lauantai 17. marraskuuta 2012

Dobsom R90 juoksupuku

Elättelin toiveita siitä että tiistai iltana tilaukseen laittamani Dobsom puku ehtisi luokseni jo perjantaina. Näin kävi ja sainkin paketin haettua postista jo ruokkiksella, sen sijaan että olisi pitänyt odottaa viikonlopun yli.
Mikä parasta perjantai on vielä mun viralinen lenkkipäivä ja keli siihen hommaan aivan täydellinen.
Puku pääsikin sitten heti testiin.

Housut ja takki maksoivat postituksineen kaikkineen 90e ja rapiat päälle. Housut ovat ihan vakio hintaiset kun taas takki on edellisen kauden väreillä, jonka takia se oli pienessä alennuksessa.
Puku yllätti ohuudellaan. Ajattelin että puku olisi hiukan paksumpi, mutta se onkin ihan tuulipukuun verrattava paksuudensa osalta. Materiaali on erilaista ja Dobsomin mukaan kestävempää kuin tuulipuvut. Puvun muotoilu on sitten niin paljon parempaa kuin missään tapaamassani tuulipuvussa että ei voi edes verrata keskenään. Lisäksi tämä kangas ei suhise tai kahise ollenkaan.

Iloinen varusteurheilija uudessa puvussaan
Pukukoostuu siis housuista jossa on kiristys heti polven alapuolella sekä pitkä resoriosuus alhaalla nilkassa. Molemmat toimivat aivan loistavasti ja en keksi muuta pahaa noista housuista kun sen että tuo ala resori voisi olla vähän paksumpi ja jämäkämpi. Nyt pelkään että löystyykö tuo ajan eli vuosien saatossa. Sivussa on myös vetoketju joten housut saa helposti jalkaan ilman että tarvitsee tunkea sen kapean resorin läpi mitään.

Kirstykset polvien alapuolella...
... ja nilkoissa.
Takki on anorakki mallinen eli vetoketju ei mene alas asti. Omani on sen verran istuvaa mallia että sisään pitää vähän pujottautua. Materiaali kun ei ole joustavaa. Takki on ohut ja hyvin muotoiltu joten sitä ei huomannut pitävänsä päällä vaikka melko istuva onkin. Takista saa myös hihat halutessaan irti joten takki muuntuu liiviksi vaikka kesken lenkin. Itse jo liivin omistavana, tuskin tulen tuota ominaisuutta käyttämään. Ei siitä kuitenkaan mitään haittaakaan ole.
Ja säätöjä löytyy. Alhaalla on kiristys joten takin alareunan saa kiristettyä. Kauluksen saa myöskin kiristettyä, jonka lisäksi molemmissa hihoissa on pitkät resorit peukalon reijillä, joten tälläisillä keleillä voi hanskat unohtaa matkasta. Tässä sama kun housujen lahkeissa eli vähän paksumpikin ja jämäkämpi tuo voisi olla niin ei ainakaan venyisi käytössä niin helposti.

Ylttyy kivasti melkein puoleenväliin sormia, joten hyvin suojaa
Kauluksen sisäosassa on fleeceä joten on varmasti mukava kaulaa vasten vaikka ei mitään pooloa tai kauluria siellä välissä olisikaan.
Selässä löytyy iso verkko osuus, läpän alle piilotettuna, joten ylimääräinen kosteus pääsee tätä kautta haihtumaan pois. Läppä piti kuitenkin tuulen poissa, joten hyvin toimi tuo systeemi.

Verkko ja kauluksen kiristys
 Taskuja puvusta löytyy tarpeeksi.

Vasemmassa hihassa avaimelle
Oikeassa reidessä soittimelle
Koala tasku edessä, pikku Koalan kantoa varten
Kaiken kaikkiaan puku osoittautua tosi toimivaksi jo ekalla kympin lenkillä. Tähän asti paras juoksu yhdistelmä jossa olen juossut. Puku on kuitenkin sen verran ohut että ilmojen kylmetessä pitää olla alus kerrastot kunnossa.
Nyt asteita oli koleat +5 ja puvun alla tälläinen yhdistelmä.
kompressio sukat, shortsi pituiset lämpöhousut, pitkähihainen tekninen paita ja lyhythihainen poolopaita.
Tuolla yhdistelmällä ei ollut kuuma eikä kylmä.
Uskon että tolla pystyy myös talvella juoksemaan sillä ei no college housut nyt niin paljoa paksummat ole.
Kokotaulukko on paikkaansa pitävä. Takissa voisi varmaan mennä yhtä kokoa isompiinkin halutessaan. Varsinkin jos aikoo laittaa paksumpia kerrastoja tuon alle. Housut ovat juuri sopivat joten ota se mitä taulukko ehdottaa.

Huonoa tuossa puvussa on että se päällä näyttää ihan oikealta juoksijalta tai vaihtoehtoisesti varusteurheilijalta, joten juoksunkin pitää kulke että olisi muiden silmissä noista vaihtoehdoista tuo ensimäinen. ;)
Se että takin värit menee yhteen noiden minimuksien kanssa oli täysi sattuma, sillä vain tuosta tarjousväristä oli kokoja itselle jäljellä. En kuitenkaan valita. :D Erinomainen juoksupuku.!
Testilenkki oli 10km. Valitettavasti siitä ei ole mitään dataa koska Garminista oli akku loppu ja unohdin kelloakin katsoa heti kun takaisin himaan pääsin, mutta vähän alle 60minuuttia taisi mennä.
Nilkat valittelivat hiukan loppumatkasta, koska ei ole taas hirveän paljoa metrejä takana noilla Minimuksilla. Hiukan tepsutteluksi meinasi loppumatka mennä sen takia.

3 kommenttia:

 1. Hei mua kiinnostais lukea enemmänkin tuosta siun juoksuharrasteesta. Eli kuinka paljon viikossa juoksentelet ja minkämoisia matkoja? Ja ylipäätään rutiineista tuon suhteen.. Ihan hirveän moni ei blogeissaan moisista kirjoita, joten jos joskus viitsit, jaksat, haluat.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkistä.
   Mielellään kyllä kirjoittelen vähän historiaa ja sen sellaista tuon juoksemisen suhteen, vaikka en mikään real juoksija olekkaan. ;D

   Sulla olikin hyvä kirjoitus just aiheesta blogissas. :)

   Poista
  2. Mmn. Juokseminen on mukavaa puuhaa, oli real juoksija tahi ei. :D

   Treeniblogit tuppaa olemaan aika lihaskuntoilukeskeisiä, joten olisi siis hirmuisen hienoa lukea myös juoksemisesta, ketkä tuota nyt vähänkään sattuu harrastamaan. Laajentaisi varmasti omaakin näkövinkkeliä. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...