tiistai 29. marraskuuta 2011

Sokerin hylkäämistä ja ongelmanratkaisua

Tiedän mitä lupaan itselleni uutenavuotena. Hylkään sokerin. Siis irtosokerin, jota itse lisään kahviin ja vastaaviin. Olen melkoinen sokerihiiri, mutta olen jo nyt saanut sokeri annokset melkein puolitettua, ilman minkäänlaista ongelmaa.


Ainut missä ongelma syntyy on kahvi ja/tai tee. Kumpikaan ei ole järin hyvää (varsinkaan ilman sokeria), mutta johonkin lämpimän juomiseen on tullut tapa. Jätänkö molemmat pois vai totuttelenko uuteen makuun puoliväkisin? Kahvi ei edes hirveän hyvin sovi mulle, joten sen voisi kyllä kokonaan poistaa listalta. Tee laatuja on niin hemmetisti, että luulisin niistä jonkun maistuvan myös mulle, Ilman Sokeria.
En yleensä tykkää tehdä mitään lakkoja, koska oman ajattelumallini mukaan se on yhtä paha ongelma kuin riippuvuus jostain. Esimerkiksi se että et juo tippakaan alkoholia merkitsee sitä, että sinulla on alkoholi ongelma tai ongelma alkoholin suhteen. Sama oikeastaan kaikkeen muuhunkin ravintoon, hiilarit, karkki jne jne.. (btw, onko karkki ravintoa ;) )
Tässähän ei olla sokeria kuitenkaan kokonaan väistelemässä, vaan lopetan vaan ylimääräisen lisäämisen. Karkit sun muut pysyvät samalla tavalla kuvioissa kuin ennenkin.


En muutenkaan väistele juuri mitään, kun puhutaan syömisestä. Juhlissa kakkua voi mennä monta isoa palaa ja karkkia ja suklaata löytyy hyllyistä kilokaupalla. Tosin samat karkit ovat olleet jo varmaan vuoden hyllyssä, koska ei tule hirveästi syötyä vaikka sitä tarjolla kokoajan on. En ole nähnyt tarvetta tehdä minkäänlaista muutosta tähän tapaan, koska kakku on hyvää ja paino pysyy kovan kulutuksen takia kilolleen samassa ja rasvaprosenttikin on 10 vaikka mättäisikin herkkuja.
Ainut mitä koitan hiukan väistellä on valmisruuat ja kebabit/pizzat. Niitäkin tulee joskus syötyä ja se ei ole mailmanloppu, mutta ei ihan jokapäivä sentään.
Ääripäät eivät ole siis hyvästä. Himo karppaaminen missä kaikki hiilarit, mukaanlukien hedelmistä saatavat ovat pannassa, on mielestäni naurettavaa. Onko ihmismieli niin heikko, että jokin pitää kieltää kokonaan tai sitten sitä lapataan lapiolla sisuksiin? Eikö ole välimallia? Nykymailmassa on hyvä jos viitsii hiukan paneutua ravintoon ja sen laatuun, mutta onko tosiaan pakko hypätä ääripäähän? Itse pyrin syömään monipuolisesti, itse tehtyä terveellistä normiruokaa. Välillä tulee tehtyä jotain hedelmä smoothieta, mutta sekin suurimmaksi osaksi hyvän maun vuoksi. Olenko vanhanaikainen ja täysin pihalla ravinto asioista? Pilaanko treeni tulokseni satunnaisella herkuttelulla ja tiukan dieetin puuttumisella? Epäilen vahvasti.

Olen itse jo aikaisemminkin pyöritellut myös ajatusta kahvin juonnin lopettamisesta, koska se aine ei sovi omalle kropalle. Päätin että en tee asiasta itselleni ongelmaa vaan vähennän vain juomista. No jo vähentäneenä olen huomannut että kahvin määrä ei tee ongelmaa vaan itse kahvi. Ehkä nyt jätän sen kuitenkin pois lisätyn sokerin kanssa.
Tämä siis uudenvuoden lupauksena. Taidan kuitenkin tiputtaa tuon kahvin jo pikkuhiljaa pois ja ruveta totuttelemaan teen makuun, ilman sitä lisättyä sokeria. Muuten aijon jatkaa ruokatottumuksieni mukaisesti ja syöpön mainetta ylläpitäen. Ei niitä kakku juhlia ole kuitenkaan joka viikko, eikä edes joka kuukausi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...