sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Viime vuoden treenaamista, kasaan koottuna

Ajattelin hiukan koota viime vuoden harjoittelua yhteen kirjoitukseen. On helppo taas vuoden päästä vakoilla, että onko tullut hirveitä muutoksia.
Aloitin harjoituspäiväkirjan pidon näköjään huhtikuun puolessa välissä, joten aloitetaan listaaminen toukokuun alusta.

Toukokuu:
23treenipäivää. näistä 8 2treenin päiviä. 3ottelua.
Kesäkuu:
18treenipäivää. näistä 4 2treenin päiviä. 3ottelua.
Heinäkuu:
19treenipäivää. näistä 5 2treenin päiviä. 4ottelua.
Elokuu:
14treenipäivää. näistä 2 2treenin päiviä. 4ottelua.
Syyskuu:
21treenipäivää. näistä 5 2treenin päiviä. 4ottelua.
Lokakuu:
15treenipäivää. ei yhtään 2teenin päivää. 1ottelu.
Marraskuu:
18treenipäivää. näistä 2 2treenin päiviä. ei otteluita.
Joulukuu:
20treenipäivää. näistä 3 2treenin päiviä. 2ottelua.

Ottelut ovat siis sisälletty noihin treenipäiviin, vaikka ovatkin listattu myös erikseen.
Kesä, heinä ja elokuussa oli melkoisen hyvällä tahdilla otteluita ja peliaikaakin tuli sen verran mukavasti, että se näkyy suht selvästi, treenien määrässä. Lisäksi noihin aikoihin, nilkka oli siinä kunnossa, että mitään ei tehty ilman teippausta, joten sekin hiukan verotti "ylimääräisiä" treenejä pois ohjelmasta.

Lokakuussa loppui jalkapallokausi ja silloin tuli oltua viikko täysin lomalla, urheilematta ollenkaan.
Nämä faktat on siis suoraan tuolta harjoituspäiväkirjasta. Listasta puuttuu vielä kävelylenkit, joita ei ole tehty treeni mielessä ja hupi tenniksen pelaamiset, sun muut.  Lisäksi en jaksa laskea noita kertoja kun olen liikkunut pyörällä treeneihin (5km suuntaansa), mutta noin 2-4 niitä on joka kesä kuukaudella, noin karkeasti.

Voisi tänä vuonna koittaa lisätä palauttavien harjoitteiden määrää, niin voisi nostaa myös kunnon treenien määrää. Esimerkiksi muuttamalla normaaleja treenipäiviä, kahden treenin päiviksi.Tällä muutoksella saisi varmasti jo jonkunlaista parannusta aikaan. Lisäksi koitan keskittyä joukkueen treeneissä enemmän siihen, että juoksen mielellään vähän "turhaankin", kuin sitten hiukan liian vähän.

Lähtökohdat tähän vuoteen ovat hyvät. Omien tuntemuksien perusteella olen paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten tähän aikaan, osittain tiukemmasta loppukesästä johtuen. Varmasti vaikuttaa sekin, etten pitänyt kuin yhden täyden viikon lomaa, kauden loputtua. Normaalisti lomailu on ollut pidempää, tai ainakin treenaaminen on ollut loman jälkeen paljon hajanaisempaa/kevyempää, viime vuoteen verrattuna siis.

Uudenvuoden "lupauksena" päätin siis lopettaa irtosokerin käyttämisen. Kahvi ei ainakaan vielä maistu kovin hyvältä, täysin ilman sokeria, mutta eipä tuo haittaa vaikka juominen vähenisi entisestään tai loppuisi kokonaan.
Muitan lupauksia/muutoksia en nähnyt tarpeelliseksi tehdä ja voihan päätöksiä tehdä muulloinkin kuin uutenavuotena, voihan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...