keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Tiistain tempotreenit loppui

Niin siinä kävi että en saanut nyt noita mun sykkeitä tiistain tempotreeneistä talteen.
Puhelimeen pätkähti maanantaina viesti jossa kehotettiin ottamaan tekonurmi kamat ja lenkkarit treeneihin mukaan. No siitä jo tiesi että ihan normaaleja tiistai treenejä ei ole tulossa. Tuskin on enää ensiviikollakaan tätä kummallisempaa, koska ensi tiistaina on kauden viimeinen tiistaitreeni.

Sykemittari oli kuitenkin mukana joten jonkunlaista dataa tuli talteen. Tällä hetkellä mielenkiintoisimpana juttuja sykkeistä näkyy hyvän alkulämmön tärkeys.
Alussa juostiin reilu 3km kevyttä tasavauhtista. N. 2km kohdalla syke paineli vielä jossain 160 tienoilla, mutta jo kilometriä myöhemmin kroppa tuntui valmiimmalta juoksuun ja sykekkin oli tippunut alle 140 iskun.
Laitetaas käppyrää näkyviin:


Ensimmäinen pätkä on rauhallista juoksua ja tosiaan tuo sykkeiden tasaantuminen näkyy tosi hyvin tuollaisena tasaisena palkkina 16.40 kohdalla, ennen ensimmäistä kunnon sykkeiden tippumista. Sitä ennen syke on hakenut uomiaan 160 ja 140 välillä. Lopulta siis tasaantui tuollaiseen normaaliin alle 140 lyöntiin.

Ensimäinen sykkeiden tippuminen tulee siitä kun ruvettiin juoksun jälkeen venyttelemään.
Venyttelyn jälkeen juostiin 5x40m rennon kovia vetoja, eli rento lopussa n. 80% täydestä ja sitten sen perään 4 n. 30m täysvauhtista spurttia lievään ylämäkeen.
Noista spurteista koostuu siis tuo venyttelyn jälkeinen piikkirykelmä.
Noin lyhyillä spurteilla en saa näköjään sykkeitä edes 150 lyöntiin ja nopeasti syke myöskin lähtee laskuun heti spurtin jälkeen.

Sitten tuleekin vähän pidempi 100iskulla menty pätkä, joka tuli siitä kun käveltiin takaisin kentälle ja vaihdettiin vähän kenkiä lenkkareista nappiksiin.
Tarkoitus oli pelailla loppuaika enemmän ja vähemmän leikkimieliseksi, eli ei niin väliä missä siellä kentällä pyörit ja vähän huumoria sekä kikkailua myöskin sai heitää väliin.
Puoli tuntia ollaan näköjään pelaitu ja sykkeet on heitellyt 109 aina 174 iskuun.
Välillä tosiaan pystyi vaan kävelemään koska peli oli leikkimielistä, mutta välillä innostuin juoksemaan ylös ja alas.
Ihan hyvää tuollaista pk+ treeniä pienellä intervalli vivahteella.. :)

Puolentunnin pelailun jälkeen sykkeet taas hiukan tippuu. 112 - 127 välillä pyörii syke tuolla lopussa ja nämä sykkeet tuli kuntopiirin teosta. 3x vatsat, selät, punnerrus ja kyljet.

En tosiaan nyt saanut kovan treenin sykkeitä talteen.
Jos tätä treeniä vertaa normaaleihin joukkueen treeneihin niin tämä on kevyempi setti. Treeneissä tulee ainakin 2-5 kertaa sellainen tunne että syke on oikeasti korkealla. Nyt sitä tunnetta ei tullut ollenkaan eli korkeimmat piikit sykkeistä puuttuu ja keskiverto sykekkin on varmaan hiukan matalampi.
Tiistain treenit on sitten vielä aina pykälän normi (ma, to, pe) treenejä kovempi, joten siihen tätä tiistaita ei voi kyllä verrata ollenkaa.

T: 1h 17.27min
keskisyke: 133
max syke: 174
keskinopeus: 9.54 min/km / 6.1 km/h
max nopeus: 2.50 min/km / 21.2km/h
D: 7.82 km

Luvuissa ei mitään ihmeellistä. Tauot tiputtaa keskinopeutta ja sykettä.
Hauskaa on kuitenkin nähdä että pariinkin otteeseen vauhti on ollut tuolla 20km/h tuntumassa, joten ihan suht koht mukavalla vauhdilla on tullut juostua.
Kauden jälkeen voisi kokeilla minkälaiseen vauhtiin sitä garminin mukaan pystyy oikein yltämään, koska nuo olivat tosiaan rennon kovia juoksuja.

Sellaista siis eilen. Tänään on päivä täynnä töitä joten treeniä ei taida tulla, kuin ehkä kuntopiiri sitten iltamyöhään kotona.
Muistutukseksi vielä loppuviikosta lähtevä Zeropoint tilaus. Joten jos haluat vielä mukaan niin pisteleppä sähköpostia tulemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...