tiistai 19. maaliskuuta 2013

Opiskelua ja mallinukkena oloa

Vähän koulujuttuja tällä kertaa. Nyt voisi olla ihan hyvä kohta vähän kertailla tätä koulun alkua kun on päässyt hiukan jo homman makuun ja se pahin alkusähellys on osittain selätetty.
Alussa aikaa meni paljon siihen että oppi käyttämään kaikenmailman nettialustoja sekä ihan puhtaan pyrogratian opetteluun. Paperi hommaa oli suht paljon ja välillä niitä sai tehdä useampaan kertaan kuten esim. hyväksiluku hakemuksia.
Nyt alussa on myös ihan perusopintoja jotka ei suoraan sanoen ihan hirveästi maistu vaan ovat ammatillisten aineiden rinnalla vähän pakkopullaa. Äidinkieltä, englantia ja jotain fysioterapian sekä hoitotöiden historiaa.
Äidinkieli on tosin asiantuntijaviestintää sekä informaatiolukutaitoa, eikä ihan perinteistä äidinkieltä, mutta silti.
Ammatillisista aineista päällä on fysiologiaa sekä anatomiaa. Anatomia on itselle enemmänkin kertausta sekä syventävää, mutta ne joilla ei aikaisempaa pohjaa asiaan ole, ovat melkoisessa paineessa koska etenemis vauhti on todella hurja. Onneksi on jo valmiiksi tietoa.
Fysiologia onkin sitten vähän enemmän hakusessa ja siihen pitää itseni enemmän opiskella ja sitten vielä kertailla. Ensimäinen fysiologian tentti ei mennyt kovin vahvasti, koska pari kysymystä vetäisin täysin metsään, joten voi olla että sitä vielä käväisen uusimassa korotuksen toivossa.
Tenteistä puheenollen ensiviikolla olisi kevyesti eka kunnon anatomian tentti sekä fysiologian tentti numero 2/2, joten tässä on jonkin verran lueskeltavaa. Vaikka anatomiasta onkin pohjaa niin ihan ilman omatoimista kertaamista en uskalla siihen lähteä.
Nämä kuvat olet saattanut jo nähdä. Pahoittelen tästä :)
Opiskelen siis työntehon ohella joten aika paljon saa tehdä koulujuttuja etänä. Tosin itsestä ei ole vielä tuntunut ihan ylivenytetyltä koska se että anatomiaa ei tarvitse päntätä helpottaa omaa opiskelua aika paljon tällä hetkellä.
Hyvin kyllä huomaa myös sen kuinka hyvin sitä itsekkin oppii asioita kun autaa muita luokkalaisia juuri anatomiassa. Hyvin kertaantuu ja syventyy tiedot kun pitää keskittyä ettei puhu ja näytä toisille ihan mitä sattuu. ;)
Onneksi luokalla on sitten vielä muutama joilla on anatomiasta itseä paremmat tiedot joten on muitakin kuin opettaja jolta voi itsekkin kysellä.
Juurikin tätä aluetta juuri käydäänkin anatomiassa.
Summasummarum. Olen erittäin tyytyväinen siihen että olen opiskelemaan hakenut ja onnellinen että sisään pääsin. Tuo arkeen vaihtelua ja lisää tietoa sekä ammattitaitoa työhön. Jo nyt tuntuu että ote työntekoon on heti vähän muuttunut vaikka koulussa ei olla vieläkun oikeastaan kerrattu itselle tuttuja asioita ja raapaistu ihan pintaa.
Paljon on kuitenkin työtä vielä jäljellä varsinkin kun se kovin koitinkivi eli ruotsi odottaa vielä tulemistaan. Olen kuitenkin sen verran realisti että en odota noista pakkopulla aineista mitään vitosia vaan tyydyn läpi pääsyyn.
Ammatillisissa sitten vähän kovemmat vaatimukset vaikkakin tiedän että mun lukupäällä ei saada tenteistä vitosia vaan tarvitsen vähän enemmän aikaa ja kertaamista että uudet asiat täysin sisäistän. Itselleni on tärkeää että ymmärrän asiat ja se on oikeastaan pakollinen seikka sillä hauki on kala opiskelulla omaan päähän ei jää mitään.

Jotta tuo otsikon toinen osa ei jäisi käsittelemättä niin pitää kertoa että olen ollut melko ahkerassa käytössän anatomian tunneilla. "Otappa paitaa pois niin katsotaan missä se lihas on."
Tietysti mua on helppo tuohon hommaan käyttää, koska miespuolisena mulla ei ole välttämättä ihan niin isoa kynnystä ottaa paitaa pois koko luokan edessa, sekä myös se että tälläisenä vähärasvaisena versiona ne lihakset saa sieltä ihan mukavasti näkyviin. ;)

2 kommenttia:

 1. Hyvin tutunnäköisiä anatomian kuvia (urheiluhierojakoulusta).. Tsemiä opiskeluun! Missäs olet opiskeut urheiluhierojaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Suomen Urheiluopistolta oon valmistunut elikkäs siis Vierumäeltä.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...