torstai 26. heinäkuuta 2012

Proteiini leipää

Harvemmin tulee mitään ruoka juttuja kirjoitettua, mutta nyt tehdään poikkeus. Oma ruokavalio koostuu lähinnä ns normiruuasta ja koitetaan jättää ne ihan turhat hötöt, lisäaineet ja sokerit sieltä vaan pois. Minkään suhteen ei kuitenkaan olla lakossa, joten karkkit tai sipsit silloin tällöin ei tuo morkkista tai mitään vastaavaa.

Sitten itse asiaan.
Meidän talouden `parempiosapuoli` löysi aikanaan (s)karppaus sivustolla reseptejä selatessa mielenkiintoisen leipä ohjeen. Kun katsoo mitä siihen tulee ei ikinä arvaisi että siitä ainakaan leipää syntyisi, mutta niin vaan syntyy ja lisäksi hyvän makuista.
Resepti otettiin talteen, mutta sisältöä on sitten jonkun verran sovellettu sen mukaan mitä kaapeista aina löytyy ja mikä meille parhaiten maistuu.
Valmistaminen on helppoa joten sellainenkin henkilö joka ei oikeaa leipää saa pyöräytettyä, selviytyy kyllä tod. näk. tästä.
Siemen leivän nimellä tuo sivustolla liikkuu ja on kyllä ihan hyvin kuvasta nimi.

Siemenleipä

Tällä kertaa leivästä löytyy seuraavaa:
rasvatonta rahkaa,
kanamunia,
leivinjauhetta,
ruisrouhetta ja hiukan ruisjauhoja,
pellavarouhetta,
auringonkukan siemeniä,
kurpitsan siemeniä,
kuivattua nokkosta,
oliiviöljyä ja suolaa.



Näistä aineksista muotoillaan kulhoon mössö joka sitten vaan levitetään pellille ja laitetaan uuniin. Simppeliä.


Alkuperäisen reseptin  ja aineksien tarkemmat määrät voi käydä tsekkaamassa skarppaus sivustolta:
http://www.karppaus.info/resepti/resepti.php?id=46


7 kommenttia:

  1. Kokeilen! Kananmunaa en käytä, joten kokeilen siis soijajauholla mitä tuosta tulee.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi varmaan kyllä toimia myös soijalla tosiaan.
      Hyvää vaihtelua saa noihin normileipä valikoimaan.

      Poista
  2. Täytyypä pistää resepti testiin! Kiva blogi sulla muutenkin, täytyy ryhtyä seurailemaan :) tervetuloa tsekkaamaan myös mun blogini, joka vähän samojen teemojen ympärillä pyörii: http://inmotionblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa kyllä kokeilla.
      Kiitokset ja tervetuloa. :) Olen tainnut joskus blogissasi vieraillakkin mutta pitääkin tutustua vähän tarkemmin.

      Poista
  3. Testasin tuota leipää, ihan huippua. Paljon helpompaa tehdä ja rutkasti parempaa kuin sänmpylät, kun pysyy koossa ja ei tarvitse hiivaa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo mukavaa vaihtelua leipävalikoimaan ja ei tosiaan noista aineksista uskois kuinka hyvääkin toi on ja kuinka vähällä vaivalla.

      Poista
    2. Juu, ja kun ei oikeastaan muuten leipää syö, niin tuota voi syödä ilman huonoa omatuntoa. ;) Kiitos vielä reseptin jakamisesta.

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...