perjantai 9. joulukuuta 2011

Torstain jälkeinen perjantai

Tänään oli siis ohjelmassa vatsan ja hiukan myös käsien treenaamista. 2 kierrosta vatsa ja selkä liikkeitä + hauis 1x40 5kg, ojentaja 1x20 5kg, olkapäät 1x20 5kg ja rintalihakset 1x30 5kg.
Toiselle vatsa kierrokselle otin kumpaankin ranteeseen 1.5kg lisäpainoa. Voisi noita rannepainoja ruveta pitämään myös jatkoissa, joka kierroksella.
Treeni tuli tehtyä läpi, vaikka viikon tehdyt työt painoivat hartioissa ja oli melkoisen kova nälkä.
Koitan nyt myös muistaa tehdä nuo controlli liikkeet keskivartalotreenin yhteydessä, koska ovat niin simppelit tehdä.

Tässä selostettuna kaksi esimerkki liikettä noista ja myös samalla tuo alkuverryttely, minkä olen kopioinut suoraan ala-asteiden liikuntatunneilta. ;)
1. Punnerrus asento. Kosketa vastakkaisella kädellä vastakkaista jalkaterää. Koko keho joutuu tekemään töitä, että asento säilyy yhden käden ja jalan varassa. Liike tehdään mahdollisimman hitaasti ja controlloidusti.
2. Punnerrus asennosta lähdetään. Irroitetaan toisen puolen käsi ja jalka maasta. Samalla maahan jäänyt jalkaa kääntyy päkiältä, ulkosyrjälle. Ojennetaan irrotetut käsi ja jalka yläviistoon, niin että loppuasento on poikittain oleva X. Palataan hitaasti takaisin punnerrus asentoon ja tehdään toinen puoli. Tämäkin mahd hitaasti ja controlloidusti. 
Kuvat ovat hiukan vain sinne päin, mutta eiköhän aja asiansa.

Liike 1
Liike 2. X asento

Alkulämmittelyksi on kiva kerrata eläimiä eli mittarimato, karhukävely, rapukävely ja kääpiökävely tai trendikkäästi munamies kävely. Hyvän lämmön saa aikaiseksi ja vähän hiukan availee jäykkiä paikkoja. Siihen päälle sitten sitä mitä ollaan rupeamassa tekemään, eli ennen punttia esimerkiksi kevyitä kyykkyjä ja erilaisia askelkyykkyjä paino tangolla. Siihen vielä hiukan täydennystä dynaamisilla venyttelyillä niin hyvä tulee. Vielä kun aina jaksaisi tosiaan tehdä.

Huomen aamuna olisi ensimmäinen harjoituspeli. Saa nähdä mitä siitäkin tulee. Toisaalta mukava päästä pelaamaan, kun meinannut olla jo hiukan vieroitusoireita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...