keskiviikko 21. elokuuta 2013

Lahoavaa puuta sekä oman palautumisen perusteet

Olen aina ollut hiukan puupäinen, ainakin toisten mielestä, mutta nyt epäilen vahvasti että pää on imenyt jostakin kosteutta ja lahonnut totaalisesti. Sen verran on taas ajatukset olleet välillä kadoksissa ja muisti kuin alzheimer mummolla.
Viimeisin muisti pätkäisy oli maanantaina kun unohdin futiskengät himaan kun lähdin treeneihin. 20minuutin ajon jälkeen tajusin että sinnä jäivät, joten ei auttanut kun mennä lenkkareilla paikalle ja vetää hiukan erilainen treeni. Heti kun piti lähtöhetkellä puuhastella muutakin kuin laittaa palkkareita ja kamoja kasaan sekä autoon niin jotain unohtui. Muistin kuitenkin kaiken muun, jopa vesi pullon joka on se vähiten tärkeä ja unohtuu tosi usein. Nyt se oli mutta ei nappiksia.

Rullalla rullailu kuuluu oikeastaan jokaiseen työpäivään.
Maanataina sitten tosiaan juoksentelin ja tein oheistreeniä kuntopiiriliikkeiden muodossa kuin muut jatkoivat pallon kanssa tehtäviin osuuksiin. Niin paljon hävetti kenkien unohdus että nilkka oli vähän pyörähtänyt jonka takia lenkkareilla muka treeneissä olin. Niin lahopää että oikein hävettää.. :)
No tarjoilin jaloille kuitenkin vähän askelkyykkyjä monessa muodossa sekä erilaisilla tyyleillä tehtyjä vatsoja, selkiä sekä punnerruksia aina juoksuosuuksien välissä.
Askelkyykkykävelyä, Bulgarialaisia kyykkyjä, normi askelkyykkyjä, sumokyykkyjä sekä tuota ekaa kävelyä niin että joka askeleella etujalan alta kuljetetaan pallo läpi..
Vatsoissa ja selissä ei nyt ollut mitään hirveän ihmeellistä, jota ei tuolta sivussa olevasta vatsalihas postauksesta löytyisi, paitsi ehkä toes to bar mitä en kovin usein tee. Eli liikehän on linkkari joka tehdään käsillä jostakin tangosta roikkuen.
Tuo liike ottaa silloin tällöin aika pahasti oikeaan etureiteen joka on muutamia vuosia sitten räjähtänyt melko pahasti. Sinällään jännää että ainoastaan juuri tuon tyyliset liikkeet etureidessä vielä vammasta muistuttaa.
Tänään pitkästä aikaa olin itse hoidettava enkä hoitajana.
Tiistai ja tämä päivä on ollut ihan palauttelua. Alunperin tänään piti olla treenipäivä lepo tiistain jälkeen, mutta suunnitelmat muuttuivat kun sain mahdollisuuden päästä hierontaan. Se treenipäivä sitten hiukan muuttikin muotoaan.
Tänään siis hierontaa jaloille, ei mitään availuja ja murjomista vaan melko palauttavaa jota sitten vähän vielä tehostin pilatesrullalla sekä venyttelyillä. Hieronnan ja oman lihashuollon välissä tosin olin töissä eli ihan putkeen ei niitä tänään tehty.

Olen huomannut että taas kun alaselkä meinaa väsyä ja päästä huonoon asentoon töitä tehdessä rupeaa kylkiin tulemaan tuntemuksia. Ihan kuin kyljet olisi ihan jumissa ja kiristäisi. Tätä ongelmaa muistin myöskin tänään hoitaa niinkin nopealle kikalla kuin venyttämällä kylkiä puolapuita apuna käyttäen ja sen jälkeen vain roikkumalla puolapuista rentona.
Törkeän hyvin venyi kyljet kuin vain haki asennon kohdilleen ja sen jälkeen ei tarvinnut kuin rentoutua roikkumaan niin johan napsahti 3:sta eri selän kohdasta ja kylkien kiristys fiilikset katosivat.
Nyt vaan pitää jatkaa palautumista ja juoda paljon vettä sekä tottakai syödä asiallisesti.
Oma palautuminen perustuukin aikalailla pitkin päivää tehtäviin pieniin juttuihin enemmän kuin yhteen keskitettyyn palauttavaan treeniin.
Tottakai joukkueen treenit on palauttavia pelin jälkeen, mutta niiden lisäksi palauttelut on siellä täällä pitkin normi arkipäiviä. Työpaikan salissa vähän pilatesrullaa ja venyttelyä. Himassa vähän jotain voidetta kipeisiin lihaksiin sekä ruokaa ja juomaa tietty.
Oikeastaan aika paljon tulee tehtyä kyllä töissä asioita koska siellä on sali ja kaikkia tarpeellisia kapistuksia. Kepin pyörittelyllä esim hartiat ja yläkroppa pysyy työkunnossa. Aina kun tulee jotakin tarvetta ja on hetki aikaa niin käyn vaivaa vähän hoitamassa, joten yhden työpäivän aikana voin uhrata kolmekin lyhyttä hetkeä huoltaville ja ennaltaehkäiseville jutuille.
Pienistä puroista iso joki, jos halutaan jatkaa tuota viime postauksen kuluneet sanonnat linjaa. ;)
Kananmunankeitin tuntui kyllä ajatuksena vähän turhalta...
... mutta on osoittautunut erittäin hyväksi ja käteväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...