perjantai 29. kesäkuuta 2012

11km lenkki

Pakarat ja lähentäjät tuntuivat tänään vielä hiukan jumisilta joten päätin että tänään mennään tasainen kympinlenkki ja jätetään ne intervallit sitten huomiselle.
Lenkin suoritin täällä vanhempien paikkakunnalla, joten ei ollut sitä normaalia kympin reittiä käytössä. Oon ennekin tosin juossut tän lenkin joten ei tarvinnut miettiä mistä sitä menisi että kympin saisi täyteen. Ja onhan sitä tullut nuorempana täälläkin juostua, joten kyllähän noita tietyn pituisia reittejä täältäkin tietää.
Lenkki reitti oli tyyliä täältä sinne ja takaisin. Yleensä tykkään juosta jonkinlaisen ympyrän, mutta tämän tyyliset on ihan kivaa vaihtelua.

Heti matkaan lähtiessä kevyt tasainen vastatuuli tervehti kasvoja ja siinä sitten ensimäinen puolisko juostiin kokonaisuudessaan tuulta vastaan. Sen verran kevyt kuitenkin että ei varsinaisesti juoksemista haitannut.
Ensimmäiset 1.5km tuntuivat suht hirveiltä ja mieleen tulivat ajatukset juoksemisen hirveydestä ja siitä että ei muka jaksaisi. No noihan oli vaan alkuverryttelyn puuttumisen aiheuttamia käynnistys ongelmia. Vaikka kyllähän juoksu on aika brutaalia. Hiihdossa, pyöräilyssä ja esim rullaluistelussa välillä voi vaan liukua ja levätä, mutta juoksiessa joutuu niitä jalkoja liikuttamaan alamäissäkin. Hommaa ei pääse karkuun.
Olin varmaan n. 4km juossut kun soitin lopetti musiikin soittamisen. Siinä vauhdissa sitten sitä ihmetellessä huomasin että soitin oli tiltannut itsensä totaaliseen jumiin, joten juoksua jatkettiin napit korvissa vaikka niistä ei mitään kuulunutkaan. Napit korvissa sen takia että ei ollut oikein mitään mihin sitä soitinta olisi voinut laitaa, joten annoin olla paikallaan kun tollalailla kerran parhaiten pysyvät aloillaan.
5km kohdalla juuri ennen kääntöpaikkaa oli parisenkymmentä päätä katsomassa mun juoksentelua. Tai no puolet tarkkaavaisesti seurasi mun juoksua ja toinen puolikas keskittyi syömiseen ja nukkumiseen. Lehmiä nääs.
Takaisinpäin tullessa taas samat juoksusta kiinnostuneet yksilöt katselivat turvat pitkänä, "että mitä toi nyt taas tuosta juoksee?". Toinen puolikas harrasteli vieläkin omiaan.
Vilkaisin kelloa kun se näytti 8.1km ja aikaa oli kulunut 46 ja risat. Siinä samassa päätin että teen lenkistä vähän mielenkiintoisemman ja kiihdytän vauhtia. Aluksi ajattelin että menen hetken lujempaa, mutta oikeastaan heti vaihdoin ajatuksen siihen että mennään nyt koko loppumatka sitten kun kerran aloitettiin.
Juoksu muuttui hiukan `lentävämmäksi` ja askel pidemmäksi, mutta mitenkään raskaampaa tuo ei silti ollut. Sykkeet varmaankin nousi hiukan edellisestä vauhdista, mutta ei varmaankaan ihan hirveästi.
Kun tulin sitten perille näytti kello 59 ja sekunnit päälle ja matkaa kertyi 10.98km.
Viimeiset kolme kilometriä tultiin siis n. 14minuuttiin, joka tekee nopealla laskennalla vauhdiksi vähän alle 5min/km.
Pitää vielä tarkistella sykekäppyröitä sun muita vähän tarkemmin kunhan saan tuon garminin koneeseen kiinni ja tiedot ladattua.Lenkin jälkeen oli pirteä ja hikinen olo, niin kuin oikeastaan aina kesä aikaan juostessa. Käynnistysongelmat hävisivät alun jälkeen ja viimeiset 5km oli jollain tapaa yhtä juhlaa. Pitää kyllä jossain vaiheessa koittaa juosta pidempi aika tuota kovempaa vauhtia ja katsoa minkälaisia tuntemuksia tulee. Tuo 3km tulee ainakin tosi mukavasti tuolla vauhdilla, kuten täälläkin tuli todettua.
Asiaan pitää vaan hiukan keskittyä, koska aina kun lähden lenkille sen enempää miettimättä niin vauhti asettuu automaattisesti tuohon 10km/h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...