maanantai 14. lokakuuta 2013

Koko futiskauden statsit

Nyt taitaa olla kausi ihan virallisesti pulkassa koska viikonlopun päätösristeily on takana ja siitä on palauduttukkin. Nyt onkin ainut ja oikea hetki pistää hiukan tuota kautta pakettiin omalta osalta.

Kesän aikana meidän sarjassa pelataan yhteensä 27 peliä joten aika monena viikkona sitä tulee kesäisin uurastettua kentällä pelin merkeissä. Tällä kaudella en missannut yhtäkään ottelua loukkaantumisen takia, enkä myöskään pelikiellon koska kärsin ainoani juuri kuin olin ulkomaan reissussa. Tuon reissun takia taisi tulla ainoat missatut pelit tällä kaudella, 3 kun olin ulkomailla ja 1 kun olin juuri palannut ja kahdet treenit vasta treenannut.
Pelejä tuli itselle siis tällä kaudella 23 joka on yksi vähemmän kuin viime kaudella. Kausi oli kuitenkin erittäin ehjä koska pienistä vaivoista huolimatta yhtäkkään peliä en tosiaan niiden takia missannut.
Yhteensä pelasin 23:ssa ottelussa 2116 minuuttia ja kaikki aloittavassa kokoonpanossa. 6 pelissä tulin kesken pelin vaihtoon ja loput 17 pelasin kokonaan alusta loppuun. Aikasimmillaan vaihto tuli 74minuutin kohdalla ja loput onkin 80minuutin jälkeen olevia.
Edellisellä kaudellahan pelasin yhteensä 2133 minuuttia 24 ottelussa joka oli sinä kautena eniten meidän joukkueesta. Tuosta kun nopeasti laskee niin tällä kaudella minuutteja tuli siis enemmän per pelattu ottelu.

Pelasin 4 eniten minuutteja koko joukkueesta ja johdin tätä tilastoa vielä ennen reissuun lähtöä, joten voinkin jossitella että minuutteja olisi kertynyt eniten koko joukkueesta ilman sitä. Eniten pelanneella kun minuutit kertyivät 26 ottelusta ja eroa omiini on 254 pelattua minuuttia eli vajaat 3 täyttä ottelua. Ilman lomaa olisi siis omatkin minuutit olleet varmaankin aikalailla tuon verran nykyistä suuremmat.
Tämä on kuitenkin vaan laskeskelua eikä mitään harmittelua.


Meidän sarjassa jaetaan aina myöskin pisteitä ottelun kolmelle parhaalle pelaajalle. Paras 3, toiselle 2 ja kolmannelle 1piste. Näitä pisteitä keräsin joukkueestamme 5eniten joka on mielestäni hyvä saavutus. Jotain joukkueemme kaudesta kertoo toisaalta myös se että joukkueen viiden eniten pisteitä keränneen joukossa on 3puolustajaa vaikka nämä pisteet menevät yleensä pelejä ratkaiseville hyökkääjille tai keskikenttä pelaajille.

Kortteja ja tehojakin tuli tehtyä jonkin verran, etenkin kortteja, joita sain kauden aikana 5. Tämä oikeuttaa jaettuun toiseen sijaan korttien määrässä meidän joukkueessa. Tehoja syntyi vähemmän kuin mitä olisin halunnut syntyvän. Maaleja en tehnyt yhtäkkään, joka nyt ei välttämättä yllätä, koska yleensä olen tehnyt tasan yhden, paitsi että viime kaudella oli jokin suonenveto kun niitä taisi tulla 4.. :D Maalin johtaneita syöttöjä tuli kuitenkin useampia vaikka niistä ei itsellä tarkkaa kirjaa olekkaan.

Joukkueena saavutimme tavoitteemme ja menimme niistä itseasiassa jopa hiukan yli koska keräsimme 3pistettä enemmän kuin oli tavoitteena ja sijoituimme sarjassa 4 sijalla niin kuin viimekin vuonna jolloin pisteitä tuli 3vähemmän eli juuri niin paljon kuin tavoitteena on ollut.
Tietyllä tavalla kaudesta jää jopa vähän hampaankoloon koska parempaankin olisi voinut joukkueella olla mahdollisuudet, mutta muutamat loukkaantumiset ja "emoseuran" päätökset vaikuttivat peleihin kesällä ja osittain näiden parin heikohkon tuloksen takia loppukauden peleistä katosi todellinen panos. Sarjapaikka oli varma, mutta kärki jo vähän liikaa karannut. Tämä tietysti näkyi hiukan kaikkien otteissa vaikka niin ei saisi olla ja samalla loppukaudesta lipsahti jokunen mahdollinen piste pois haavista.
Syyllinen näille menetyksille kuitenkin löytyy tosiaan jo aikaisemmin kesällä olleista asioista ja niiden osittain aiheuttamasta heikommasta jaksosta.


Kaudesta jäi kuitenkin hyvä maku vaikka kesän kiireet vähän sekoittivat niin joukkueen kanssa treenaamista ja myös niiden päälle normaalisti tehtäviä treenejä. Kunto oli kaikin puolin hyvä vaikka nyt syksyllä tuntuikin että kroppa on melkoisen väsynyt ja ehkä normaalia hitaampi palautumaankin.
Erinäisiä tavoitteita oman pelaamisenkin suhteen täyttyi sillä koen onnistuneeni ja kehittyneeni 2 asiassa kolmesta, joita ennen kautta ajattelin. Ainut joka ei toteutunut oli maalien ja syöttöjen lisääminen.
Näiden kahden seikan ohella pelasin vielä viime kauttakin tasaisemman kauden eli huonoja pelejä tuli vähemmän ja taso oli keskimäärin korkeammalla.
Kauden aikana tuli myös kaksi yllätystä kun normaalisti kapteeninan olevan pelaajan poissa ollessa nauha lyötiin omaan käteeni, joka on kyllä jonkinlainen kunnia asia itselle. Taisi nauha vähän hauista ja päätä puristaa sillä juuri ne pelit menivät pelillisesti sinne oman keskimääräisen tason alapuolelle. ;)

Nyt on viikko siis jo kauden loppumisesta ja viimeisestä treenistä joten harjoittelu vapaan voi pikkuhiljaa lopettaa. Mielessä on jo karkeasti asioita mitä aion ruveta tekemään ja treenaamaan. Ensimäisenä näistä lähtee käyntiin punttitreenit jotka alkaa heti huomenna.
Ainut pieni asia on että tällä hetkellä en tiedä mitä kohti alan treenaamaan koska oma jalkapallon pelaamisen jatkaminen on oikeastaan täysin auki. Treenit kuitenkin aloitetaan ja katsellaan rauhassa mihin ne lopulta rupeavat valmistamaan.

Kesän lomareissukaan ei ollut ihan jalkapalloton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...