keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Treeni trikoot

Koska kaikki urheilijat ovat sisimmässään hiukan varusteurheilijoita ajattelin aloittaa viralliset kirjoitukset juurikin tällä aiheella.
On tiettyjä treeni vaatteita joita ilman en selviäisi, joten esitelläänpä ne muillekkin.
-Lämpöhousut.
Otin käyttöön nämä joskus teininä ja nykyään en osaa liikuntaa harrastaa ilman. Tällä hetkellä käytössä on adidaksen ja niken housut. Niket suht ohuet ja muutenkin perusmallia. Ei ole paljoakaan käyttöä takana ja silti aivan hajalla, en suosittele. Adidakset taas ovat pidemmät, tukevammat ja niissä on ns powerweb. Erittäin tukevat ja hintansa väärti, tosin juoksu lenkeille voivat olla vähän liiankin tukevat.
-Tekniikka paita/lämpökerrasto
Tällä hetkellä käytössä adidaksen pitkähihainen techfit. Siirtää kosteuden todistetusti ylempiin kerroksiin. Iho on kovankin hiki treenin jälkeen kuiva. Toimii niin syksyn viileässä pelkän t-paidan alla kuin talven pakkasissa alimmaisena kerrastona.
-Compressio sukka/lentosukka
Tuntuvat etenkin näin viileillä keleillä erittäin toimivilta. Vaikka jalat ovat "oireettomat" niin sukat tuntuvat suorituksen aikana mukavilta ja pois ottaessa vasta mukava tunne tuleekin. Miinuksena että muutenkin kapeat pohkeet kapenevat entisestään. ;) Suosittelen hankkimaan sukat merkiltä joka tekee ns. lääkinnällisiä sukkia, isojen urheilumerkkien sijaan.
-Windstopper liivi
Haglöfs liivi jonka ostoa mietin erittäin kauan kovan hinnan takia, vaikka alennuksessa olikin. No eipä tarvitse katua. Liivi ollut lenkki ja vapaa-aika käytössä n.5vuotta ja on kuin uusi. Tykkään itse juoksu ja hiihto lenkeillä että kädet ovat "vapaat". Tästä syystä en tykkää kovinkaan paljoa tuulitakeista. Lisäksi hyvä istuvuus ja korkea ylhäällä pysyvä kaulus plussaa.
-Kauluri/tuubi
Näitä näkyy jokaisen kaupan kulmissa vaikka minkälaisina kuoseina. Tuubi on mallia pitkä ja koostuu ohuesta ja pitkästä kangas osuudesta ja kaulan mittaisesta fleese osuudesta. Tykkään että kylmillä keleillä kaula on hyvin suojattuna ja tämä ajaa asian täydellisesti. Välillä on pitänyt käydä heittämässä jopa kesken treenin pois koska lämmittävä vaikutus ollut niin suuri. Hintalaatu suhde kohdillaan.

Kylmillä keleillä pukeutumiseen on kehittynyt tietynlainen vaatetus malli. Ihoa vasten vähän hienompaa tekniikka vaatetusta. Seuraavat ohuet kerroksen onkin sitten reikäisiä paitoja ja pooloja sun muita. Päälle tuulen ja kosteuden pitävää liiviä ja muuta ei niin reikäistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...