maanantai 24. elokuuta 2015

En kyllä parempaa harjoitusta hellekelille keksi..

Kukaan ei ole varmastikkaan jäänyt kylmäksi sen tosiasian suhteen, että päällä on suht harvnainen luonnonilmiö näin suomen lakeuksilla. Ei ninmittäin ole satanut mitään, pitkään aikaan.
Tämähän on tietysti aika mukavaa kun vertaa normaaliin ja totuttuun säähän. Olen itse kuitenkin henkilö joka ei ole innoissaan tästä ilmiöstä kun se pitää yhdistää urheiluun. Ei valita, en missään nimessä, mutta tuollainen + 20 puolipilvistä on se kaikkein paras urheilukeli.
Eilen olin ohjelmoinut kalenteriin juoksulenkin ja huomasin että paras väli sen suorittaiseen on ihan keskellä päivää. Ei varmaan siis kuumempaa aikaa löytynyt koko päivältä, kuin tuo. Suuntasin kuitenkin taktisesti poluille jonka ansioista sain juosta varmaankin 70% lenkistä piilossa auringolta. Ja pakko vaan todeta että siellä poluilla keli oli aika lähellä sitä reilua 20 astetta ja puolipilvistä. Tosin välillä kun polku pamahti rämeestä keskelle hakkuuaukiota niin se helle muuri joka pamahti vasten kasvoja oli kyllä melkoinen.
En kuitenkaan juuri parempaa treeniä voisi keksiä näille helle keleille..!

Koitin pitää suht tasaista vauhtia yllä, joka tarkoitti että välillä mentiin reippaasti maaston haastavuuteen nähden ja hiekkatie siirtymät + helpot osuudet olivat sitten kevyttä maaston haastavuuteen nähden. Tuntui että olisin juossut vasta ihan hetken kun kello jo kertoi aikaa kuluneen 45minuuttia. Menee kyllä poluilla tuo aika hirveästi nopeammin kuin asfaltilla junnatessa. Ja pääkoppa myös kiittelee.
Juoksin yhteensä 8km ja 55minuuttia eli rauhallista vauhtia jos vain aikaa ja matkaa katsoo. Mutta ihan hyvä kun ottaa huomioon alkupätkän maastot jossa juoksin ihan umpeen kasvanutta polkua ja keskellä suota jne.. :)

Illalla auringon jo hakiessa suojaa puiden latvojen takaa, kävin vielä lyömässä tennistä kevyet 40minuuttia. Legendaariset sunnuntai illan saunahiet siis. Keli oli tuohon aikaan myös ihan paras tuolle hommalle joten aika nappiin meni sunnuntain liikunnan niiden puolesta.
Muutenkin viikonloppu oli kyllä todella siisti, sillä asioita sai tehtyä, mutta suht rennosti ja ilman kiirettä ja silti jäi aikaa liikunnalle sekä löhöilyllä nurmikolla. Kyllä tuon voimalla taas yhden viikon jaksaa.

2 kommenttia:

 1. Saman olen huomannut, keli tuntuu aluksi kuumalta mutta kun menee metsään puuston varjostamalle polulle niin kulkee ihan hyvin kun aurinko ei päästä porottamaan niskaan. Ihan pirun tukalaa edetä noilla aukeilla paikoilla tai vaikka siirtyessä paikasta toiseen jossain pyörätiellä..

  Syksyisemmäksi muuttuu kohta ainakin meillä, huomenna vielä uimarannalle mut sitten alkaakin sataa ja tuulla melkein päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta. Hyvin huomaa kun hakkuu aukiolle saapuessa aukeaa kaikki hikihanat.

   Tänään täälläkin vielä pitäisi olla lämmintä, jonka jälkeen voikin vaan muistella hellettä, kun sateessa juoksee.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...