sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Eka viikko

Uskallan sanoa tätä viikkoa ihan ekaksi viikoksi sillä tavallaan kausi on takana ja nyt lähdetään taas tyhjältä pöydältä liikkeelle. Tämä eka viikko onnistui hyvin ja meni täysin niin kuin suunnittelin.
Treenaamisen aloitin keskiviikkona salilla suoritetun keskivartalon piiskauksen merkeissä. Vähän oli alkukankeutta koska siinä treenissä vatsalihakset kramppasivat ekojen vatsojen jälkeen. Onneksi treenin pystyi vetämään täysillä loppuun eikä enempää kramppeja tullut.
Torstaina olikin sitten vuorossa jalkojen pumppailu päivä. Tämäkin meni ihan suunnitelmien mukaan, mutta huomasin että oma liikkuvuus asettaa pieniä rajoituksia syväkyykkyyn eli tästä eteenpäin kaikki tehdään niin pohjaan kun menee, jotta liikkuvuutta tulis lisää. Syvä se on mutta perse ei osu akillesjänteisiin.
Jalkojen pumppailussa pääosaa veti kyykyt, johon oli yhdistettynä prässiä, reisilaitteita ja askelkyykkykävelyä. Nuo reisilaitteet ja pohjelaite oli viimeinen juttu ja sillä hain viimeisiä irti jaloista. Innostuin kuitenkin tekemään vielä 40kg 2x15 takakyykkyä mahd nopealla temmolla viimeiseksi ja sillä sai kyllä hyvin mehut pois jaloista, ennen kuin siirryin pyörän selässä tehtyyn loppuverryttelyyn..

Yksin salilla jonka peili on rikki.
Perjantaina olikin sitten vähän erityylistä treeniä kun hyppäsin tunniksi kaukaloon pelaamaan kaukalopalloa. Vähän arvellutti taas että miten sitä pysyy luistimilla kun ei ole vajaaseen vuoteen niiden päällä ollut? No onneksi joskus nuorena on luistelua sen verran opeteltu että pystyssä ihan kunnialla pysyttiin. 15minuutin kohdalla tuli odotettu tunne jalkapohjiin, niin kuin aina ekoilla kerroilla, mutta onneksi tunne meni yllättäen ohi.
Sen jälkeen innostuinkin vähän ottamaan vauhtia ja tempoa omaan luisteluun jonka myötä viimeiset 10minuuttia tunnin vuorosta olivat melko puurtamista sillä edellisen päivän puntti tärähti reisiin. Hyvä treeni jalkapäivän jälkeen ja hauskaakin oli.

Lauantai olikin sitten lepo niin kuin se nyt tulee olemaan jouluun saakka, noin lähtökostaisesti. Piha hommia ja ulkona olemista täynnä se päivä.
Tänään sunnuntaina sitten suunta kohti lähellä olevaa hiihtopaikkaa jonka reiteille suorittamaan kävellen tehtävää aerobista treeniä. Nämä sunnuntain treenit tulee olemaan matalasykkeisiä yli tunnin suorituksia jotka suoritetaan jossain haastavassa maastossa jotta ylämäet pitäisivät keskisykkeen tarpeeksi korkealla. Tasaisella kävellen kun en sitä sinne saa.
Hyvin onnistui vaikka sykkeitä ei ole koska sykemittari oli himassa odottelemassa latausta. 80minuuttia tuli vedettyä powerwalkkia jonka aikana ehti liikahtaa 7,24 kilometriä. Garminin kanssa pitäisi vielä ennen lumia tuonne päästä että saisi nuo kovat korkeuserot itselle ylös.
Adidaksen Adios2 saivat tänään siis ensimäiset liikunnat ja olivat kyllä tosi hyvät näin kävelyssä. Kantapää tuntui suht jämäkältä löysistyneiden Niken Free kenkien jälkeen, mutta ei mitenkään huonolta. Ensi viikolla pitää testailla jokusella juoksuaskeleellakin.

Huomenna viikko kaksi alkaa jalkojen terävällä treenillä. Prässiä, kyykkyä ja painon-nosto liikkeitä ja niiden treenausta. Tästä kuitenkin lisää kun suoritukset on takana.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...