keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Korkeushyppyä

Tänään piti olla vuorossa salitreeni, mutta koska en ollut tänään ollenkaan töissä niin piti keksiä jotain muuta. Nyt kun asiakkaita on hiukan vähemmän, kuten yleensäkkin kesällä, niin olin sirotellut asiakkaita vähän sillä silmällä jos sinne yksi kokonainen vapaapäivä jäisi.
Tänään oli siis se päivä ja koska ei ole lähistöllä salia jossa olisi voinut tuota suunniteltua treeniä tehdä, niin piti vetäistä hatusta.
Lenkille? `ääh, ei innosta` Intervalleja `ääh, ei innosta` Lepopäivä `ääh, sehän olisi jo lintsaamista`

Olin aamulla katselemassa tuttujen futis-junnujen harjoituksia ja sieltä oikestaan sen idean sitten treeniin sainkin. En mennyt pelaamaan kuitenkaan futista itsekseni vaan innostus tuli kentällä samaan aikaan junnujen kanssa olleista yleisurheilijoista.
Päivällä otinkin sitten kengät reppuun ja suuntasin 5km matkan samalle kentälle, mutta aamusta poiketen pyörällä. Mitään treeniä en ollut kentällekkään suunnitellut vaan ajattelin että teen mitä mieleen tulee, kuitenkin niin että enemmän lyhyitä ja teräviä, kuin mitään tasaista ja hidasta.

Aloittelin treenin juoksemalla 1100m tasaista vauhtia jossa sykkeet oli 145-150. Tämän jälkeen menin aitojen luokse ja lyhyiden venyttelyjen jälkeen rauhallisesti lonkkia availlen aitojen yli kävelyä. Tätä tulikin tehtyä hetken aikaa ja kaikilla eri variaatioilla mitä keksi.
Sen jälkeen taas toiset 1100m tasaista. Juoksun jälkeen hiukan palauttelin kävelemällä ja erilaisia jalkojen avauksia tehden.
Seuraavaksi olikin vuorossa 100m vetoja. Tein vedot kaarteisiin koska suora tuntui tylsältä. Kaksi kierrosta eli 4x100m vetoa joiden välissä 4x100m kävely palautus. Sellaisia 80% tehoilla tehtyjä juoksuja, koska silloin askel pysyy vielä suht pitkänä, eikä mene ihan `spurttaamiseksi`.
Palautuksen tein kävelemällä radan kertaalleen läpi, ulointa rataa pitkin.
Seuraavaksi siirrynkin sitten loikkiin. Vuoroloikat, luisteluloikat, yhdenjalanloikat ja tasajalka loikka yhdelle jalalle. Kaikkia kaksi sarjaa ja yhdessä sarjassa n. 10loikkaa per jalka. Loppuun vielä hiukan pohjehyppyjä sekä yhden jalan pohkeillenousuja.
Sitten otin yhden viivojen välin haltuun ja tein ihan puhtaita spurtteja viivalta viivalle. Ajattelin että viivojen väli olisi reilu 10m, mutta ekan spurtin jälkeen huomasin että se oli tasan 20m. Eipä haitannut, sillä se oli oikeastaan juuri täydellinen. 5täysvauhtista spurttia taisin juosta, reiluilla palautteluilla.
Viimeisen spurtin jälkeen taas radalle ja sama 1100m taas juoksua, samalla vauhdilla kuin edellisetkin.

Ajattelin että teen loppuun vielä pari kierrosta lihaskuntoa, mutta huomasinkin että korkeushyppy patjalla on myös rima ja en voinut vastustaa kiusausta.
Korkeushyppy oli nuorempana mun lempi yleisurheilulaji, 100m juoksun ohella. Nyt ei ole tullut hypättyä iäisyyteen, joten oli aivan pakko mennä katsomaan pääseekö sitä edes enää ala-aste ikäisenä tehdyn ennätyksen yli. Ennätys on tosin hiukan epämääräinen, koska sen paikan mitasta ei ottanut oikein selvää. Sama ongelma oli myös tässäkin, joten en edes noteerannut sitä itse korkeutta vaan katsoin ainoastaan että molemmat päät on samalla korkeudella.
Aloitin helposta ja nostin aina 10cm ylöspäin ja ensimäiset 3korkeutta menivätkin ensimäisellä yli. Sitten rupesi jo tuntumaan että tuossahan on jo vähän korkeutta, joten nostin vain 5cm. Kolmannelle siitä yli ja vielä 5cm lisää.
En jaksanut hyppiä mitenkään hirveässä tahdissa, vaan aina hyppyjen välillä istuskelin ja ravistelin jalkoja sekä nautin kostean lämpimästä kelistä. Itse treeni oli jo tehty, hyppiminen oli vain hauskan pitoa, ei sillä että treenaaminen ei olisi ollut.
Viimeistä korkeutta jouduin yrittämään parikin kertaa. Ongelmaksi muodostui se että hyppäsin yleensä liian kaukaa rimaa. Vauhdinotto ei ollut siis ihan hallussa.
Neljännellä yrityksellä yli ja siinä vaiheessa ajattelin että saa riittää sillä kentällä oli kohta oltu lähemmäs kaksi tuntia. :)
Katsoin riman korkeuden, joka oli aika tasan mua leukaan. Hyvä, sillä se oli helppo himassa mittauttaa. Maasta mun leukaan on hiukan yli 155cm, joten about siltä korkeudelta on menty vielä yli.
Ei mennyt olympialaisten b-raja rikki, mutta oma ennätys kyllä meni uusiksi. ;)

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...