lauantai 1. maaliskuuta 2014

Jos ei muuten niin itseä huijaamalla ja psyykkaamalla

Instagrammin kuvatekstissä jo haistattelin tämän päivän treenille ja sen aiheuttamille tuntemuksille. Tuntui ihan siltä kun olisin juossut ekaa kertaa pitkän tauon jälkeen pidempiä intervalleja. Ai niin nää tosiaan oli ekat vähän pidempään aikaan.
Juoksin ensin jotain satunnaista vauhtia 1.5kilometriä tasavauhtista paikkaan jossa yleensä näitä 400metrin intervalleja teen. Hiekkainen kävely tie jossa loivaa kääntyilyä ja pieniä nousuja ja laskuja matka täynnä. Selvästi raskaampi siis kuin esim. radalla juostavat.
Ajattelin että kahdeksan on hyvä luku tälle päivälle ja palautuksena käytin aikaa jonka säädin hiukan alakanttiin eli tasan minuuttiin. Sitten ei muuta kuin kello käymään jo juoksemaan..

Yllättäen rullailin ensimäisen vedon taas turhan kovaa ja ihmettelin jalkojen huonoa fiilistä. Miten voi keskiviikon treeni vieläkin tuntua..?
Toisella vedolla jo kiroilin kuinka pahalta oikeastaan tuntuu ja vedon lopussa jalkoihin tärähti aivan hermottomat hapot.
Seuraavilla kirosin mielessäni helvetin hidasta vauhtia ja sitä kuinka pahalta jaloissa tuntuu. Sovin itseni kanssa että kyllä kuusi vetoa tänään riittää.
Olin jo varma että kuudes veto olisi lähdössä mutta Garmin ilmoitti tylysti "lähde juoksemaan 5/8". Prkl eikö tämä ollutkaan vielä se kuudes? Kerroinko jo että tuntui pahalta.
No kuudeskin sitten juostiin ihan samoilla tuntemuksilla ja päätin että kun juoksun jälkeen minuutin palautus loppuu niin vetäisen stopin ja lähden himaan...

Painavat jalat vetojen jälkeen..
Nyt oltiinkin sitten varmaan treenin tärkeimmässä hetkessä ja tien haarassa. Tällä kertaa valitsin oikein suunnan ja mietin että yksi veto lisää, se on vaan pieni hetki elämästä ja säntäsin juoksuun stopin painamisen sijaan. No viimeiseen vetoon lähteminen ei ollut tämän jälkeen enää mikään ongelma koska sehän oli nyt enää vaan se viimeinen juoksu.
Hirveää, hapokasta, painavaa, tukkoista kuolemaa oli kyllä intervallit tänään mutta vaikka vauhdit olivat hitaita niin ainakin harjoitettiin maitohappo kestävyyttä niin kuin intervalleissa itselläni onkin tarkoitus. Viis vauhdeista siis tänään.
Kuitenkin ne teille listaan, koska huonotkin tulokset pitää julkaista:
1. 1.13
2. 1.23
3. 1.26
4. 1.36
5. 1.32
6. 1.40
7. 1.37
8. 1.38

Intervallien jälkeen suuntasin himaan vaihtamaan vaatteita jonka jälkeen porukoille safkaamaan ja siitä porukoiden, broidin ja kummipojan kanssa tunniksi luistelemaan. Tämä oli päivän palauttava ja huuhteleva toimenpide. Loppupäivän olenkin sitten jatkanut palauttelemista koulutehtäviä tehden sekä rennosti ottaen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...