keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Juoksukoulua


Tällä hetkellä näyttää siltä että osallistun juoksukouluun joka alkaa tämän kuun loppupuolella. Tällä hetkellä vain odottelen varmistusta että kouluun on tarpeeksi ilmottautuneita ja että se pidetään.
Koulu sisältää 4 lähikertaa joissa on ensiksi teoriaa ja sen jälkeen aina jokin harjoite. Kaikki osallistujat saavat myös oman tason ja tavoitteiden mukaisen ohjelman ensin koulun ajaksi ja sitten vielä tarkennusta siitä eteenpäin.
Koska lähikerrat eivät ole peräkkäisinä viikkoina niin koulu kestää touko-kesäkuun vaihteeseen. Lähikertojen välissä treenataan ohjelman ja teemojen mukaisesti ja raportoidaan treeneistä sekä fiiliksistä.

4 sunnuntai iltapäivää siis tähän kuluu, mutta odotan kyllä innolla jo koulun alkamista. Pääsee kertaamaan asioita ainakin tekniikasta, lihaskunnosta ja treenaamisesta ylipäätään. Kuulee muiden mielipiteitä ja näkee muiden juoksentelua. Harvoin tulee ihan lenkkejä ja jotain muuta kuin jalkapalloa treenattua isommassa ryhmässä joten sitäkin odotan kyllä innolla.
Toivottavasti kouluun ilmottautuu hyvä henkistä porukkaa.
Kelitkin rupeaa jo vähän parantumaan joten senkin puolesta juoksukoulu alkaa loistavaan aikaan.

Aika paljon saa kyllä perehtyä juoksu asioihin taas vaikka lähikertoja on ainoastaan nuo 4. Tykkään perehtyä asioihin jotka itseä kiinnostaa jos tälläinen loistava tilaisuus siihen tulee.
Eikä paikalle viitsi mennä ihan ilman valmistautumista.
Ei varsinkaan nyt kun täysin itse tuon juoksukoulun osallistujille pidän. ;)

2 kommenttia:

 1. Mietinkin jo että saatko oikeasti jotain tavallisesta juoksukoulusta irti mutta lopputwisti toi selvyyden :D

  Hauikseen pitää vielä palata sen verran että se on muistaakseni ainoa lihas joka kehittyy yhtä hyvin toiston aktiivisesta sekä passiivisesta vaiheesta? Eli esimerkiksi hauiskäännössä sekä ylösnosto että mahdollisimman rauhallinen alaslasku kehittäisivät yhtä paljon? Tai ainakin huomattavan paljon verrattuna muiden lihasten passiiviseen toistovaiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä varmasti itsellekkin aina jotain uutta näkökantaa tulisi jos osallistuisin. :)

   Hmm.. Se että sen kehittyminen olisi yhtä hyvää ja ainut niin siitä en ole kyllä varma.
   Jokaiselle lihakselle jarruttava eli eksentrinen työ on todella tehokasta ja lihasta vaurioittavaa eli kasvattavaa.
   En ole tosiaan kuullut että hauis olisi jotenkin erikoinen tässä ja epäilenkin että ei ole sitä, koska lihaksena hauis ei ole mitenkään muita erikoisempi. Veikkaisin että tuo alaslasku on vaan todella helppo kohdistaa juuri hauikseen, kun esim jaloille tehdessä voima jakautuu useammalle lihakselle.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...