torstai 13. maaliskuuta 2014

Vaivapäivitystä

Täällä on kevennelty ja tiputeltu treenejä pois kalenterista kohta viikon ajan. Viime torstain lenkin jälkeen (jolloin viimeksi kirjoittelinkin) huomasin että jo viime loppukesänä hetken aikaa häirinnyt lonkka oli taas kipeytynyt. Todennäköisesti torstain pk lenkki oli sille viimeinen pisara.
Treenejä on tehty mutta vähemmän ja välillä kevennellen koska lonkka kipeytyy noin 45minuutin juoksemisen jälkeen ja ilmoittelee itsestään kun vähän "vääränlaisen" liikkeen suorittaa.
Aluksi ajattelin että limapussi voisi olla kivun aiheuttaja mutta pienten tutkimusten jälkeen totesin että pakaralihas se siellä vaan äksyilee ja tarkemmin sanoen gluteus medius eli keskimmäinen pakaralihas. Kappas kun juoksussa tuntuu sillä tuo keskimäinen pakaralihas on pirun tärkeä kunnon ryhdikkään juoksuasennon pitäjä ja tukija.

Tuolla lantion seudulla on itselläni enemmänkin jumissa ja huonoilla liikkuvuuksilla eläviä lihaksia ja nyt sitten pakaratkin ovat vähän salaa vetäneet itsensä ihan jumiin.
Myös saman jalan polvi on vähän oireillut ja ehdinkin jo vähän muuttaa kyykkäämistäni koska luulin että se voisi johtua siitä. Nyt kuitenkin luulen että lantion ja pakaroiden jumisuus on vaikuttanut niin että polveen on kohdistunut sellaisia kiertoja ja liikkeitä jotka olisivat pitäneet olla lonkan hommia, mutta jumisuus on "siirtänyt" liikkeen polveen.
Tämä on ehkä tällä hetkellä tuota pakaraakin vakavampi ongelma koska polvessa ei ole mikään lihas ärtyneenä. Pitää siis hoitaa pakarat ja muukin lonkan seutu kuntoon jotta ei polvea nyt saa hajalle.

Muitakin pieniä vaivoja on tietysti aina aika ajoin jotka eivät ole niin isoja että normaalisti niistä tulisi mainittua. Nyt on kuitenkin paikka niillekkin.
Yleensähän nämä tuntemukset ja kivut liittyy aina juoksemiseen sekä tietysti olkapäiden osalta salitreenaamiseen.
Olkapäät on vähän sen tyyliset että niillä ei voi ihan kaikkea mahdollista tehdä koska välillä voi muuten vähän vihlaista. Liian leveä penkkiote tai rinnan treenaus kässäreillä on aika perus millä tuo voi vahingossa sattua.
Jos jatketaan käsien parissa ennen siirtymistä alaraajoihin niin ranteethan on myöskin välillä kipeät. Johtuen tietysti suuresti töistä joissa välillä pitää vähän tarjoilla niille huonoa ergonomiaa. Nyt onkin itselläni pieni projekti päällä jossa koitan keksiä huonojen hieronta otteiden tilalle ranne ystävällisemmät mutta muuten yhtä hyvät.
No sitten jalkojen pariin. Siellä aina tuntuu milloin mitäkin. Yleensä vaivat ovat sellaisia että ne tulevat ja menevät. Jos jokaista rupeaisin funtsimaan ja stressaamaan niin en varmaan pystyisi juoksemaan ollenkaan. Kehon tunteminen on hyväksi mutta kaikkien pikku vaivojen liiallinen funtsiminen ehkä ei aina olekkaan.
Viimeaikoina on tuntunut kipua molemmissa säärissä, yleensä vähän ulkoreunalla. Molemmissa jalkaterissä on tuntunut kipua juostessa ja vasemmassa ulkoreidessäkin on vähän tuntunut silloin tällöin.
Tähän päälle oikea pakara ja polvi sekä tietysti ei pidä unohtaa treenien jumeja jaloissa jotka eivät ole tuollaisia ohimeneviä vaivoja. Onhan näitä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...