torstai 21. maaliskuuta 2013

Vetotreeniä ja askelkyykkyjä sekä leukoja

Siinä askelmerkit eiliseen treeniin. Ei tehnyt mieli juosta mitään tasavauhtista koska jalat tuntuivat suht fresseiltä. Ajattelin siis käyttää tilaisuuden hyväksi ja tehdä vähän jotain terävempää. Alussa oli mielessä ylämäkeen tehtävät vedot, mutta sitten kun kuulin että juurikin lenkki aikaan on faija pitämässä junnuille treenejä tekonurmella, päätin siirtää vedot sinne. Tekonurmella kun on törkeen mukava noita juosta.
Aloittelin treenin ihan tasavauhtisella hölkkäilyllä. Vauhti liikkui jossain 10 - 11km/h välimaastossa. Juoksentelin ihan random lenkin josta muodostui aikalailla tasan 15minuutin lenkki, joka loppui kentälle.
Kentällä vetäsin hiukan kenkiä kireämmälle, hölkäilin pari kierrosta kenttää ympäri ja mietin että minkälaisia vetoja sitä suorittaisi. Päädyin juoksemaan aluksi hiukan vajaita kentän mitallisia. Kentällä kun on kaikkia viivoja niin vetojen teko on helppoa. Katsoin aina viiva välin jossa vedot teen ja sen jälkeen otin jalkamitan että sain vielä matkan talteen.

Ensimäinen oli siis vajaa kentän mitta eli n. 80m. 5 toistoa, täysivauhtinen veto kuitenkin niin että juoksu rentoa, sitten kentän lyhyt pääty hölkällä, jonka jälkeen kävellen toinen pitkä sekä lyhyt sivu, jonka jälkeen taas uusi veto.
Kun nämä 5 vetoa oli tehty niin otin hiukan pidemmän kävely palautuksen että saan varmasti sykkeet täysin alas.
Sen jälkeen lyhensin matkaa ja tein taas 5 taysvauhtista vetoa. Nyt matkaa oli 40m ja tässäkin oli kävely palautus. Nyt niin että kun 40m tuli täyteen niin annoin vauhdin rullaantua pois ja sitten vaan rauhassa kävelin takaisin lähtö paikkaan ja tein saman uudelleen.
Taas hiukan pidempi palauttelu ja lyhyemmän viiva välin etsintä. Viimeisinä vetoina 5x 11m ja tässäkin mentiin täysiä. Samanlainen palauttelu kuin edellisessä eli heti kun pääsin kävellen takaisin niin uusi veto.

Treenin pääosuus oli tässä vaiheessa pulkassa ja edessä oli palauttelu osuus. Kuitenkin innostuin vielä tekemään vähän askelkyykkykävelyä. Ensin 30peräkkäistä, hiukan kävelyä ja uudet 30. Kävelyä vähän lisää ja sitten vikat 40. Vikassa setissä jalkoja hapotti jo niin pirusti että joutui nousta 30 jälkeen suorilla jaloille ja hiukan ravistella ennen kuin pystyi viimeiset 10 askelta ottamaan.
Sitten takaisin hölkkäilyn pariin ja kohti porukoiden taloa. Sellainen vajaa 10minuuttia meni tässä loppuverryttelyssä.

Kun pääsin porukoille niin napautin saunan päälle ja vähensin vaatetusta ja valmistauduin leuanvetoon. Ajattelin että nyt kun kerrankin olen sopivasti tangon kanssa samassa tilassa niin voisi kokeilla maksimeja. Hiukan mehua koneeseen ja ei muuta kuin vetämään.
Myötäotteella puhtaita, rauhallisella tahdilla tehtyä leukoja, ilman mitäan lepotaukoja. Ote oli sellainen hiukan hartioita leveämpi. 13 toistoa sain puserrettua ja sitten ei enää ruho ylös noussut.
Koitin vielä hetken päästä vastaotteella mutta jouduin lopettamaan vedot 10 koska oikea ranne kipuili sen verran pahasti. Se on muutenkin ollut hiukan työnteosta kipeä, mutta noita leukoja ei näyttänyt kestävän juuri ollenkaan.
Tulostaululle tuli siis kuitenkin lisää täytettä. :)
Tulos on siis puhtaita yhtäjaksoisesti tehtyjä leukoja. Samalla periaatteella on myös tehty nuo 2012 punneruukset.

Sitten vaan saunaan rentoutumaan, jonka jälkeen iltapalan pariin ja päivä sekä sen treenit olikin aikalailla siinä. Tältä näyttää tiivistettynä luvuiksi:

T: 1h 03min
D: 8.0 km
keskisyke: 126
15min juoksua,
5x 80m, 5x 40m, 5x11m
askelkyykkykävely 30+30+40
n. 10min juoksua.
Myötäote leuat: 13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...