torstai 26. tammikuuta 2012

Kuntoutusta ja tulevien treenien suunnittelua

Lihasvammat on ärsyttäviä. Vasenreisi on nyt tosiaan reistaillut ja pakottanut varotoimenpiteenä jättämään tämän viikon jalkapuntin ja joukkueen treenit väliin.
Eilen jumppailin jalkaa kuntoon + annoin vähän sähkö hoitoa. Tylsää..
Onneksi ongelma on melko paljon pienenmpi kuin 2vuotta sitten, jolloin tota rumbaa vedettiin 5kertaa viikossa, puolitoista kuukautta.
Lisäksi tein tv-jumpan tyttöystävän kanssa illalla ja reisi ei onneksi niissä liikkeissä tuntunut ollenkaan.

Tänään olisi tarkoitus mennä normaalisti treeneihin, mutta kuitenkin hiukan varoa jalalla repimistä. Sunnuntaina olisi hieno pelitapahtuma, jossa olisi mukava pystyä pelaamaan. Hirveää riskiä ei viitsi kuitenkaan ottaa, koska tuo kuukausien kuntouttaminen on ihan sika tylsää ja turhauttavaa. Ja kyseessä on kuitenkin vielä harjoituspeli
Onneksi tuo kuntouttaminen on itselle suht helppoa, koska duunista löytyy kaikki tarvittava, salista, ultraan ja sähköön.
Pystyy jopa vähän liian hyvin kuntouttamaan, näin harrastelijaksi. ;)

Viikonloppuna tuli puhuttua tutun fyssarin kanssa intervalleista. Tutkitusti saatu suuria parannuksia hapenottoon ja kuntoon, verrattuna tasavauhtiseen juoksemiseen. Intervalli harjoittelu on vain melko paljon raskaampaa kuin tasavauhtinen, joten ihan nollatasolta ei kannata lähteä kokeilemaan. Lisäksi intervallien tekemisen menee vain reilu 30min ja teho siis parempi kuin reilun tunnin tasavauhtisessa.
Lisää sohva aikaa.
Esimerkiksi näin:
Lämmittely. Liikkeitä ja hölkkää 5min
4min hölkkää aerobisella alueella (n.45-60% maksimista)
4min kovaa (n.70-85%)
4min hölkkää
4min kovaa
4min hölkkää
4min kovaa
4min hölkkää
4min kovaa
10min loppuverryttely
4x4 treeni siis. Yhteensä n.45 minuuttia

Tuohan on jo melko kova setti ja esimerkiksi tiputtamalla kovat osuudet 3min saadaan jo hyvä treeni aikaan. Vauhteja ei tarvitse seurata, koska pelkästään sykkeet merkkaavat.
Läheltä löytyy suht hyvä suora juoksemiseen, minkä pituus on n. 500-700m. Ajattelinkin itse aloittaa vedot aluksi ihan tuon reitin mukaan. Eli 3-4min palauttelu ja vajaa 700m kovaa juoksua. 4-5 vetoa. Vedon pituudeksi tulee noin 3min.

Nyt vaan pitäisi saada jalka ihan täysin kuntoon, niin voisi perjantaisin lähteä noita juoksemaan.

3 kommenttia:

 1. Intervalleja pitäis itsekin alkaa vetämään että taidanpa kokeilla samantien tuolla setillä..kun vaan ensin löytyisi se motivaatio :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jonkinlainen motivaatio kannattaa kyllä hommata tohon treeniin.
   Kun pitää sykkeet joka vedossa tarpeeksi korkealla niin tuo kyllä vetää melko hyvin mehut pois. :)
   Kivaa itsensä ylittämistä, ainakin ekoilla kerroilla.

   Poista
  2. Lähinnä toi lenkkareiden jalkaan vetäminen vaatii sitä suurinta ponnistelua :D Salilla kyl kävisin vaikka joka päivä, mut juoksemiseen motivaatiota ei löydy sit millään :(

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...