tiistai 6. elokuuta 2013

Voihan takareidet

Sunnuntai aamuna uskalsin uhota että lauantain treeni + torstain ja perjantain pohjat eivät tunnu kropassa kovinkaan pahasti. No kyllä se kahvakuula treeni tuonne reisiin aika mukavasti pamahti. Tuntemukset ilmenivät vasta taas oikeastaan sunnuntai iltana ja maanataina.
Valitettavasti sunnuntai meni sellaisessa polttopuu urakassa että en nähnyt illalla enää hirveän fiksuna minkään lenkin virittämistä.
Eiliset treenithän olivat sitten aivan täyttä tuskaa. Se että hiukan etsii sitä kosketusta siihen palloon tauon jälkeen ja päälle se että takareidet ilmoittelivat suht paljon itsestään jo alkuverryttelyissä takasivat tuskan. Onneksi treenit olivat hiukan palauttelevat joten sopivat munkin (minä, ei se syötävä tai luostarissa asuva) reisille vaikka en lauantaina pelissä pelannutkaan. Päivän teema oli että selviä treeneistä ehjänä ja tämä onneksi onnistui.

Tänään treenit jäävät väliin iltatöiden takia, mutta jotakin palauttelevaa pitää kyllä tehdä. Veikkaan että venyttelen pitkin päivää ja sitten töiden jälkeen hiukan painojen nostelua ja ehkäpä ihan lyhyt juokseminen töistä himaan. Jalat kun ovat tänäänkin arat vaikkakin hiukan ollaan menty parempaan suuntaan eilisestä.

No mikäs sinne jalkoihin sitten kävi?
No tietysti moni asia kun taustalla oli parin viikon tauko jolloin ei muuta tehty kuin kävelty hurjia määriä etelä euroopassa. Kuitenkin tietyt syylliset löytyy tuolta ohjelmasta jotka tykkäävät reisiin aina käydä. Suurimpana syypäänä varmaan voisi nimetä suorin jaloin tehdyt maastavedot.
Vaikka kuorma (24kg) ei ole suuri niin terävällä nousulla, rauhallisella laskulla sekä täyttä liikerataa käyttäessä tuo liike pamahtaa kyllä joka kerta näihin takareiriin. Siihen yhdistettynä sitten vähän heilautuksia, kyykkyjä sekä sumokyykky mitä harvemmin teen niin onhan tuolla takareisi tavaraa jo jonkin verran. Päälle kun lisätään muutama liike joissa jalat ja etenkin takareidet ovat olleet vielä vahvasti apulihaksena.

Onneksi nämäkin tuntemukset menevät kuitenkin ohi ja ehkä illalla saa jo esineitä nostettua maan rajasta. :)
Treeniä, venyttelyä, öljyjä ja voiteita sekä aikaahan nuo vaan tarvitsevat. 

4 kommenttia:

 1. Muistan kyllä ikuisesti elämäni ensimmäisen kahvakuulatreenin, tai oikeastaan ne seuraavat päivät, kun takareidet huusivat armoa. Huomasi tehneensä. :D - Sonja Ikiliikusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se näyttää aika hyvin rankaisevan ainakin näin heikkoja takareisiä. :D

   Poista
 2. Yksi syy kahvakuulatreenin tehokkuuteen voisi olla siinä että toistoja tehdään yleensä aika paljon. Tangolla maastavetoa tehdään jotain vitosia, kuulan kanssa tulee helposti kymmeniä toistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tämä. On kyllä hyvää voima kestävyys treeniä.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...