keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Huomioi sykkeesi

Eilen tuli iltavuoron päätteeksi tehtyä käsitreeni salilla. Käsitreeni siksi, että se on nopein tehdä ja energiat eivät olleet ihan tapissa iltavuoron päätteeksi. Tänään pitäisi töiden loppua tuntia aikaisemmin, joten keskivartalo treeniin pitäisi löytyä eilistä enemmän energiaa. Muutenkin tulee vaihdeltua noita ylä ja keskivartalotreenien päiviä vähän sen mukaan mikä on vireystaso ja kuinka paljon on saanut painaa duunia. Hierojan ammatissa kun työpäivien raskaus vaihtelee paljon, vaikka asiakkaiden määrä ei vaihtuisi.

Viimeaikaisia lenkkitietoja tutkiessa ilmeni, että paljon on menty Pk+ alueella. Nyt olisikin tarkoitus koittaa tiputtaa tulevien viikkojen lenkeistä ainakin toinen Pk- alueelle. Ainut pikku ongelma on se, että himasta kun lähtee niin aikalailla joka suunnassa on isoa ylämäkeä. Maanantain juoksulla katselin sykkeitä ja ne liikkuivat 140-150 välillä tasaisella maastolla, mutta juuri matkalle osuvien mäkien takia keskisyke asettui 150lyöntiin minuutissa.
Reilu kaksi vuotta sitten tehdyssä kuntokartoituksessa tuli ilmi, että oma pohjakunto on melko heikoilla kantimilla verrattuna muihin tasoihin. Tästä seuraksena se, että syke nousee turhan helposti/aikaisin aerobisen rajan tuntumaan tai hiukan yli. Vauhtikestävyys eli anaerobisella alueella liikuttaessa kuitenkin pärjäsin erittäin hyvin, johtuen juuri siitä, että kroppa on tottunut menemään niillä alueilla.
Taloa on rakenneltu keskeneräisille perustuksille.
Peruskunto on varmasti hiukan parantunut, koska siihen on tullut kiinnitettyä huomiota testi jälkeen, mutta vieläkin enemmän pitäisi tehdä matalammalla sykkeellä ja pidempää treeniä. Maksimi syke kun asettuu reiluun 200 niin aerobinen kynnys on 160-150 lyönnin välissä. Eli alle tuon kynnyksen olevat treenit ovat Pk (peruskestävyys) treeniä jonka jaan vielä pk+ ja pk-, koska peruskestävyyden kehittämisessä on tärkeää, että liikutaan koko peruskestävyys alueella, joka itsellä siis kokonaisuudessaan ulottuu 120-130 - 150-160.
Viimeaikaiset lenkit olleet siis suurimmaksi osaksi Pk+ joten pitäisiä miettiä reittejä uudestaan, että saisi mäkiä vähän kierreltyä ja syke painuisi miinus alueelle. Nyt kuitenkin elellään vielä sitä aikaa milloin mennään suht tasaisesti ja kevyesti.
Alkuvuodesta joukkueen treenejä on ohjelmassa itsellä jo 3kappaletta viikkoon, mihin vielä päälle pitäisi saada omalla-ajalla tehtävät pk-lenkki, jalkapuntti ja ylä ja keskivartalo treeni. Joten nyt jos malttaisi mennä kerran viikkoon miinus alueella, niin sitä ei tarvitsisi sitten niin paljon stressata lopputalvesta. Sali ja pallotreenit eivät kuitenkaan ihan täysin peruskestävyydestä mene, etenkään alkuvuodesta, jolloin meno kovenee.

Kirjoitus pamahti lyhyestä tilannekatsauksesta vähän isommaksi kirjoitukseksi. Pitää vielä jatkaa syke ja nopeus asioista kirjoittelua lähitulevaisuudessa, tätä tekstiä täydenteän.

2 kommenttia:

  1. Hiihtäenhän talvella saa hyviä Pk-lenkkejä, varsinkin jos pääsee jäälle hiihtämään. Samalla kuitenkin kuormittuu tasaisesti koko kroppa.

    Vastasin jo omassa blogissa tuohon Forerunner asiaan, mutta tiedot siis löytyvät ainakin Connect-nettiohjelmasta kun harjoitukset sinne lataa.

    VastaaPoista
  2. Juurikin tuon takia hiihtoa koitan tänä talvena taas treenata. Läheltä löytyy hyvät ladutkin kunhan ensin saisi lunta. :)

    Ok, en ole hirveästi lataillut tietoja, koska en ole maanantaita aikasemmin kaivannut noita tietoja. Pitääpä nyt latailla että pääsee ihmettelemään. Kiitos tästä.

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...