torstai 14. kesäkuuta 2012

Voi valuvat mustelmat sentään

Lauantain pelissä tuli taas keskivertoa enemmän kolhuja ja ne piinaavat edelleenkin.
Ikävin tälli tuli heti pelin alussa kun joku osa vastustajan ruumiista osui suht kovaa omaan vasempaan pohkeeseen, josta seurauksena puupohje. Niin paljon tuli liikuttua että ei tuo pelissä häirinnyt, kuin vaan sen hetken osuman jälkeen. Himaan pyöräillessä sen taas sitten huomasin ja illalla ekan kunnon pysähdyksen jälkeen en sillä enää sitten kävellyt.
Jumiin, tukkoon ja kipeeksi meni.
Seuraavana päivänä pikkuhiljaa liikkeelle ja pystyi sillä jopa vähän hölkätä, tosin tunne pohkeessa osumasta oli kokoajan läsnä.
Kananmunan kokoinen mustelma tuli kunnolla näkyviin sunnuntai iltana, pohkeen yläosaan, juuri siihen mihin osumakin oli tullut. Nyt kun tuota vasenta jalkaa katsoo niin mustelma on parikymmentä senttiä alempana ja levinnyt melkein kämmenen kokoiseksi. Ihan yhtä tumma se ei ole kuin aluksi, mutta isompi ja ilkeän näköinen.
Eilen illalla huomasin ajoittaista kipua jalassa, aina liikkeelle lähtiessä. Nesteet siis siellä jalassa valuvat lihaskalvoja pitkin/välissä alaspäin ja sitten kun ne löytävät tiensä jonohonkin `kivaan` paikkaan niin alkaa särkeminen. Kuten siis nyt.
Onneksi särkyä ei ole koko aikaa vaan aina kun liikkeelle lähtee. Kipu on myöskin vielä aika pientä jos verrataan vaikka keväiseen puujalkaan.
Silloinhan nesteet valuivat reidestä polkeen suurissa määrin ja polvi tuli törkeän kipeäksi.
Tuota polveahan kävin silloin näyttämässä polviin erikoistuneella lääkärillä joka varmisti että polvi oli kunnossa ja että kipu johtui tosiaan reidestä valuneista nesteistä.
Nyt sama siis tapahtuu hiukan vaan pienemmässä mittakaavassa tuossa vasemmassa pohkeessa.

Ensiapuahan tuo sai. Kompressiota, geelejä sekä kohoa.
Olisi vaan pitänyt pitää kompressiota hiukan pidempään ja lisätä listaan ihan fyysinen kylmä. Nyt tyydyin vaan rentouttavaan sekä kylmägeeliin. Kylmägeelihän on ihan toimivaa tavaraa kivunpoistossa, mutta fyysistä kylmää sillä ei saa korvattua. Se ei siis juurikaan supista verisuonistoa vaan ainoastaan blokkaa kipureseptoreita. Kylmää olisi siis pitänyt laittaa että tätä valumista ei olisi ainakaan tässä määrin tapahtunut. Eipä sitä vaan taas tajunnu että oli näinkin hyvin osunut.
Nyt vaan sitten pumppaillaan liikunnalla niitä nesteitä liikkeelle ja käytetään sitä kylmää ja kompressiota sitten näin jälkijunassa.
Parempi myöhään kun ei milloinkaan... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...