keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Juoksukielto

Vähän kirjoitus tahti on taas harva johtuen ihan useamman viikon päällä olleesta väsymyksestä, kiireestä ja niiden aiheuttamasta priorisoimisen tarpeesta. Aamulla on väsyttänyt ja kaikkeen ryhtyminen on ollut vaikeata mutta silti on pitänyt olla koko ajan menossa paikasta toiseen sellaisella tahdilla että himassa on käyty lähinnä vain nukkumassa.
Treenit on kuitenkin hoitunut ihan hyvin siinä samassa kiireessä joskin ihan täydelliseen ohjelman noudatukseen en ole pystynyt. Kirjoitinkin viimeksi päällä viime aikoina olleista vaivoista ja nyt pakaran kipuilut on ajanut tilanteen sellaiseksi että viime perjantaina alkoi itsellä juoksu ja jalkojen treenauskielto. Tämän kiellon kanssa elellään ainakin ensi viikon tiistaihin asti eli noin puolitoista viikkoa tulisi yhteensä taukoa.
Tänä aikana pakara pitäisi saada siihen kuntoon että se ei harjoittelua enää vaivaisi vaan voisi ruveta treenaamaan täysillä viime viikkojen himmailujen sijaan. Puoli tuntia on pystynyt aina treenaamaan mutta sen jälkeen kipu on aina rajoittanut menoa enemmän tai vähemmän. Yleensä enemmän... Nyt jalka kuntoon ja sitten täysipainoista treeniä vaan kohti toukokuuta jolloin pitäisi olla jo jonkinlaisessa kunnossa.

Mitä sitten tälläisen jalka ja juoksupainoitteiseen treenaukseen tottuneen viikkoon kuuluu kun juoksukiellossa ollaan? No kuolemista treenien tylsyyteen tietysti.
Viikonlopun vedin treenittömänä ja vain huolsin jalkoja mutta nyt tämä viikko mennään sitten loppuun huoltaen jalkaa ja hinkaten ylä ja keskivartaloa salilla. Olen jo nyt kolmen treenin jälkeen hiukan tylsistynyt näihin treeneihin.
Maanantaina hinkkasin kädet ja yläkropan aika tehokkaasti loppuun, eilen tein suht hyvän treenin vatsoille ja tänään jatkoin yläkropan treenaamista. Arvaatko mitä huomenna teen? No keskivartaloa tietysti ja sitten perjantaina taas yläkroppaa.. Boring.. :)

Jalkojen huolto on ollut pitkälti tosi kevyttä jumppaamista, venyttelyä, foamrullailua, tennispallon päällä istumista ja totta kai lepoa. Loppuviikkoon koitan kairata aikaa niin että ehtisin tarjoilla hiukan myös sähköhoitoa ja jos muiden aikataulut osuu yhteen niin hierontaa ja akupunktiota (länsimaalaista ei kiinalaista) olisi myös tarkoitus pakaralle tarjoilla.
Tällä hetkellä pakara tuntuu hyvältä ja tuntemuksia ei ole kävellessä tai muissakaan toimissa enää, mutta malttia pitää nyt vaan olla sinne alkuviikkoon asti että varmasti tuon kuntoon saan. Nyt kun hölmöintä olisi "vähän kokeilla" että tuntuuko se jossain raskaamassa jutussa ja kipeyttää sitä uudelleen sillä kokeilulla kesken lepo ja parantelu jakson.

2 kommenttia:

 1. Aijai, toivottavasti vamma lähtee paranemaan eikä treenikielto veny.

  Onneksi ylä- ja keskivartalonkin treeneihin saa aika loputtoman paljon erilaisia variaatioita ja nythän niitä on hyvä testailla kun aikaa ja energiaa riittää sille osa-alueelle reilummin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, toivotaan.

   Joo sitä on ehtinyt jo tehdä yläkropalle "normaalin" treenin ja sitten bodaus tyylisen loppuun asti treenauksen. Jos vaikka huomenna kokeilisi taas jotain erilaista tapaa.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...