tiistai 24. huhtikuuta 2012

Tehoa treeniin ja palautumiseen

Olvi lähetteli ystävällisesti näytteitä kevään uusista urheilujuomista. Juomat ovat vesipohjaisia ja pitäisivät soveltua ennen, aikana ja jälkeen treenin nautittavaksi.
olvi.fi
Juomia mainostetaan hypotonisina urheilujuomina. Tämä tarkoittaa sitä että juoma on kehon koostumukseen verrattuna laiha, jolloin keho ottaa tuotteen tehokkaammin vastaan.
Ravintoarvot ovat suht perus kamaa. Sadassa ml:ässä 18kcal, hiilaria 4,2g, mg, K, natriumia.
Tein pienen vertailun Dexaliin ja se näyttää tältä:

Dexal light tiiviste                                           Teho
13kcal                                                           18kcal
Hiilarii 3g                                                        Hiilarii 4,2g
Magnesium 4.5mg                                          Magnesium 7.5mg
Natrium 22mg                                                 Natrium 50mg
Kalium 37mg                                                  Kalium 8.5mg

Määrät ovat siis 100ml juomaa.
Hiukan erillaiset ovat siis sisällöt, joten jokainen voi siitä sitten tehdä omat johtopäätökset.

Tehoa löytyy neljässä eri maussa, joista kaksi on valmiita puolen litran juomia ja kaksi tiivisteitä, joiden laimennussuhde on 1+9.
Valmiit ovat maultaan omena sekä sitruuna ja tiivisteet mustaherukka sekä appelsiini-mandariini.
Mustaherukka tuoksuu voimakkaasti sille mille pitääkin, mutta maku on melko "esanssinen", jotenkin teko mustaherukan makuinen.
Appelsiini-mandariini tuoksuu ihan Jaffalta, mutta maku ei ihan jaffaa enää sitten olekkaan. Ei niin esanssinen kuin mustaherukka.
Valmis omena tuoksuu ihan orkkis Dexalille, mutta maku on jälleen ihan muuta. Omena maistuu, mutta itselle tuli mieleen väljähtynyt, ei niin hyvä omenamehu. Jotenkin tuntui että omenassa etenkin natrium maistui läpi. Tiedä sitten..
Valmis sitruuna oli juomista makunsa puolesta paras. Oli sellaista että voisi juoda tuota makua ihan säännöllisesti, eikä välttämättä tulisi ihan heti korvista ulos. Oikeastaan kaikissa muissa maku oli jollain tapaa ei miellyttävä.
Eipä tullut ainakaan hörpittyä liian paljoa aina kerralla vaan oikeaoppisesti pieniä hörppyjä tasaisin väliajoin.

Suoria E koodeja ei löydy ainesosista, vaikka siellä yksi sellainen onkin. Säilöntäaine Kaliumsorbaatti eli E202. Toinen säilöntäaine on Natriumbentsoaatti.
Tiivisteissä on näiden lisäksi myös käytetty E:tä makeutuksena. Asesulfaami K:ta löytyy, mutta ainoastaan siis tiivisteistä.

Itse todenäköisesti jatkan tuotteen vertaamista kilpailijoihin. Tällä hetkellä tuntemukset ovat sellaiset että tuota sitruunaa voisi ostaa jos omat juomat on loppu ja urheilujuomalle on tarvetta. Se että tuotetta myydään varmaan kaikissa normikaupoissa ei ainakaan vaikeuta sen saatavuutta. Hinnasta en tosin tiedä.
Jokainen tehköön omat päätelmänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...