torstai 24. marraskuuta 2011

Kuluta energiaa, saat energiaa

Kuulostaako väite hölmöltä? Miksi kuluttaa energiaa vain sen takia että saisi sitä takaisin? Uskallan luvata, että etenkin nyt kun elämme vuoden pimeintä aikaa, tuo hölmöltä kuulostava fraasi pitää paikkansa ja pienen vaivannäön jälkeen energiaa tulee takaisinpäin enemmissä määrin. Tunnin maikoilu sohvalla ja tv:n ja ikkunasta pilkistävän pimeyden katselemisen jälkeen olet vieläkin valmiimpi jatkamaan makoilua. Entä jos kävisitkin ulkona tekemässä kevyttä liikuntaa? Energia varastot latautuvat samalla kun liikuskelet raittiissa ilmassa, kuntosikin saattaa kohentua ja saat sisältöä pimeään syksyiseen päivään. Fraasilla on toimivuus takuu, kunhan suhtaudut asiaan hiukankaan positiivisesti.

Syksy on oma suosikkini vuodenajoista. Ei ole liian kuuma, eikä kylmäkään ja ilma on raitis ja mukavan kosteaa. Kyllähän syksyllä on niin pirun pimeä, mutta jos asiaa katselee tunnelman kannalta, niin harvoin saa lenkkejä ja muita ulkoiluja tehdä yhtä tunnelmallisessa ympäristössä. Ikkunasta katsottuna on märkää, pimeää ja masentavaa. Ulkona huomaatkin, että märkä on muuttunut virkistäväksi kosteudeksi ja että katuvalot tekevät pimeästä tunnelmallisen ja mieltä virkistävän ympäristön.
Tykkään raskaammasta musiikista ja mikä olisikaan hienompi yhdistelmä kuin hieno melodinen ja raskas musiikki sekä ympäröivä syksyn tunnelma. Nyt joku siellä ajattelee että onpa synkkä kaveri. Ulkona pimeässä mörinä musiikkia kuuntelemassa. Mutta voiko näillä keleillä kuunnella jotain pumpy rideä? Itselleni tulisi ainakin erittäin ristiriitaiset tunnelmat tästä yhdistelmästä. Kun kesä sitten koittaa niin musiikkikin muuttuu myös sen mukaan (ei siltikkään pumpy rideä ;) ). Musiikilla saa lenkeillekkin erittäin hyvin lisäpuhtia ja oma mieli saa levätä tai vaeltaa vapaasti, jalkojen ahmiessa asfalttia.
Nauttikaa syskystä ennen loskaa ja masentavana sohva päivänä laittakaa ylläoleva fraasi testiin.

Lopuksi vielä hiukan syksyistä tunnelmointia. Akustisesti että konservatiivisimmatkin korvat voivat nauttia.
http://www.youtube.com/watch?v=qYs7BDIKAPI&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...