tiistai 13. marraskuuta 2012

Omissa silmissä M, taulukoissa Xs

Jostain teini vuosista, jolloin pukeuduin ylisuuriin vaatteisiin, on jäänyt takaraivoon elämään luulo siitä, että se mun vaate koko olisi oikeastikkin se M. No eipä ole ja sitä joutuu siltikkin aina välillä itselle muistuttelemaan.
Livenä nyt jo osaan suht hyvin katsoa onko S koon paita mallia pieniS vai sellainen hyvä S. Pieni on yleensä lyhyt kun taas sopiva on tarpeeksi pitkä mutta kapea. Tämä paidoissa siis.
Mutta sitten kun mennään netistä tilaamisen ihmeelliseen maailmaan niin sitten sitä sekaisin ollaankin. Yleensä homma menee jotenkin näin.
Onpa hyvä tuote, onkohan kokoja?
No varmaan toi M, tarkistetaan nyt kuitenkin viel kokotaulukosta.
M mitat näyttää ihan järkeviltä, tarkistetaan nyt kuitenkin viel omat mitat nauhal.
Ei prkl... Onko mun vyötärö näin kapea ja sisälahkeen pituus noin vähän.?!
No mihinkäs nää sit osuu tos taulukos?
Xs tai S, ei prkl...

Tänään taas tälläinen hetki. Tilailin itselleni juoksuhousut sekä siihen päälle vielä anorakki mallisen takin. Sen verran olin jo oppinut että ajattelin että S koko olisi varmaan molemmissa hyvä, mutta mittaukset paljasti että saisin olla vielä hiukan suurempikin ja silti menisin Xs:n puolelle. Että sillälailla.
No onneksi kokoja löytyi, joten pystyi laittamaan kamat tilaukseen.
Tuntuu että nykyvaatteet tehdään joillekkin ihan sika isoille (lue: leveille) ihmisille ja sitten sellaisia itselle sopivia vaatteita tilataan vaan se 1kpl per liike.

Mitäkö tilasin?
Dodsomin R90 anorakkitakin ja housut. Itselläni ei ole kyseisestä tuotteesta kokemuksia, mutta jostain muistin sopukoista tuli muistijälki siitä, että faijalla on ollut joskus tosi toimivan näköiset juoksukamat.
Faija muisti kun muistikin merkin ja kertoi että housuja omisti aikanaan kahdet peräkkäin ja loistavat olivat. Hiukan kalliit kuitenkin kuulemma silloin.
No ei ne nytkään ilmaisia ollut. Vajaat 40e housut ja viime sesongin värillä oleva takki vajaat 50e.
Tiedän että tulevat kuitenkin kovaan käyttöön joten tilaukseen menivät ja taitaapa noista hinnoista osa tulla porukoiden sponsorikassasta, koska näin lähellä joulua ollaan.
Saa nähdä innostuuko Faija taas itsellekkin tuollaiset hommaamaan, kun nuo mun tulevat housut näkee. Nykyään kun jostain syystä tuulipuvun housuilla lenkkinsä juoksee.

shop.dobsom.com
shop.dobsom.com
Tuo kiristys tuossa polven alapuolella oli ainakin isäukon mielestä erittäin hyvä ja voin kyllä kuvitella että tuo pitkä alaresori myöskin on mitä mukavin.
Nettiä selaillessa tuli paljon vastaan kirjoituksia missä miehet totesivat trikoot parhaiksi juoksuhousuiksi. Nämä ehkäpä sitten ne toiseksi parhaat.
Saavat kelvata koska olen kivikautiselta ajalta, enkä riskillä rumaa trikoota päälleni pue. ;)

Niin tää kuu piti olla se ei kulutusta kuu, joten tosi hyvin toteutui. Jatkan kuitenkin nyt yrittämistä jouluun asti, koska on paljon kuitenkin sellaista pientä turhaa jäänyt ostamatta. :)

4 kommenttia:

 1. Sama. Tuntuu, että vaikka itse periaatteessa on tässä kasvanut kokoa, niin monissa vaatteissa pitää valita aina pienempiä ja pienempiä kokoja. En sitten tiedä minkä mallisille ihmisille ne on tarkoitettu. Jopa esimerkiksi Adidaksen perusurheiluvaatteet on isoa mallia, ja saa kaivaa tyyliin XXS -kokoja niistä. Ja sitten taas monet farkut ei oo tehty treenatuille reisille, ainkaan ehjänä pysyviksi ilman että saumat ratkeaa. :D Ei oo helppoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä useimmat vaatteet nimenomaan on liian leveitä. Miesten urheiluvaatteissa onneksi löytyy ihan kivasti valikoimaa mutta normi vaatteet tuppaa olemaan leveitä tai lyhyitä.
   Hahhah.. Onneksi itsellä on reidet ja ahteri samaa sarjaa niin löytyy ihan kivasti farkkuja. :D

   Poista
 2. Oot ihan oikeassa. Jossain vaiheessa on selkeästi menty suurentamaan peruskokoja. Itsekin tilasin netistä vaatteita, jotka sitten osoittautuivat aivan liian suuriksi. Onneksi niitä isojakin ihmisiä löytyy, joten saahan ne käyttämättöminä myytyä hyvässä tapauksessa eteenpäin.

  Toinen on just toi, että miten löytää sporttikropalle vaatteita. Ainakin naisilla on se ongelma, että housut on tehty ihan selkeästi rimppakintuille. Jos on vähänkin lihasta, niin eipä tarvitse haikailla "normaalien" kokojen perään. Ja sit kun on reisistä ok, niin vyötärölle mahtuis toinenkin mukaan.

  Onhan tuo tyylikin aikojen saatossa muuttunut paljon. Jossain vaiheessa kaiken piti olla suurta ja väljää. Nyt kun on teknisiä kankaita, niin voi olla istuvampia. Mun miehen kaapista löytyy jopa L-koon vaatteita, vaikka oikeasti sekin on jotain S tai XS.

  Toivottavasti tämä ostos oli sulla kuitenkin onnistunut, kun osasit katsoa kokotaulukonkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin on tainnut käydä. Eikä se kokojen suurentuminen sillälailla mikään ongelma ole, mutta joidenkin (pääasiassa paitojen) muotoilu ihmetyttää. Lyhyttä ja leveää löytyy niin paljon enemmän kuin vähän pidempää ja kapeampaa.

   Ostos oli kyllä erittäin sopiva, kiitos kokotaulukon :D
   Onneksi urheiluvaatteita löytyy kaiken muotoisille, myös kapeille :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...