perjantai 3. helmikuuta 2012

Perjantai on herkuttelupäivä

Niin kuin maanataina ennustelinkin, pakkanen sekoitti melko onnistuneesti tätä treeniviikkoa. Pallo treenejä oli kaksi, jotka osuivat juuri omien iltavuorojen kanssa päälekkäin. No ei potkittu palloa tällä viikolla sitten.
Ulkonakaan en ole uskaltanut olla (tarvitseeko kertoa miksi?). Joten saliharjoittelulla ollaan tää viikko menty läpi. Sinällään ei tullut huonoon paikkaan tää pakkasviikko, sillä nyt reisi sai olla rauhassa ja on varmasti ensiviikon alusta lähtien täydessä "iskussa". Jos säät sallii, koitan päästä viikonloppuna vielä kyllä hiihtämään.
Tänään tein jalkatreenin salilla. Normaalisti teen sen tosiaan tiistaina, mutta nyt venytin perjantaihin, kyllä, reiden takia.
Pyörää ja erilaisia askelkyykkyjä lämmöksi, sitten 4x15 reisipenkki ja 4x10 takakyykky.
Siihen päälle loppuverryttelyksi vähän kevyitä kyykky-pystypunnerruksia, 9.5kg käsipainoilla. n. 15toistoa.
Sitten vielä lopuksi vähän hermotuksia jaloille.
65cm korkuiselta tasolta rotkohyppyjä, 5kipaletta.
(tiputtaudutaan tasolta alas ja maassa 2peräkkäistä mahd. terävää hyppyä)
Yhden jalan hyppyjä, maasta samalle 65cm korkealle tasolle, 5per jalka ja viimeiseksi, maasta tasolle tasajalka loikkia, 5kipaletta.

Sitten otsikon kimppuun.
Perjantai on muodostunut meille pieneksi herkuttelu päiväksi. Oikeastaan joka perjantai tulee jotain tehtyä ja sitten mässyteltyä elokuvan tai vastaavan parissa. Mättö ei ole kasoittain sipsiä ja karkkia, vaan lähinnä jotain itse tehtyä. Osa hauskuudesta onkin juuri se yhdessä safkan tekeminen.
Suht paljon tulee tehtyä salaattia, omatekoista pizzaa tai sitten jotain dipattavia hevejä ja myös niitä sipsejä.
Tänään vuorossa on ehkä se yleisin eli salaatti.
Heitetäänpäs kaikkien nähtäväksi Oikeaoppinen salatti ohje.
Jäävuorisalaattia, (puna)sipuli, kurkkua, tomaattia, ainakin 200g fetaa tai salaattijuustoahan se nykyään on. Apetina passaa omaan suuhun parhaiten ja normaali (classic), ei kevyitä kiitos. ;)
Tuohon päälle sitten hiukan etikkaista+tulista salaattikastiketta tai sitten sinappista. Tuo on omasta mielestä se ainut ja oikea salaati ohje. Voihan niitä muitakin toki syödä, mutta ei ole yksinkertaisen fetasalaatin voittanutta.
Omatekemä chili kastike on niin loppu, että pitäisi tekaista uusi. Harmi vaan, että ei ole tällä hetkellä omaa chiliä, joten joutuu tyytymään kaupan tarjontaan.
Hyi oliiveja!
Chilistä puheenollen laitoin tänään chilin siemeniä itämään.
Keväällä ja pitkin kesää on siis odotettavissa tuoretta chiliä. Toinen mitä voi odottaa on kasvatustilan loppuminen, tässä reilun 70neliön kämpässä.
11 eri lajiketta meni nääs itämään.
Viime kesänä kasvoi hyvin. Tänä kesänä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...