maanantai 16. heinäkuuta 2012

Puolenvälin krouvi

Kausi on lipunut hiukan puolen välin ylikin, joten tässä vaiheessa on varmaan hyvä tehdä pientä listausta miten ensimäinen puolisko on mennyt.
Takana on 15 ottelua ja kautta olisi vielä jäljellä 12 pelin verran joista tosin ainakin yksi jää itseltäni väliin, siviilielämän takia. Joten oikeastaan 2/3 on jo kautta pelattu. No kumminkin käydäänpä asiaan.

15sarjapeliä takana, joista yhden istuin vaihtopenkillä pienin loukkaantumisen vuoksi. Kaikissa muissa peleissä olen ollut aloituskokoonpanossa ja olen pelannut täydet 90minuuttia 5peliä lukuunottamatta. Aikaisin vaihto on tullut 60min kohdalla ja seuraavaksi aikaisin 65min kohdalla. Nämä molemmat olivat loukkaantumisen takia tehtyjä vaihtoja. 60min tehty vaihto oli tuon jo linkittämäni lähentäjän venähtäminen ja tuo toinen nilkan pyörähdys.
Jos loukkaantumisia ei oteta huomioon niin mut on siis otettu 3pelissä vaihtoon. 76min, 78min ja 78min. Melko täsmällistä työtä tehty näissä vaihdoissa. ;)
Lyhyellä matikalla näistä luvuista tulee peliajaksi 1167 minuuttia. Hyvä määrä kun ottaa huomioon että pelejä on vielä reilu kymmenen jäljellä. Yhden pelin keskiarvoksi tulee näillä lukemilla 83.3 jos tuota penkillä loukkaantuneena istuttua peliä ei lasketa mukaan.
Paras kausi tällä tasolla toi tämän näköiset lukemat: 27ottelua, 2278minuuttia, 88min/ottelu.
Tuollaisiin minuutti määriin en tule ihan pääsemään, koska pelimääriä on hiukan tiputettu ja missaan ainakin nuo kaksi peliä tällä kaudella eli yhtä monta peliä kuin tuolla tähän asti parhaalla kaudella.
Tavoitteeksi voisi kuitenkin asettaa sen että 2000 minuuttia menisi rikki. Se tarkoittaisi tuollaista n.78min per ottelu. Vähemmän siis kuin nyt rullaava 83.3, mutta olen realisti ja odotan että kauden aikana tulee vielä jotain kolhua, mikä voi tuota vielä tiputtaa.
Toinen tavoite voisi olla se että yhtäkään peliä en aloita vaihdosta jos vain olen kunnossa.
Kolmas tavoite (tai oikeastaan tää on toive) voisi olla että mitään suurempia loukkaantumisia ei tulisi.

Olen ollut selvä `runkopelaaja` ja joukkueen peli ei ole kertaakaan kaatunut omiin suorituksiin ja muutenkin taso on pysynyt `normaalia` tasaisempana. Kaksi ja puoli peliä on pelannut alle oman tasoni, mutta saman verran olen sitten pystynyt selvästi ylittämään omaa tasoani. Muuten ollaan liikuttu tasaisen varmalla tasolla, joka on meidän joukkueessa hiukan keskiarvoa korkeampi, josta kertoo tuo jokaisen pelin avauskokoonpanon paikka.
Viime kaudella rooli oli erilainen ja peliaikaa ei tippunut ihan samaan tahtiin. Syitä lisääntyneeseen vastuuseen on useampia, mutta selvästi suurin on oman tason nouseminen ja vakiintuminen.
Viime kaudella 18pelissä avauksessa ja 4vaihdosta sisään. Mukaan taisi mahtua myös pelejä jotka menivät kokonaan vaihdossa. Minuuteista ei ole tietoa, mutta reilusti alhaisemmat ne ovat olleet kuin nyt.

Tajusin jo viimekauden lopulla yhden tärkeän asian omassa pelaamisessa. Hätäilyn.
Oli muka hirveä kiire joka tilanteessa kun vastaja oli tulossa kohti, pallo piti vaan saada nopeasti liikkeelle, jolloin virheitä syntyi enemmän. Nyt annan pelaajien tulla lähelle sillä tiedän että hoidan tilanteen omaksi eduksi, tavalla tai toisella. Joko syöttäminen on helpompaa ja nopeampaa kun pallon on ottanut ensin rauhassa haltuun tai sitten otan pallon suojaukseen tai kylmästi harhautan pelaajan ulos tilanteesta. 100% onnistumis prosentti on tässä lajissa mahdoton, mutta enää yksi epäonnistuminen ei vie itseluottamusta ja tuo kiirettä peliin, vaan aloitetaan puhtaalta pöydältä ja keksitään jotain uutta.
Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn pelejä. Sitten tuleekin niin pirullisen pitkä talvi, joten pitää nauttia nyt kun vielä vaan voi. :)

Kännykän kamera onnistui kuin onnistuikin ikuistamaan kaaren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...