torstai 6. maaliskuuta 2014

Kehittynyt Pk juoksija

Selvästi on kehitystä tapahtunat, aivan varmasti on... Olen huomannut jo aikaisemmin että juoksun vauhdit on kehittyneet lenkeillä, mutta en ole ihan hirvään tarkkaan analysoinut koska olen vain ajatellut että jostain syystä juoksen vähän kovempaa. Tänään sitten ajattelin että koska jalat on aika tukossa eilisestä maksimi ja nopeus puntista niin lähden juoksemaan tuollaisen tasaisen 7kilometrin pk lönköttelyn.
Tämä tarkoittaa siis sitä että heti alussa ei lähdetä juoksemaan niin innoissaan ja vauhdilla kuin ei olisi vuoteen saanut juosta, joka on siis mun normaalitapa aloittaa lenkit. Juoksen jonkun 1-2 kilometriä yleensä enemmän ja vähemmän kielivyön alla ja sitten vauhti laskee siihen oikeaan matka vauhtiin pikku hiljaa. Nyt siis rauhassa lönköttelemään että vauhti olisi heti se tän päiväinen matkavauhti eli vähän normaalia hitaampi.

Siinä hetken juostua vilkaisin ekan kerran kelloa joka kertoi että etenen vähän yli 11kilometrin tuntivauhtia. Käytän tota kilometriä tunnissa näyttöä garminissa sen takia että nuo min/km ei sano mulle kyllä yhtään mitään siitä mun vauhdista kesken juoksun.
Siinä siis lönköteltiin ja vauhti oli hiukan yli kilometrin tunnissa kovempaa kuin joskus puolitoistavuotta sitten jolloin vakio matkavauhti pk:lla oli aika tasan 10km/h. Sykkeetkään ei tunnu olevan mitenkään ylhäällä mutta tarkkaa lukemaa ei tiedä kukaan koska en ole muistanut tai jaksanut vaihtaa sykevyön patteria.
Mietiskelin siinä että jotakin kehitystä on kyllä tapahtunut koska tuo vauhdin lisäys on lönköttely lenkkeihin ilmestynyt ja tämän päiväinen lenkkikin juostiin tosiaan tukkoisilla jaloilla.. Ehkä juoksin ennen aina vastatuuleen, se selittäisi tuon.. ;)

Pituutta pk lenkille tuli tänään 7.28km ja aikaa kulutin siihen 39min 52sec keskinopeuden ollessa lopulta 10.96km/h elikkäs Niiloille tiedoksi että se on 5.28min/km..

pic or didn`t happen..

2 kommenttia:

 1. Onko sulla ollut muuten muita ongelmia tuon sykevyön kanssa? Mulla vyö vissiin irtisanoi itsensä ja tietysti takuuaika on loppu. Ei auta patterinvaihdot yms. istuessa syke 254 et aika huono kunto mulla :D
  Juoksufoorumilta tsekkailin että vissiin aika yleinen vika ja uutta vyötä pitäisi hankkia. Nyt pohdin ostanko garminin oman vai polarin vyön, joka käy tuon garminin lähettimen kanssa ja olis kuulemma parempi laatuisempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tullut ekat ongelmat eli ei ota sykettä kunnolla vaan ottaa sykkeen tosi harvoin. Näyttää siis välillä lenkillä sitä sykettä mikä oli ennen kuin lähdin liikkelle. Tätä ennen ei mitään ongelmaa.
   Luulen että kyseessä on patterit koska en niitä ole vielä koskaan vaihtanut, mutta saa nähdä..

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...