tiistai 31. joulukuuta 2013

Miten tuloksia on tullut ja miten niitä lähdetään kehittämään vuonna 2014

Tulokset on nyt kaikista suunnitelluista jutuista otettu joten ennen ensi vuoden suunnitelmia voisi kerrata millä treenillä noihin tuloksiin on päästy.
Salitreeninhän aloitin taas vasta syksyllä ja taisin aika tasan 3kuukautta siellä tahkota ennen tätä joulun ja uv:n taukoa. Omasta mielestä tämä 3kuukauden pätkä meni juuri niin kuin olin suunnitellutkin. Pieniä taukoja ja treenien väliin jääntejä tuli, mutta myös muutamia ns ylimääräisiä joten aikalailla suunniteltu määrä ja suunnitellulla tahdilla treenejä tuli. Nyt taas treenijakso muuttuu mutta sitä ennen vähän tosiaan tarkastellaan noiden tulos liikkeiden treenausta.

Otin siis nyt vertailun vuoksi tulokset niin leuanvedoista, maastavedosta sekä hiukan puolivahingossa crossfitin 1.karsintalajista death by burbee run:ista. Nähtävissä sivupalkissa vanhojen tulosten kanssa.
En kuitenkaan mitenkään erityisesti vain näihin tähdännyt vaan ainoastaan tykkään näistä liikkeistä kyykkyjen ja muiden lisäksi sen verran että ne halusin suorittaa.

Uutta rullaa on jo testattu ja hyväksi todettu
Maastaveto:
Maastavedon aloittelin joskus reiluvuosi sitten kun ns. ensimäisen kerran kävin kunnolla salilla treenamassa ihan säännöllisesti. Silloin tälläinen samanlainen kolme kuukautinen jonka jälkeen kesän koittaessa maastaveto painui unholaan. Nyt 3kuukautta taas 1-2 kertaa viikossa maastavetoa tehden. Viikon ekat maastavedot olivat alkuviikosta tulleet 3x10 sarjat. Näissä painot vaihtelivat sarjojen välissä mutta yleensä ensimäinen oli vielä hiukkan lämpöä hakeva 60kilolla ja sitten kaksi muuta 70-90kiloa.
Loppuviikosta sitten tein vähän lyhyempiä sarjoja 3-4. Toistot olivat 3-6 toistoa ollen kuitenkin yleensä lähempänä tuota kuutta. Painoa hiukan enemmän kuin alkuviikosta eli noin 70-110 kilossa liikuttiin.
Nyt maastavedossa nousi siis 150kg jossa rikoin ennätyksen varmaan 2-3 kertaa koska en ole ikinä ennen kokeillut paljonko pystyn vetämään.

Lisäpainoleuat:
Leuanvedotkin aloitin säännöllisesti reilu vuosi sitten. Silloin tosin vain myötäotteella koska toinen ranne ei tykännyt vastaotteesta. Samoin kuin mave, vaipui leuat kesäksi unholaan. Nyt olen sitten vedellyt molemmat otteet kerran viikkoon tuollaisella 4x5 systeemillä. Selkäpäivänä myötäoteleuat niin että keskellä treeniä 2x5 ja lopussa 2x5 ja ehkä loppuun vielä kolmas sarja jossa tehdään sen hetkinen maksimi. Yläkroppa päivänä vastaote samallalailla paitsi tuota vikaa maksimia harvemmin vastaotteella tein.
Joulukuussa otin lisäpainot menoon mukaan niin että ekat 2x5 vaihtui 10kilon lisäpainolla tehtävään 2x4:een. Sama juttu molemmin ottein ja joulukuussa en enää treenin lopussa tehnyt maksimia vaan tyydyin pelkkään 2x5 vetoon treenin lopussa.
Tällä treenillä ykköset 25kg ja 30kg lisäpainoilla sekä 15 ja 14 toistomaksimissa.

Olen kaikenkaikkiaan tyytyväinen tuloksiin jota sain tehtyä sillä leukojen toistomaksimia lukuunottamatta kaikki olivat joko sitä mitä odotin tai parempaa. Tarkoittaen sitä että mavessa odotin jotakin tuollaista kun taas lisäpainoissa odotin huonompaa tulosta. Toistomaksimissa olisin halunnut hätyytellä vastaotteella 20toistoa.

Nyt treenaaminen siis muuttuu koska mukaan tulee taas jalkapallojoukkueen treenit joka heittää ohjelman ihan päälaelleen. Ei kuitenkaan aio jättää salia unholaan vaan koska nyt on mahdollisuus sitä fiksusti jatkaa, toisin kuin viime kesänä, niin pyrin pitämään sen koko ajan mukana.
Painotus kuitenkin vaihtuu tästä 4salitreenin viikkotahdista puolet pienempään eli kahteen. Kolmijakoinen treeni pitää siis pilkkoa kakkoseksi. Muutenkin koitan opetella yhä enemmän nosto tekniikoita jotta saan sieltä laajasti kroppaan vaikuttavia liikkeitä toiselle päivälle.

En myöskään treenaa tästä eteenpäinkään mitään tiettyä liikettä ajatellen vaan koitan kehittää koko kroppaa tasaisesti ja hankkia voimaa ja kestävyyttä ilman turhaa lihasmassaa. Jatkossakin on siis tarkoitus liikkua ketteästi ja nopeasti eikä muuttua muurinmurtajaksi. :)
Leunvetoa jatkan niin painoilla kuin ilman mutta vähän fiksatusti ja vähemmillä toistoilla. Näistä kuitenkin teen varmaan ihan oman kirjoitukseni vielä lähitulevaisuudessa johon myös sisällytän leuanvedon aloittamis vinkit, jotka on jo kauan mielessä olleet.

Nyt kuitenkin vietän viimeiset lomapäivät pois alta jonka jälkeen onkin hyvä lähteä treenaamaan hiukan kovempaa kuin ennen taukoa ja ruveta tähyämään jo keväällä alkavaan futis kauteen. Voin sanoa että näin pitkällä treenitauolla saa kyllä aivan hirveän treenaamisen nälän päälle. :D

Hyvää uutta vuotta ja tehdään vuodesta 2014 vielä tätäkin parempi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...