tiistai 22. lokakuuta 2013

Keskivartalo päivän pelastus, Mave ja Leuanveto

Eilen saivat jalat kyytiä kun vuorossa oli jalkojen terävä treeni jossa pääpaino oli kyykyssä ja prässissä, joidenkin lisäliikkeiden siivittämänä.
Aloittelin ihan polkemalla fillaria, jonka jälkeen siirryin prässin pariin. 1x10 100kg lämmittelyä, jonka jälkeen samoilla painoilla 1jalan prässiä, 2x4 molemmat jalat. Tämän jälkeen 200kg 2x4 normi prässiä.
Seuraavaksi kyykkyyn jossa 3x5 60kg, 1x2 80kg. Tämän jälkeen vähän täyteliikkeitä kuten pohkeita jonka jälkeen treenailin valakyykyn tekemistä pelkän tangon kanssa. 2x6 tekniikan ja hallinnan hakua. Vähän pitää vielä treenailla jotta voisi laittaa painoa tankoon tuossa likkeessä. Sitten ihmetellään kestääkö olkapäät. :)
Vapaiden jälkeen takaisin prässiin koska kyykky paikoille oli vähän tungosta. Terävää prässiä ensin 1jalalla. 2x5 100kg molemmat jalat ja sitten sama 2x5 200kg normaalia.
Sitten fillaria ja suihkuun. Vähän kyllä tungos salilla vaikutti tekemiseen koska olisin muuten tehnyt vähän enemmän vapailla esimerkiksi rinnalleveto treeniä. Myöskin tarvittavien laatikoiden tai boksien olemattomuus salilla teki sen että kyykky sarjojen väliin en päässyt tekemään boksi hyppyjä.

Tänään sitten on ennakkoon aina vähän tylsältä kuulostava keskivartalopäivä. Tuo jotenkin saa mielen matalaksi, mutta tänään taas kun ohjelmaa paperilta vilkaisin niin mieli muuttui. Onhan siellä vaikka mitä kivaa leuanvetoja, mavea ja ylätaljaa esmes..
Ihan normaaleilla vatsalihasliikkeillä ja selkäpenkillä (10kg) liikkeelle. Siitä sitten maastavedon pariin jossa 1x10 60kg, 1x10 80kg, 1x10 60kg. Maastavedon jälkeen 2x5 leuanvedot myötäotteella.
Ylätalja 3x12 josta siirryttiin kylkien tekemiseen 1x10 20kg ja 1x10 22kg.
Sitten taas vähän leuanvetoa malliin 1x5 ja 1x max, nämäkin myötäotteella täydellä liikelaajuudella ja tasaisella liikkeellä. Tuo maksimi määrä viimeisessä sarjassa oli 6 joskin viimeinen suoritus ei ollut leuka vaan nenä.. ;)
Leukojen jälkeen sitten vielä tangolla toes to baria 2x5 ja 1min 15sec hoover 10kg paino selän päällä.
Näiden jälkeen olikin aika siirtyä loppuverryttelyyn jossa 5min soutua josta vika minuutti kovaa ja siihen päälle hetki (n. 2min) fillaria.

Ei voi kyllä kun hehkuttaa mavea ja leuanvetoa. Niin yksinkertaisia mutta jotenkin hemmetin hauskoja liikkeitä. Vähän kun saa taas mavea vedeltyä niin uskallan ehkäpä koittaa oikeasti kuinka paljon sieltä maasta voisi nousta...
Myös lisäpaino leuat on ollut mielessä, mutta jokunen viikko mennään näillä normaali sarjoilla ja haetaan kehitystä sitä kautta.
En ymmärrä miksi jotkut haluavat nykiä ja rimpuilla leuanvedossa? Crossfit leuat on erikseen, mutta kyllähän muuten leuat pitää tehdä tasaisella nopeudella. Rauhallinen alasvienti ja lyhyt rauha kädet suorina ennen uutta suoritusta. Mahtava tunne kun kädet ja selkä hilaa koko kropan tasaisesti kohti tankoa, kunnes tarpeeksi monen toiston jälkeen tulee täysi seinä vastaan..

3 kommenttia:

 1. Valakyykyssä kannattaa tosiaan hakea kaikessa rauhassa liikerataa kuntoon vaikka pelkällä kepillä tai sitten just tangolla. Armoton liike, heti kun lisää kiekkoja niin kyykkysyvyys alkaa kärsimään ja kroppa heilumaan.. Olen alkanut nyt itse nostaa tangon siinä aina raakatempauksella ylös ja tuntuu hemmetin hyvältä, oikeastaan jopa paremmalta kuin rinnallevedolla + ylöstyönnöllä..

  VastaaPoista
 2. Minkäslaisia painoja sulla liikahtaa valana verraten vaikka etu/takakyykkyyn?
  Tempausta pitää itsekkin jossain vaiheessa treenata juuri tuon takia. Myös etukyykky on tulossa ohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tehnyt niin vähän perinteisiä kyykkyjä etten oikein osaa verrata. Valakyykyssä vitosina menee noin 40-45kg ja ykkösinä 45-50kg. Olen ajatellut että suunnilleen puolet takakyykystä ois valakyykkytulos.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...