maanantai 18. kesäkuuta 2012

Reipas kolme puokki

Töissä tuli ajatus että mitä jos sitä tänään juoksisi vähän vauhdikkaammin sitä pyörää hakemaan. Pyörä oli tosiaan juna-asemalla joten se piti sieltä hakea, mutta vaihdoinkin sitten tasaisen pk+ 5kilometrisen vauhdikkaaseen 3.6kilometriseen.
Hiukan muokasin alunperin mietittyä reissua, juuri sen takia että saisin sen hiukan alle 5km. En kyllä tajunnut että se noin rankasti lyhenee, ennen kuin asemalla kelloa katsoin.

Valmiina juoksemaan

Lähdin juoksemaan ajatuksella tasaisen kovaa, oikeastaan mahdollisimman kovaa, kuitenkin niin ettei tule mitään zippaamista. Niin vähän on tullut tollasia lyhyitä kovempia juostua että vauhtia oli hiukan vaikea arvioida. Juoksu oli kuitenkin rentoa koko matkan. Vauhtia olisi voinut hiukan nostaa ilman että juoksu olisi mennyt `rutistamiseksi`, mutta ei ihan kauheasti kuitenkaan.
Vasen pohje tuntui kipeältä ensimäisen kilometrin, jonka jälkeen tunnetta tuli enää vain alamäissä ja enemmänkin säären puolelle, joka johtunee sekin kyllä tuosta ruhjeesta pohkeessa.
Hiukan myös tuntui oikeassa olkapäässä, joka on mulla suht normaalia. Yleensä tunne tulee vasta kun on juossut lähemmäksi tunnin, mutta nyt ehti ilmaantua jo tuolla matkalla. Ikinä jalkapallossa ei tule tuota tunnetta, vaan ainoastaan lenkkejä juostessa. Rauhallisempi liike + pieni jännitys olkapään alueella maybe??

D: 3.67 km
T: 15.58 min
keskinopeus: 13.79 km/h
keskisyke: 162

Toivoin todella töistä kotiin ajellessa että tuuli ei olisi ainakaan vastainen, koska sattui tuulemaan melko voimakkaasti. Ei edes puuskittain vaan tasaisen voimakasta puhuria. No tietäähän sen että se tuuli oli 75% matkasta vastainen. Välillä olin onneksi sen verran lähellä metsän reunaa tai vastaavaa jotta pääsi juoksemaan tuulen suojassa.
Meinasin sitten kotona vielä vaihtaa suunnitelmaa takaisin siihen vähän pidempään ja rauhallisempaan, koska vatsa ei tuntunut mitenkään hirvittävän hyvältä. Pyörä piti kuitenkin hakea, joten ajattelin että mitä nopeammin sitä nopeammin, eli vatsa ei ehdi valittaa niin paljoa jos juoksen kovempaa.
Nälkä ei sentään ollut, vaikka olin syönyt lämpimän ruuan klo 12.00 ja juoksemaan lähdin 19.45. Sen verran olin aikatauluja miettinyt että välipalat oli ajoitettu oikeisiin kohtiin ja virtaa tuollaiseen lyhyeen juoksuun riitti.
3.6km siis juoksua ja sitten mummopyörällä polkien sama matka kotiin.
Kuten sykkeistä huomaa niin tuolla vauhdilla olisi jaksanut mennä reilummankin matkan ja tuollainen 3.6km taittuisi varmasti nopeamminkin jos vain osaisi sopivasti sitä vauhtia nostaa. Tuli jopa mieleen että voisiko tuolla vauhdilla jopa juosta täyden kympin?
Hiukan ehkä tulisi väsyminen loppu puolella, koska tuolla vauhdilla kymppi taittuisi 42.4min joka on jo suht kova aika. Pitääkin koittaa juosta tuolla vaudilla joskus vähän pidempään, jotta näkee millaisia tuntemuksia se tekee. Voisi sitten päätellä vähän vauhteja ja lähteä vaikka kokeilemaan että minkälaisen kympin ajan saisi aikaiseksi. Syksyllä onkin juoksukisa katsottuna, joten siellä voisi sitten koittaa sen juoksun tehdä, kun siellä nimenomaan kymppi olisi tarkoitus juosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...