tiistai 10. joulukuuta 2013

Adidas Adizero Adios2. Loppuarvio

Nyt kun on jo erilaisia liikuntoja tehty erilaisissa maastoissa ja olosuhteissa niin on hyvä aika antaa lopullinen tuomio uusille Adduille. Ainut mikä jää antamatta on kestävyys koska parissa kuukaudessa en ole kenkiä vielä puhki saanut. ;)
Tripla Adi:t tulivat siis lokakuun alussa ja alkumaistiaiset voi lukea täältä.
Tripla Adi ja Nb Minimus Z R
Nyt olen suorittanut kengillä niin kävelyä, juoksua ja niiden yhdistelemistä. Alustana on ollut asfalttia ja pehmeämpää maastoa, niin kuivana kuin lumisenakin.
Kengän pito on hyvä vaikka kuvio onkin suhteellisen pieni. Ihan täysin jääkelillä juoksemista en ole tehnyt enkä näillä lähtisi kyllä tekemäänkään, mutta jo lumikelillä kenkä toimii hyvin. Koska kuvio on pieni se ei kerää itseään tukkoon lumesta juostessa. Kävellen se voi sitä vähän tehdä jos osuu oikein kostealumiseen keliin.

Pakkaslumella pito on siis mielestäni hyvä ja oikeastaan ainoat ongelmat huomasin autonrengaiden urissa tai vastaavissa kun juostaan ylämäkeen. Silloin meinaa mono vähän lipsua taaksepäin. Tasaisella juokseminen tuollaisessa tosi painautuneessa autonurassa ei ole ongelma.
Kenkähän on tehty aikalailla radalle ja asfaltille joten lumi ominaisuudet jopa vähän yllättivät. On kuitenkin todettava että kuivissa olosuhteissa kenkä on sitten ihan omimmillaan. Rullaavuus ja kenkien mukavuus on mielestäni erittäin hyvää luokkaa. Vaikka kantakorostusta ei pitäisi ihan hirveästi olla niin kenkä kyllä viettää ja kannustaa askelta rullaamaan eteenpäin. Pohja on mielestäni sopivan pehmeä joskaan ei mitenkään liikaa vaimennettu eli tälläinen minimalisti kenkiin tottunut ei koe päkiää liian pehmeänä vaan tuntuma on hyvä.

Continental tarjoaa pidot
Lestihän Tripla Adi:ssa on kapea. Jouduin itsekkin vähän arpomaan kahden koon välillä (osittain johtuen toisen jalan 1/3 isommasta koosta) ja päädyin jopa vähän epätyypillisesti siihen isompaan. Syynä se että talvijuoksuakin aijon näillä suorittaa ja silloin vähän tukevampi sukka on tarpeen sillä kenkä hengittää kyllä todella hyvin.
Istuvuus on siltikkin todella hyvää vaikka jalassa olisi vain ohut juoksusukka ja kenkä toimii myös tosiaan paksumman sukan kanssa. Vaikka olenkin tottunut ja tykkään aika tiukastikkin istuvista kengistä on näiden tunne kyllä mukava. Ei mitään puristusta missään mutta ei tule ollenkaan tunnetta että kenkä olisi iso tai että se liikkuisi jalassa.

Kävellessäkin kengät toimivat hyvin vaikka juoksuunhan nämä on taidettu suht puhtaasti tehdä. Kantaa on sen verran että ihan normaali kävely ei tuota mitään ongelmaan kun vaikka Minimuksilla kävellessä.
Mitkään allrounderit Tripla Adit eivät kuitenkaan ole johtuen juurikin tuosta hengittävyydestä. Lumessa kahlatessa tai vesilätäkössä uidessa kosteus löytää kyllä tiensä kengän päältä aina kenkään sisään asti. Tuollaisten pienten autoteiden lumimäärät ei haittaa etenkään jos juoksee sillä vaikka kärjen päälle lunta vähän eksyykin on sitä niin vähän että jalat on kuivat.
Enemmän kylmällä kelillä mukavuuteen vaikuttaa se että liikkeestä tuleva viima menee heittämällä kengästä läpi. Kesällä tätä osaa arvostaa, mutta talven pakkasilla pitää olla sukkapolitiikka kyllä kunnossa.

Kaikenkaikkiaan uskallan kehua kenkää varauksetta etenkin jos olet jo ennestään tottunut ei super vaimennettuihin kenkiin. Väittäisin että tuntuma juoksemiseen on aika samanlaista kun Nike Free:llä silloin kun ne olivat uudet. Joskin alkuperäiset freet ainakin löystyivät tosi nopeasti jota nämä Adit eivät kyllä taida tehdä. Vaimennus ja fiilis on siis jossakin täys vaimennettujen Asicsien ja New balance Minimusten välimaastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...