torstai 23. helmikuuta 2012

Kipua ja särkyä

Niin kuin viime tekstissäni kirjoitin, voi puujalka aiheuttaa hermosärkyä. Keskiviikkona ilmestyi tämä ilmiö. Polven koukistaminen tai ojentaminen aiheuttaa ihan järjettömän särkemisen reidessä ja etenkin polvessa. Ja kun sanon järjetön niin tarkoitan aivan tolkutonta.
Kävellessä ei särkyä ole ja pystyy jo jopa portaita menemään suht normaalisti. Pientä kipua rappusissa, mutta ei onneksi tuota särkyä. Penkiltä nouseminen ja sängyssä asennon vaihtaminen ovat ihan tuskaa ja vääntävät kyllä naaman irvistykseen. Särky kestää n. 5-10s liikuttamisen jälkeen ja sitten katoaa.
Pieni turvotus joka reidessä oli on nyt valunut polven yläpuolelle ja osittain myös kadonnut. Mustelmaa tai mitään muutakaan näkyvää vaivaa ei reiteen ole tullut.
Reiden voi ojentaa jo omin voimin täysin suoraksi ja polvi taittuu 90asteen kulmaan. Siitä eteenpäin aivan liian kivuliasta. Mitään venyttämistä ei voi siis edes kuvitella. Pientä pumppaamista taas onneksi voi.
Kylmää ja kohoa voisi pitää vieläkin ja useasti, mutta ei meinaa muistaa. Kompressiota tulee kyllä pidettyä sekä kinesioteippaus on nyt 3päivää reidessä. Jos ei muuta niin ainakin henkistä apua teipistä. ;)

Tää vaiva voisi kyllä pikkuhiljaa ruveta tosissaan katoamaan, koska into treenaamaan olisi kova. Pelkkä yläkropan treenaaminen salilla on kyllä super tylsää. Pitäisi päästä juoksemaan.
Myös aikaa on varmaankin liikaa, koska 9tunnin dvd-boksista loppui katsominen. Ostin sen maanataina.

4 kommenttia:

 1. Moi, Mulla täysin samanlaiset oireet. Nyt kestänyt kaksi viikkoa. Miten kauan sulla kivut kesti ja koska pääsit taas juoksemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro
   Katselin tuossa kirjoituksien päivämääriä josta selvisi seuraavaa:
   18 päivä tuli ruhjevamma reiteen.
   Parin päivän päästä särky polveen.
   Seuraavan kuun 8päivä olin jo hiihtämässä ja jalka oli juoksu kunnossa. Tosin spurtteja ja teräviä juttuja tein vasta muutaman päivän päästä siitä.

   Kävin näyttämässä polvea asiantuntijalla vielä varmuuden vuoksi kuun vaihteessa.
   Särkylääkkeitä ja hirudoit fortea sitä polveen valunutta nestettä poistamaan määräsi.

   Poista
 2. Moi,
  Kiitokset vastauksesta. Itsekkin nyt eilen kävin ekan kerran juoksulenkillä kolmen viikon jälkeen. Hyvältä tuntui. Noin 2,5 viikkoa meni ettei pystynyt nukkumaan kuin muutaman tunnin pätkissä. Kipu oli niin kova aina kun jalkaa joutui liikuttamaan asentoa vaihtaessa. Ei auttanut buranat tai panadolit. Se oli jonkinlaista hermosärkyä?. Mutta nyt se on vain ikävä muisto. :)

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Pelihommissa sain itse reilu viikko sitten lauantaina kovan iskun reiteen. Sen seurauksena jalka jäykistyi välittömästi, valtava kipu alkoi noin 1-2 tuntia vamman saannista. Muutaman päivän kuluttua alkoi nousta turvotus joka entisestään pienensi liikeratoja, turvotusta jatkui muutamia päiviä. Kun enimmät turvotukset oli kaikonnu, sitä seurasi valtava lihaskalvojen särky, joka korostuu kun hetken istumisen jälkeen lähtee liikkeelle. Ulkoisesti jalka alkaa jo näyttää normaalilta, mutta en voi koukistaa jalkaa kuin 60% normaaliin verrattuna. Toivottavasti särky ja toiminnallisuus palaa mahdollisimman pian.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...