tiistai 17. joulukuuta 2013

Cf Winterwar 2.karsintalaji testattu

Viimepäivien treenit näyttää tältä:
Su: aerobinen salilla 90min
Ma: Lepo
Ti: Sali jalat

Välillä kyllä jotkin treenit yllättää positiivisesti kun vertaa siihen mitä siltä odottaa. Sunnuntain salilla tehty aerobinen teki tämän. Ei ollut minkäänlaista motivaatiota lähteä ulos juoksemaan, joka osittain johtui kyllä siitä että en saanut itseäni ulos oikein koko päivänä. Aerobinen piti kuitenkin tehdä ja päätinkin koittaa jotain uutta.
Salille vei matka kera hyppynarun. Ajatuksissa oli tehdä 3liikettä vuorotellen niin että 1h 15min tulisi täyteen. Pelkäsin että rupeaa tylsistyttämään noin pitkä aerobinen sisätiloissa joten asetin alarajaksi tunnin treenin vaikka tuntiin ja varttiin pyrinkin.
Liikkeinä oli 5min pyörää, 5min soutua ja hyppynarua muutama minuutti. Tätä sitten toistettaisiin sen aikaa että ainakin tunti täyttyisi. Jo ekaa fillarointia tehdessä mieleen tuli ajatus että voisihan listaan lisätä vielä jonkin muunkin liikkeen kuten kahvakuulaa tai tangolla tehtyjä liikkeitä.

Treenistähän tulikin sitten todella onnistunut ja yhtään ei ruvennut tylsistyttämään ja sykekkin pysyi aika tasaisesti kohdillaan, ainakin arviolta sillä Garmin osoitti 45 - 68 sykkeitä.. :D
Lisäsin ekan kierroksen loppuun 20 kahvakuula heilautusta pään päälle 20kilolla.
Toiseen 20 nopeaa etukyykkyä tangolla.
Kolmanteen taas kahvakuulaa samoilla statseilla.
Neljänteen 20 etukyykky+työntöä tangolla.
Viidenteen taas kahvakuulaa.
Ja kuudenteen kahvakuulalla rinnalleveto,etukyykky,työntöä.

6kierrosta siis yhteensä tuli tehtyä ja aikaa meni tasan 90minuuttia. Meni siis 15minuuttia pidempään kuin olin ajatellut ihan siistä syystä kun treeni vaan tuntui maistuvan. Treenin lopuksi tein vielä 3x3 penkkiä 50kilolla ihan huvin vuoksi.
Kengät ja hyppynaru = Avaimet onnistuneeseen treeniin
Maanatain lepo päivä meni pitkälti töissä, kauppoja kiertäessä sekä uuden Hobitti leffan kyttäyksessä.

Tänään oli sitten jalkapäivän vuoro. Jotenkin ei ollut hirveää fiilistä ja viime viikkoina mukana ollut väsymys on ystäväni myös tänään. Jotain vaihtelua siis piti keksiä että treeniin hiukan syttyisi.
Prässi hemmettiin listalta ja fillaroinnin ohella pelkkää tankoa ja vapaita.
Lämmittely kyykyt tangolla sitten 3x5 50kg,
Koska tangossa oli 50kg ja olen arvioinut että tuossa Crossfitin winterwari:n toisessa karsintalajissa olisis tuo paino ehkäpä mahdollinen vielä suorittaa, niin pitihän sitä kokeilla. Kaiken lisäksi tänään oli listalla muutenkin rinnallevetoa ja valakyykyn treenaamista.

RinnallevetoEtukyykky kevyttä. Työntö kevyttä. Takakyykky kevyttä. Työntö kevyttä. Valakyykky fail.
3 yritystä ja kaikki identtisiä. Kun siirrytään alasmeno vaiheessa 90 asteen yli valakyykyssä, niin loppuu yläkropasta poweri ja failure odottaa. Tarpeeksi ei ole powerin käsissä ja yläkropassa että saisi hyvän controllin tankoon. Nyt joutuu tekemään liikaa töitä eikä saa kunnon lukkoa. Luulen että kaiken lisäksi yläkropan ja painojen asento ei ole kovinkaan hyvä, tarkoittaen että yläkroppa saisi olla enemmän edessä ja painot taaempana.
Arvasin että valakyykky tulee olemaan tässä ongelma sillä ylös kyllä pääsee kovempienkin painojen kanssa, mutta valakyykyssä tuo yläkropan voimattomuus tulee vastaan. Seuraava ongelma tulisi rinnallevedon tekniikassa jos painoja rupeisi lisäämään.

Jos tuon 50kg saisi onnistumaan olisin listalla sijalla 200. :D Jos siihen lisätään ekan lajin 58pistettä niin olisin 258pisteellä sijalla 139.. Jotenkin kyllä ihmetyttää tuo koska kun katsoo sillä sijoituksella olevia niin tulokset on yhdessä kyllä kovemman oloiset kuin omat. Ehkä en vain osaa laskea pisteitä oikein..?

No sitten kun testailut oli testailtu niin palasin kyykyn pariin. Tankoon 70kg jolla 3x3. Seuraavaksi 90kg jolla 1x2 ja 1x1. Lopuksi vielä vähän 90asteen kyykkyjä syvien sijaan, vaikka jaloista olikin puhti jo pois. Sen vei viimeistään 90kilon eka setti koska tuo ykkönen sen jälkeen oli paljon vaikeampi kuin eka kakkonen.
Tankoon siis vähän lisää kuormaa ja 90asteen kyykkyä tekemään. 2x2 100kg. Vaikeaa ja väsynyttä oli jo tässä vaiheessa. Kuitenkin menivät ihan kivalla tekniikalla vaikka ekan sarjan ekassa toistossa meinasi keskivartalon tuki vähän unohtua ja selkä vähän pyöristyä.
Loppuun vielä fillaria ja himaan syömään.

Kaikenkaikkiaan voisi treenit summata niin että välillä kannattaa tosiaankin kokeilla jotain uutta vaikka vähän epäilisi sen mielekkyyttä. Myöskin Crossfittariksi on aikamoisesti itsellä matkaa varsinkin voimatasojan, tarkennettuna etenkin yläkropan voiman suhteen ja tietysti joidenkin erikoistekniikoiden ja kaikkien muidenkin.. ;)

3 kommenttia:

 1. Kyllä noi sijoitukset menee just noin. Tosi moni sai 89 toistoa burbee runissa joten 88 toiston kaveri hävisi monta kymmentä pistettä niille, lähes yhtä monta kaveria erottaa 50 kilon barbell complexin 70 kilon suorituksesta.

  Ei mene kyllä 50kg valakyykky itselläkään ihan puhtaasti vaan se jäisi karsinnassa todennäköisesti jonkin verran vajaaksi vaaditusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, tuo yksikin burbee tosiaan teki paljon sijoitukseen. 89 kun oli 58 ja 90 jo 40..

   Kiristääkö jokin noin syvään tehtäessä vai miksi meinaat että jäisi vajaaksi?
   Itsellä tosiaan yläkropan voimat ja olkapäiden liikkuvuus aiheuttaa ongelmia..

   Poista
  2. Varmaan henkinen este :D Tulee fiilis että jos menee kunnolla syvälle niin ei pääse enää takas ylös.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...