maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vauhdikkaampi palauttelulenkki

Viime kirjoituksesta hiukan taas aikaa, kun pitää ilman nettiyhteyksiä asustella vielä juhannuksenkin yli. Eipä ole ainakaan luistanut remonttihommista nettiin surffaamaan.
No itse asiaan. eilen kävin pitkästä aikaa kävin heittämässä omatoimisen juoksulenkin. Nyt kun remontti ja muutto jutut on vähän selkeentynyt niin sen seurauksena oli myös mahdollisuus ottaa löytyneet Minimukset jalkaan ja Garmin ranteeseen. Rankat vesisateet meinsivat vesittää lenkin, mutta koska sitten kuitenkin loppuivat ja ilma selkeni aurinkoiseksi niin oli aivan pakko lähteä vähän juoksemaan.
Ajattelin että heitän vaan sellaisen n. 30minuutin lenkuran eli vähän palauttelua perjantain pelistä ja valmistavaa tämän viikon treeneihin.
Pitkästä aikaa minimukset jalassa ja uhkarohkeasti jätin sukatkin heti välistä pois.

Lähdin tavoilleni uskolliseni aluki suht reippaasti liikkeelle koska tykkään vetää kättelyssä pienen puuskutuksen päälle että kroppa herää juoksuun. Nyt kuitenkin oli sellainen olo että ei tarvinnut edes ihan hirveästi hiljentää vauhtia, hiukan vaan rauhoittaa.
Ajattelin vajaan kilometrin jälkeen että nyt ei kyllä mennä sitä 10km/h hölköttelyä ja vilkaisin garminia, joka näyttikin että 13km/h. No penteles, ei sitten muuta kuin jatketaan matkaa samalla temmolla kun homma ei tunnu yhtään hullummalta.
Siinä sitten reilut 10minuuttia juostua tajusin että piruvie noita metrejäkin näkyy tulevan ihan mukavaa tahtia mittariin ja että kuinkakohan paljon mahtaa näyttää 12minuutin eli coopperin kohdilla. 2.73km näytti kello kun juostuna oli 12minuuttia. Ihan mukavaa tahtia siis palauttavaksi/valmistavaksi lenkiksi, kun maastokin oli hiukan tasaisesta poikkeavaa.

Jatkoin juoksua ihan samaan tahtiin sen kummemmin hidastelematta tämänkin jälkeen kun fiilis oli hyvä. Jossain vaiheessa huomasin että kengän sisällä on pieni terävä kivi. Ajattelin että ehkä se siitä siirtyy niin että ei paina. No ei siirtynyt, mutta piston kanssa pystyi silti juoksemaan joten en ruvennut pysähtymään sen takia heti. Hetken päästä huomasin että onhan tuo pirun ikävä mutta ajattelin että kun matkaa on joku kilometri enää niin mennään nyt loppuun asti. Niin mukavasti kulki juoksu ettei malttanut pysähtyä.
Lopulta tuloksena oli 27min 8sec juoksua jonka aikana taitoin 6.02 kilometriä ja ihan pirun kipeä kohta jalassa. :D
Nyt pitääkin hakea vähän rakkolaastaria ja vastaavaa että saa jalan siihen kuntoon että futistreenit saa vedettyä läpi.

Keskinopeus lenkillä oli 13.30 km/h eli 4.30 min/km. Eli siis kymppi jonka tuolla vauhdilla voisi ihan hyvin juosta olisi mennyt 43minuuttiin. Hauskaa kyllä huomata että juoksukuntokin on mennyt eteenpäin vaikka omat treenit on jääneet väliin ja on menty vain juokkueen tapahtumilla. Tosin saahan sielläkin juosta aikalailla.
Myöskään omat tuntemukset siiä että on hiukan paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten tähän aikaan, taitaa pitää paikkansa.
Nyt tuli vaan into päästä testaamaan ihan johonkin tapahtumaan tuota juoksu vauhtia. Jos sieltä saisi vielä vähän enemmän kisan tuntua ja lisävauhtia kympille. :)


Kuvia löytyy instagrammista nimellä polkujenkuluttaja.

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, mukavaa luettavaa, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos myös itsellesi kehuista ja kommentista..

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...