torstai 24. tammikuuta 2013

Sensuuria

Sitä harrasti Blogger alkuviikosta kun ei antanut julkaista tekstiä, eikä myöskään tallentaa sitä. En tiedä olika vikaa bloggerissa vai kirjoitetussa tekstissä, mutta ihan tälläisen tekstin takia jäi alkuviikon kirjoitukset kirjoittamatta.

Viikko  on jo pyörähtänyt käyntiin ja kääntynyt jopa keskeltä kahtia. Sehän tarkoittaa myös sitä että ensimäinen kouluviikko rupeaa olemaan pikku hiljaa loppusuoralla.
Paljon on tullut uutta asiaa jo viikossa, mutta suurinosa liittyy ihan perus nettialustojen ja järjestelmien käyttöön. Itse opetuksessa on ollut paljon itselle jo ennestään tuttua asiaa, mutta sen kyllä on huomannut että nyt pureudutaan tähän ihmiseen hiukan (lue: tosi paljon) syvällisemmin. Lihakset ja luut sekä niiden toiminta ei nyt ihan riitä vaan lähdetään liikkeelle solutasolla tapahtuvista asioista.
Erittäin hienoa kyllä kun on kunnon opetusta näistä asioista eikä vain ole pelkän kirjasta luetun tiedon varassa.

Treenaaminen on mennyt ihan suunnitelman mukaan, elikkäs maanataina 30min lenkki 10km/h eli 6min/km vauhtia ja siihen päälle 60min kuntosalitreeni joka kohdistui koko kroppaan.
Painot on etenkin jalkaliikkeissä suht maltillisia ja toistot tehdään mahdollisimman terävästi. Ollaan siis perusvoima kaudelta siirrytty tuollaiseen ylläpitävään ja nopeusvoima treenaamiseen. Jossain vaiheessa vielä vähän rukataan painoja ja toisto määriä sekä nostetaan terävyys tappiin eli esin takakyykyt tehdään hyppyyn asti jne..
Tiistaina pääsin pitkästä aikaa joukkueentreeneihin koska normaalin iltavuoron sijaan oli koulua joka tämän mahdollistaa. Perus joukkueen treenit jotka ehkä olivat lähempänä kevyempää kuin tosi raskasta.
Keskiviikko lepona ja tänään sitten jatketaan joukkueen treenien merkeissä.

Huomenna ja lauantaina treenataan sekä pelataan treenipeli, jonka jälkeen sunnuntaina varmaankin juostaan jonkunlaisia intervalleja, ellei sitten pakkanen sekoita tätä kuviota.
Siitä lisää sitten kuitenkin silloin. :)

2 kommenttia:

 1. Kiva lukea nyt myös näitä sun kouluhommajuttuja :)
  Muista opetella etenkin ne luitten kyhmy ja kuopat kunnolla, koska ne tulee vastaan heti seuraavilla kursseilla lihasten origoissa ja insertioissa. Teillä varmaan kans tulee kurssi, jolloin tehhään kaikki kuntotestit ja muut analyysit. Se on kivaa se, innostut varmasti!
  Tsempiä niin opiskelu- kuin urheiluelämäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää niistä kertoilla kun vähän asian liittyy.. :)
   Joo nuo anatoimian hommat on jo hieroja koulusta jotenkin muistissa joten ne on enemmänkin kertausta. :)
   Joo kyllä tuntuu jo nuo kaikki fysiologiatkin tosi inostavilta.
   Kiitos.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...