keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Adidas 11Pro SL (custom)

Pelottelemaani kenkä postausta pukkaa. Pakko ihan myöntää että olen jonkin asteinen kenkäfriikki kun puhutaan futiskengistä. Niitä on paljon ja niitä on tullut modailtuakin oikeastaan niin kauan kuin muistan. Kuitenkaan en ihan turhaan kenkiä ostele, koska ovat niin pirun kalliita, joten aina pitää käyttö tarkoitus olla jos kengät hankkii..
En tykkää nykypäivän super räikeistä väreistä mitä paljon näkee vaan tummat ovat yleensä parhaat tai sitten valkoiset.
Kengän pitää myös olla nahkakenkä eikä mikään synteettisestä materiaalista rakennettu.
Kengät ostan nykyään niin että en osta uusimpia malleja ja värejä vaan vähän vanhempaa jolloin hinta on yleensä tippunut itselle sopivaksi.

Tykästyin viime kesänä ostamiini Adidaksen adipure Sl kenkiin ja ajattelinkin että jatkan samalla linjalla tulevanakin kesänä. Adipure on vaihtunut 11Pro merkintään mutta saman kengän uudesta mallista on silti kyse.
Kuten jo aikasemmassa postauksessa kerroin niin ensi testauksen perusteella yhdet parhaiten omaan jalkaan sopivat kengät, ever. Saa nähdä minkä arvion sitten lopulta saavat kun pääsee ihan kunnolla treeneissä ja peleissä testaamaan.


Koko kenkähän ei tosiaan ole nahkaa vaan pelkästään päkiä. Sivut ovat jotain ohutta synteettistä kumia/muovia mutta koska kenkien istuvuus on sivulta niin hyvä niin tämä asia ei yhtään haittaa. Kengät kuitenkin tarvitsevat eniten sitä muotoutumis varaa päkien alueella jossa nahka sen mahdollistaa. Ja tuntuma palloon on paljon enemmän omaan mieleen kun jalan ja pallon välissä on nahkaa eikä synteettisiä juttuja.
SL kuin SuperLight
Napitus osoittautui jo edellisten myötä toimivaksi
Kengät sivut on ohuet ja varmasti hengittävät. Tosin tulee vesikin varmaan sisään.
Nykypäivänä on trendi että koitetaan saada kengistä mahd kevyitä ja yleensä se poistaa nahan osuutta kengissä radikaalisti. Onneksi näitä K- leather:illä eli kengurun nahalla olevia kenkiä tehdään näissä kevyissäkin malleissa. Melko hyvää työtä kyllä suunnittelijat sun muut tekevät koska nappeja ja pohjaa ei voi ikuisuuksiin asti kevennellä ja silti näidenkin kenkien paino on vain 150g per kenkä!!

Pari yhteensä...

... ja yksi kenkä
Sivut on todella ohuet, mutta loistavasti muotoiltu.
Nykypäivän kenkiä kategorisoidaan vaikka mihin eri kategorioihin mutta ehkä se tärkein on se että on olemassa junnu kenkiä ja aikuisille suunnattuja.
Aikuislle suunnatut on vielä jaettu eri luokkiin Team, Club, Pro ja Elite
Tuo tarkoittaa sitä kuinka laadukas kenkä on kyseessä Team vähiten ja Elite sitten sisältää kaikki mallin uutuudet ja ominaisudet.
Elite kengät ovat suht kalliita koska nykyään niissä jo nähdään hiilikuitu pohjia sun muita hintaa nostavia ominaisuuksia. Vaikka nämä kengät ei hiilikuitua sisälläkkään niin silti kuuluvat Elite kategoriaan. Kenkä no siis niin kevennelty ja varusteltu kuin tätä mallia on mahdollista saada.
Juuri tämän takia päädyinkin jo hetken aikaa markkinoilla olleeseen väri yhdistelmään, koska uusi melkein täysin musta malli kengistä maksaisi sellaisen vajaat 100e enemmän. Samat kengät kuitenkin. :D
Kuvien kengät kokoa eu40 eli us7 ja uk6½
Jos joku diggari haluaa vielä super hienoja termejä ominaisuuksista niin tässä lyhyt lista niistä ;)
Micoach mahdollisuus, sprintframe kantapää, sprintskin takaosa ja K-leather etuosa, anatomisesta muotoillut eva insoles ja adidaksen traxion fg pohja/napit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...