sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Pyörä kasassa ja lähentäjä vielä kipeä

Viikon liikunnat on taas paketissa. Tää viikko loppui erittäin poikkeuksellisesti valmistaviin treeneihin. Olin suht normaalisti mukana, mutta lähentäjä on vielä sen verran `arka` venähdyksestä, että huomenna sillä ei vielä uskalla pelata. Varmaan sillä voisi pelata, mutta riski isommalle hajoamiselle on turhan suuri, joten valmentajan kanssa oltiin samaa mieltä siitä että turha on jalkaa tässä vaiheessa ruveta rikkomaan.
Huomenna varmaan hölkkäilen kentällä ja menen vaihtopenkille istumaan, mutta kentälle en kuitenkaan mene. Alkulämmitelyissä ja puoliajalla sitten vaan kevyesti pallotuntuman hakemista, tai ylläpitämistä siis.

Ma: yläkropan sali
Joukkueen treenit
Ti: keskivartalo sali
Ke: Valmistavat juoksut+spurtit
Peli. 60min sitten venähdyksen takia sivuun
To: Lepo
Pe: 20min kuntopyörää + venyttelyt
6km pk- lenkki
La: 8.5km kävely vaihtelevassa maastossa
Su: Joukkueen treenit joissa 3x 15+15+15 kuntopiiri

Lauantain kävelylenkillä oli rauhalliset maisemat
Sillä aikaa kun toinen kuvaa kukkia, ehtii käydä tasapainottelemassa puun päällä

Loppuviikko on mennyt tosiaan tuollaisten kevyiden liikuntojen parissa, koska tuo nivunen ei juuri kevyttä hölkkää ihmeellisempää kestänyt. Lauantain kävelylenkki teki kuitenkin hyvää ja hiukan jopa takareidet meinasivat mennä jumiin, kun pehmeillä poluilla mentiin ylös ja alas. Suht kauan meni 8.5km taivaltamiseen, koska maasto oli niin vaihtelevaa ja pari luontokuvaakin piti tietysti napsaista

Pyörä on tosiaan nyt kasassa takavaihtajan vaijeria ja satulatolpan kiristintä lukuunottamatta. Kiristin löytyy autosta joten enää vaijeri pitäisi hommata. Etujarrukaan ei ole kiinni, enkä sitä välttämättä heti siihen laitakkaan. Tuollaisella maasto vehkeellä selviää ilmankin.
Ajoasento pyörässä on parempi kuin vanhassa, jossa vaakaputki oli hiukan liian pitkä, jolloin asennosta tuli eteenpäin kurottava. Takajousikin tuntuu suht hyvältä, eikä äkkiseltään tuntunut että se söisi polkemisesta voimaa pois. Jousi on tosin säädetty melkein niin jäykäksi kuin mahdollista.
Jarrut muuttuivat hiukan `huonompiin`, mutta ero näiden hydraulisten levyjarrujen välillä on niin pieni etten välttämättä sitä huomaisi, jos en tietäisi.
Tanko on hiukan entistä leveämpi, joten vaatii varmaan hiukan totuttelua, mutta ei tuntunut mitenkään liian leveältä.
Kuvat kertoo enemmän joten...Vanha setuppi
Uusi setuppi


Ajaessa voi vakoilla takajousen toimintaa hauskan runko muotoilun ansiosta
Kumpaakaan pyörää ei ole tehty varsinaisesti mihinkään matka-ajoon kuten näkyy, mutta kyllä tuolla silti lenkkiäkin voi ajaa. Ei tarvitse ajaa niin pitkään että tulisi tehoja, kun pitää `hiukan` painavampaa pyörää liikuttaa, keskiverto katupyörään verrattuna. ;)
Metsäpolku ja alamäkin, silloin tämä vehje on elementissään. Toivottavasti ens viikolla saisi pyörän täysin kuntoon ja himaan, että pääsisi polkemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...