukan sarjamäärään sekä vastuksiin nostoa. Nuo ohjelmat ovat nyt aikalailla hahmottelua ja tulevat varmaan vähän muokkautumaan kunhan niitä rupeaa nyt testailemaan. Sarjoja on 2-3 ja toistoja 5-20 riippuen liikkeestä.

Tänään tein yläkroppaa johon lisäsin hiukan jalkoja. Pari liikettä tuosta ylemmästä jäi vielä tänään pois mutta suht lähelle noin. Käsipainoina on 11kg kaikissa paitsi olkapäille 9kg. Penkissä 20+ tanko, mutta tuon voisi nyt testauksen jälkeen nostaa vaikka 30kg. Penkki on viimeinen rintalihas liike joten teen sen tosi kevyillä vastuksilla. Ylätalja taisi olla jotain 7 ja rintalihaslaitteessa 25-30.
Yhden jalan prässi oli 25kg ekassa ja 40kg toisessa sarjassa. 50kg on aika sopiva ja toistoja tulee 2x10 per jalka. Normi kyykyssä taisi olla myöskin vain 50, mutta sinne menee varmaan 100-120kg, etenkin pelkästään jalkoja tehtävänä päivänä. Askelkyykyt+luitelukyykyt ja pohkeille nousut n.30kg tangolla.

Tulipas paljon kaikenmaailman lukuja. Hankalampaa kirjauttaa noita ylös kun sitten oikeasti toteuttaa ne salilla, onneksi.
Suurinpiirtein noin tulee nyt kuitenkin tää kuukausi mentyä tai ainakin aloitettua. Huomen aamuna olisi sitten tosiaan tuo keskivartalon vuoro ja matkan taitan tällä kertaa juosten sillä ihan joka aamu ei viitsi uhrata 70min aikaa pelkkään matkojen kävelyyn.

Ai niin, uusia jäseniä on tullut viime aikoina lisää joten kiitokset liittymisestä ja tervetuloa. ;)

4 kommenttia:

 1. Luin että vatsoja ilman paitoja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sekin pitää paikkansa. ;D

   Poista
 2. Hyvänkuuloinen salitreeni.. :)

  Itse huomannut kanssa saman ilmiön, että vaikeampi kirjoitella ylös mitä oikeasti tullut tehtyä, kuin tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo helpompi olisi kun vaan laatisi tarkta ohjelmat valmiiksi mitä sitten noudattaisi niin ei tarvitsisi kirjata sitten aina kaikkea uudestaan ja uudestaan.
   Nyt kuitenkin kun vaan kuukauden setin tätä ahkerampaa salia teen niin haluan tehdä osittain aina sitä mikä hyvältä tuntuu. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...